Чим піджарка відрізняється від інших блюд з підливою? Безсумнівно, це швидкість приготування. Готується це блюдо буквально хвилин за 20. Секрет в тому, що тонкі скибочки свинини швидко смажаться на сковороді до готовності. Ну, а те, що це смачно, думаю, ви і так зрозуміли.
необхідно:
- Свинина – 500 г
- Томатна паста – 50 г
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 2 ч.л.
- Крохмаль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
- Масло рослинне для смаження 2 ст. л. (+ Шматочок вершкового за бажанням)
приготування:
М’ясо нарізати тонкими довгастими шматочками.
Бажано різати поперек волокон.
Присипати борошном і крохмалем. Перемішати.
Цей крок не використовується в класичній підсмаженні, але завдяки тонкому шару борошна і крохмалю м’ясо збереже сік, на сковороді буде мінімум рідини, м’ясо буде саме смажитися, а не варитися.
Сковороду розігріваємо, наливаємо рослинне масло, кладемо шматочок вершкового масла.
Обсмажуємо м’ясо практично до готовності.
За часом це займає хвилин 10.
В середині смаження покласти нарізану цибулю.
Якщо ви сумніваєтеся в готовності м’яса, спробуйте його на м’якість.
Лук теж повинен бути готовим.
Кладемо в м’ясо томатну пасту, наливаємо воду, щоб м’ясо було майже покрито.
Додаємо сіль, цукор, перець, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 5.
Піджарка зі свинини готова, подавати її можна з картопляним пюре, розсипчастими кашами, макаронами.
Смачного!