Смачний пиріг з грибами наповнить ароматом домашнього затишку будь-який будинок. Саме в цьому тесті для пирога-паштіди використовується набагато менше майонезу, ніж в інших. З начинками, до речі, можна експериментувати.
необхідно:
Для тесту:
- Сметана 15% – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 2 щедрі ложки
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Розпушувач – 2 ч.л. (Або сода – 1 ч.л. без гірки, погасити в майонезі)
- Борошно – ок. 200 г
начинка:
- Гриби – 300 г (у мене печериці)
- Лук – 300 г (три великі)
- Олія – 2-3 ложки
- Спеції, сіль – за смаком
- Кунжут для посипання
приготування:
Спочатку приготуємо начинку.
Нарізати гриби невеликими шматочками, покласти на змащену маслом сковороду і обсмажувати на сильному вогні до повного випаровування рідини. Сіль не додавати.
До обсмаженою грибів додати нарізану цибулю.
Продовжуємо смажити, помішуючи.
Ось такий виходить начинка в кінці обсмажування. Солимо до смаку.
Поки остигає начинка (її можна перекласти з сковороди в тарілку для прискорення процесу), замішуємо тісто.
Змішуємо яйця, майонез, сметану, сіль.
Додаємо борошно, змішане з розпушувачем.
Тісто не повинно бути дуже густим. Додавайте борошно поступово.
Має вийти за консистенцією як на оладки, зберігає деяку плинність.
Форму змастити маслом, я ще й борошном присипала.
У мене прямокутна ок. 25 х 20 см.
Виливаємо половину тіста, зверху викладаємо всю начинку.
На начинку вилити інше тісто і посипати кунжутом.
Піч 35-40 хв. при 180 град.
Орієнтуйтеся по своїй духовці, пиріг повинен зарум’яниться.
Пиріг-паштіда з грибами готовий.
Охолоджуємо на решітці.
Смачного!