такий пиріг як Шарлотка з яблуками, а може це зовсім і не пиріг, а торт, досить популярний, особливо зараз, коли сезон яблук в самому розпалі. Хоча я, при бажанні, готую шарлотку і в зимовий період, іноді з яблуками, а іноді шарлотку з апельсинами.
Для приготування пирога шарлотка з яблуками нам знадобиться:
- 4 яйця,
- 200 грам цукру,
- 150 грам борошна,
- 1 столова ложка ванільною пудри,
- 500 грам яблук,
- кориця за смаком та бажанням.
Рецепт приготування пирога шарлотка з яблуками.
Основою пирога шарлотка з яблуками служить бісквітне тісто, тому в першу чергу нам потрібно приготувати тісто для класичного бісквіта. Тонкощі приготування бісквіта я описувала в рецепті приготування бісквіта в мультиварці.
Коротко розповім основні моменти. Спочатку нам необхідно дуже добре збити яйця в кухонному комбайні на високій швидкості або міксером. Потім ввести ванільний і звичайний цукор. Додавати його потрібно поступово не припиняючи збивання. Потім просіваємо борошно і акуратно ложкою її втручаємося, або заважаємо міксером на самій низькій швидкості.
Яблука миємо, видаляємо серцевину з кісточками і тонко ріжемо.
Дно форми для випічки (діаметр форми 23 см) добре промазуємо маслом, можна присипати манкою. Викладаємо на дно яблука, присипаємо їх корицею. Покриваємо яблука тестом. Потім кладемо ще яблука, корицю і знову тісто. Зверху кладемо яблука.
Я дуже люблю, щоб у Шарлотці було багато яблук. Але багато хто кладе 1-2 нарізаних яблука в центр, між двома шарами тіста і все.
Випікаємо шарлотку в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-60 хвилин. Залежить від особливостей духовки.
Готову шарлотку охолоджуємо, дістаємо з форми, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.
Перевернутий пиріг шарлотка з яблуками
Ласий шматочок
Смачного.