Піджарка зі свинини

Піджарка зі свинини

Чим піджарка відрізняється від інших блюд з підливою? Безсумнівно, це швидкість приготування. Готується це блюдо буквально хвилин за 20. Секрет в тому, що тонкі скибочки свинини швидко смажаться на сковороді до готовності. Ну, а те, що це смачно, думаю, ви і так зрозуміли.

необхідно:

  • Свинина – 500 г
  • Томатна паста – 50 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне для смаження 2 ст. л. (+ Шматочок вершкового за бажанням)

приготування:

М’ясо нарізати тонкими довгастими шматочками.

Бажано різати поперек волокон.

Піджарка зі свинини

Присипати борошном і крохмалем. Перемішати.

Піджарка зі свинини

Цей крок не використовується в класичній підсмаженні, але завдяки тонкому шару борошна і крохмалю м’ясо збереже сік, на сковороді буде мінімум рідини, м’ясо буде саме смажитися, а не варитися.

Піджарка зі свинини

Сковороду розігріваємо, наливаємо рослинне масло, кладемо шматочок вершкового масла.

Піджарка зі свинини

Обсмажуємо м’ясо практично до готовності.

За часом це займає хвилин 10.

В середині смаження покласти нарізану цибулю.

Піджарка зі свинини

Піджарка зі свинини

Піджарка зі свинини

Якщо ви сумніваєтеся в готовності м’яса, спробуйте його на м’якість.

Лук теж повинен бути готовим.

Піджарка зі свинини

Кладемо в м’ясо томатну пасту, наливаємо воду, щоб м’ясо було майже покрито.

Піджарка зі свинини

Додаємо сіль, цукор, перець, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 5.

Піджарка зі свинини

Піджарка зі свинини готова, подавати її можна з картопляним пюре, розсипчастими кашами, макаронами.

Смачного!

Піджарка зі свинини