Піца з товстого лаваша в духовці

Піца з товстого лаваша
Щоб спорудити знамените італійське блюдо, не обов’язково провести біля плити півдня, якщо знати, як спростити приготування. Сьогодні ми розповімо, як робиться піца з товстого лаваша в духовці, адже з готовою основою робота піде набагато швидше, нам залишиться лише зайнятися начинкою. Підбірка наших рецептів допоможе зробити кілька зовсім різних страв на вечерю, обід або для перекусу в робочий день – залишиться лише вибрати потрібний.

Яку б начинку ми не вважали за краще, в якості основи нам знадобиться товстий лаваш. Якщо він занадто повітряний і високий, його можна розрізати на половинки вздовж і приготувати дві піци, якщо ж він відносно тонкий, використовуємо цілком.

Для початку зробимо піцу в духовці за базовим рецептом.

Піца класична з товстого лаваша

Піца класична з товстого лаваша в духовці

Складові

  • Лаваш товстий – 1 шт. + –
  • Сосиски копчені (ковбаса варена) – 150 г + –
  • Соус томатний – 2 ст.л. + –
  • Запашний перець мелений – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Твердий сир – 80 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. + –
  • Помідори середні – 2 шт. + –
  • Майонез – 2 ст.л. + –
  • Гірчиця – 1 ч.л. + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Сіль – 3 щіпки або за смаком + –

Приготування піци з лаваша

  1. Так як сама піца збирається дуже швидко, спочатку займемося приготуванням соусу. З’єднуємо в чашці в рівних пропорціях кетчуп і майонез, додаємо ложечку гірчиці для гостроти, подсаливаем і добре перемішуємо до повної однорідності.
  2. Тепер готуємо начинку: дрібно рубаємо ковбасу або сосиски, помідори ріжемо тонкими кружальцями, цибулю шаткуємо півкільцями. Сир тремо на крупній тертці.
  3. Поки розігрівається до 190 ° С духовка, розкладаємо все на лаваші. Для цього густо змащуємо його соусом, поверх викладаємо спочатку кружечки помідорів, потім розібраний на скибочки цибуля, далі йде м’ясна складова.
  4. Посипаємо все поверх сиром і ставимо випікатися. Так як по суті справи нам потрібно всього лише прогріти продукти, довго тримати піцу не варто, щоб не пересушити її.

Через 15 хвилин вона точно буде готова. Виймаємо, даємо постояти хвилинки 3 на повітрі, щоб сир схопився і нарізаємо. Відмінна піца з лаваша на швидку руку готова!

Звичайно, це не єдиний рецепт італійської закуски і зараз пропонуємо вам трохи більше пікантний варіант.

Піца з лаваша з грибами і блакитним сиром

Для приготування нам спочатку варто зайнятися грибами.

  • Вибираємо 250 г невеликих печериць, ріжемо їх уздовж на 3 частини і обсмажуємо на маслі з сіллю і прованськими травами. Довго тримати їх на сковороді не варто, смажимо на сильному вогні до скоринки буквально 4-5 хвилин і залишаємо остигати.

Також до них під час смаження можна додати часник, це зробить гриби більш ароматними.

  • 1 помідор ріжемо тонкими кружальцями.
  • 9-10 оливок виловлюємо з банки і ріжемо на кільця. Даємо стекти, склавши в велике сито.
  • 150 г копченої ковбаси, бекону або шинки ріжемо скибочками 3 на 1,5 см.
  • 60 г твердого сиру трьом на крупній тертці, 40 г блакитного ріжемо ножем.
  • До цього часу духовка повинна бути вже розігріта до 180 ° С.
  • Змащуємо поверхню лаваша оливковою олією, посипаємо прованськими травами, за бажанням можемо розподілити трохи часнику з преса (вистачить 1 зубчики).
  • Тепер розкладаємо гуртки помідора, потім йдуть гриби, шинка, оливки, посипаємо все сумішшю сирів.

Піца з товстого лаваша з грибами і блакитним сиром

Випікаємо не довше ніж 7-8 хвилин. Цього вистачить, щоб бекон або шинка зарум’янилися, а довше тримати ні до чого – це зробить піцу сухий, адже пам’ятаєте, ми нічим крім оливкової олії основі не змащували.

Готову піцу з товстого лаваша виймаємо з духовки, розрізаємо на порційні шматки і подаємо гарячою. Смачного!

На завершення пропонуємо вам зробити надзвичайно смачну і ароматну піцу з морепродуктами.

Піца з товстого лаваша з морепродуктами

Щоб спорудити вдома на кухні таке чудо, нам достатньо запастися необхідними інгредієнтами для начинки.

  1. Розморожуємо 150 г кальмарів і 150 г мідій.
  2. Потім ріжемо кальмара на кільця, складаємо разом з мідіями в глибоку тарілку і заливаємо окропом, щоб покрити повністю. Тут же виливаємо воду і повторюємо процедуру. Тепер залишаємо морепродукти в окропі вже на 6-7 хвилин.
  3. З плином часу знову вливаємо воду, а мідії і кальмарів викладаємо на паперовий рушник, щоб вбралася зайва волога.
  4. Поки вони сохнуть, чистимо і ріжемо на півкільця ½ цибулини.
  5. Дрібно шаткуємо великий томат на гуртки.
  6. 100 г сиру трьом на тертці.
  7. Тепер можна збирати піцу: лаваш змащуємо томатним соусом з додаванням аджики (за бажанням). Розкладаємо спочатку цибулю, потім помідори, тепер красиво викладаємо кільця кальмарів і мідії. Засипаємо все тертим сиром і ставимо випікатися на 15 хвилин при 180 ° С.

Як приготувати піцу з товстого лаваша з морепродуктами

Готову піцу виймаємо і тут же посипаємо рубаним свіжим кропом. Розрізаємо на порції і подаємо. Смачного!

Тепер, друзі, ви знаєте, як приготувати піцу з товстого лаваша в духовці різними способами. Як бачите, вона виходить неймовірно швидкої, але від того не менш смачною. Експериментуйте з інгредієнтами і отримуйте задоволення!