Пиріг шарлотка з яблуками

такий пиріг як Шарлотка з яблуками, а може це зовсім і не пиріг, а торт, досить популярний, особливо зараз, коли сезон яблук в самому розпалі. Хоча я, при бажанні, готую шарлотку і в зимовий період, іноді з яблуками, а іноді шарлотку з апельсинами.

Пиріг шарлотка з яблуками

Для приготування пирога шарлотка з яблуками нам знадобиться:

  • 4 яйця,
  • 200 грам цукру,
  • 150 грам борошна,
  • 1 столова ложка ванільною пудри,
  • 500 грам яблук,
  • кориця за смаком та бажанням.

Рецепт приготування пирога шарлотка з яблуками.

Основою пирога шарлотка з яблуками служить бісквітне тісто, тому в першу чергу нам потрібно приготувати тісто для класичного бісквіта. Тонкощі приготування бісквіта я описувала в рецепті приготування бісквіта в мультиварці.

Коротко розповім основні моменти. Спочатку нам необхідно дуже добре збити яйця в кухонному комбайні на високій швидкості або міксером. Потім ввести ванільний і звичайний цукор. Додавати його потрібно поступово не припиняючи збивання. Потім просіваємо борошно і акуратно ложкою її втручаємося, або заважаємо міксером на самій низькій швидкості.

0547 0560 IMG_0568

Яблука миємо, видаляємо серцевину з кісточками і тонко ріжемо.

IMG_0544

Дно форми для випічки (діаметр форми 23 см) добре промазуємо маслом, можна присипати манкою. Викладаємо на дно яблука, присипаємо їх корицею. Покриваємо яблука тестом. Потім кладемо ще яблука, корицю і знову тісто. Зверху кладемо яблука.

0552

Я дуже люблю, щоб у Шарлотці було багато яблук. Але багато хто кладе 1-2 нарізаних яблука в центр, між двома шарами тіста і все.

Випікаємо шарлотку в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-60 хвилин. Залежить від особливостей духовки.

Пиріг шарлотка з яблуками

Готову шарлотку охолоджуємо, дістаємо з форми, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.

Пиріг шарлотка з яблуками

Перевернутий пиріг шарлотка з яблуками

Пиріг шарлотка з яблуками

Пиріг шарлотка з яблуками

Ласий шматочок

Пиріг шарлотка з яблуками

Смачного.