Пиріг із чорною смородиною

Пиріг із чорною смородиноюПродовжуючи активно використовувати у випічці річну ягоду, готуємо відкритий пиріг з чорною смородиною в духовці. Насичену ягоду з яскраво вираженою кислинкою розміщуємо в борошняної «кошику», з’єднуємо з заливкою на основі тягучою згущеного молока і молока. Отримуємо по-літньому освіжаючу, тонізуючу начинку на тонкому солодкому коржі – цікаве і не нудотне поєднання.

Чорна смородина навіть в запеченому вигляді зберігає помітну забарвлення і впізнаваний в міру кислуватий смак. Виріб навряд чи сподобається завзятим ласунам, але любителі помірно солодкої випічки і кисло-солодкого поєднання, впевнені, залишаться задоволені!

Складові:Пиріг із чорною смородиною

Для тіста:

  • вершкове масло – 150 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 280 г.

Для начинки:

  • чорна смородина – 350 г;
  • згущене молоко – 100 г;
  • крохмаль картопляний – 1,5 ст. ложки;
  • молоко – 100 мл;
  • цукрова пудра (для посипки) – 2-3 ст. ложки.

Пиріг із чорною смородиною в духовці рецепт з фото

  1. Борошно просіваємо в робочу миску. Перемішуємо з цукром.Пиріг із чорною смородиною
  2. Тверде холодне масло трьом крупною стружкою над борошняної сумішшю. Періодично перемішуємо вміст миски, щоб терте масло не збиралося в великі грудки.Пиріг із чорною смородиною
  3. Додаємо яйце і збираємо компоненти в єдиний шар. Якщо тісто виходить занадто розсипчастим і не склеюється воєдино, підливаємо пару ложок холодної води, але маленькими порціями і без перебору, щоб маса не вийшла рідкою або занадто липкою. Довго місити тісто і домагатися ідеальної однорідності не потрібно.Пиріг із чорною смородиною
  4. Розкачуємо круглий пласт і переносимо його в форму діаметром 24-26 см. Притискаємо долонями на дно, по колу формуємо борт висотою 2,5-3 см. Наносимо часті проколи виделкою, щоб корж менше здувається під час випікання. Перед подальшою роботою обов’язково добре охолоджуємо тісто – прибираємо форму мінімум на півгодини в холодильник або хвилин на 20 в морозильне відділення.Пиріг із чорною смородиною
  5. Охолоджений корж ставимо в нагріту до 200 градусів духовку. Тримаємо близько 15 хвилин – до підсихання тесту і легкого зарум’янювання з боків. Смородину перебираємо, видаляючи всі гілочки. Своїм та відкидаємо ягоду на друшляк – даємо рідини стекти, а смородині просохнути. Потім заповнюємо подпеченний «кошик». Якщо ягода дуже кисла, можна присипати смородиновий шар цукром.Пиріг із чорною смородиною
  6. Робимо солодку заливку. У холодному молоці розчиняємо картопляний крохмаль, додаємо згущенку. Активно розмішуємо ручним віночком.Пиріг із чорною смородиною
  7. Заливаємо солодкої сумішшю смородину. Повернувши форму в духовку, продовжуємо випікати пиріг наступні 20-25 хвилин. Температуру підтримуємо на колишній позначці.Пиріг із чорною смородиною
  8. Готовий пиріг з чорною смородиною дістаємо з духовки і повністю охолоджуємо, дозволяючи начинці остаточно застигнути. Потім витягуємо з форми, через дрібне сито присипаємо шаром цукрової пудри.Пиріг із чорною смородиною
  9. Перед подачею бажано потримати випічку пару годин в холодильнику – в охолодженому вигляді смородиновий пиріг-десерт ще смачніше.Пиріг із чорною смородиною

Пиріг із чорною смородиною готовий! Смачного!