Пиріг-паштіда з грибами

Пиріг-паштіда з грибами

Смачний пиріг з грибами наповнить ароматом домашнього затишку будь-який будинок. Саме в цьому тесті для пирога-паштіди використовується набагато менше майонезу, ніж в інших. З начинками, до речі, можна експериментувати.

необхідно:

Для тесту:

  • Сметана 15% – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 2 щедрі ложки
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 2 ч.л. (Або сода – 1 ч.л. без гірки, погасити в майонезі)
  • Борошно – ок. 200 г

начинка:

  • Гриби – 300 г (у мене печериці)
  • Лук – 300 г (три великі)
  • Олія – ​​2-3 ложки
  • Спеції, сіль – за смаком
  • Кунжут для посипання

приготування:

Спочатку приготуємо начинку.

Нарізати гриби невеликими шматочками, покласти на змащену маслом сковороду і обсмажувати на сильному вогні до повного випаровування рідини. Сіль не додавати.

Пиріг-паштіда з грибами

До обсмаженою грибів додати нарізану цибулю.

Продовжуємо смажити, помішуючи.

Пиріг-паштіда з грибами

Ось такий виходить начинка в кінці обсмажування. Солимо до смаку.

Пиріг-паштіда з грибами

Поки остигає начинка (її можна перекласти з сковороди в тарілку для прискорення процесу), замішуємо тісто.

Змішуємо яйця, майонез, сметану, сіль.

Пиріг-паштіда з грибами

Додаємо борошно, змішане з розпушувачем.

Тісто не повинно бути дуже густим. Додавайте борошно поступово.

Має вийти за консистенцією як на оладки, зберігає деяку плинність.

Пиріг-паштіда з грибами

Форму змастити маслом, я ще й борошном присипала.

У мене прямокутна ок. 25 х 20 см.

Виливаємо половину тіста, зверху викладаємо всю начинку.

Пиріг-паштіда з грибами

На начинку вилити інше тісто і посипати кунжутом.

Пиріг-паштіда з грибами

Піч 35-40 хв. при 180 град.

Орієнтуйтеся по своїй духовці, пиріг повинен зарум’яниться.

Пиріг-паштіда з грибами

Пиріг-паштіда з грибами готовий.

Пиріг-паштіда з грибами

Охолоджуємо на решітці.

Пиріг-паштіда з грибами

Смачного!

Пиріг-паштіда з грибами