Оскільки я досить ледача людина, то замішую пельменное тісто в хлібопічці. Це економить час і сили. Але, по даним рецептом, можна зробити і ручної заміс тесту. Цей рецепт пельменного тесту був мною взято з інструкції до хлібопічці і вже багато років я його успішно застосовую для приготування домашніх пельменів, вареників і багато іншого.
Для приготування пельменного тесту в хлібопічці нам знадобиться:
- 1 яйце,
- вода,
- 1 чайна ложка солі,
- 450 грам борошна.
Рецепт приготування пельменного тесту в хлібопічці.
Візьмемо стаканчик від хлібопічки. Його обсяг дорівнює 240 мл. Розіб’ємо в стакан яйце, а потім наллємо воду до позначки 240 мл. Переливаємо цю суміш в відерце хлібопічки. Додамо сіль і просеем борошно.
Виставимо режим “Тісто”.
Звичайно ж, проконтролюємо початок процесу замісу.
Пельменне тісто не обов’язково місити довго, у мене, наприклад, режим “Тісто” триває 1 годину. Після того як тісто стало однорідним, його можна вийняти з відерця хлібопічки, покласти на стіл і накрити чашкою. Тісто має відпочити.
Для того щоб замісити тісто на пельмені вручну потрібно борошно гіркою просіяти на стіл. Зробити зверху поглиблення, в яке влити воду з яйцем і додати сіль. Замісити круте тісто.
Після того як ми замісили пельменное тісто, накриємо його чашкою або серветкою і даємо постояти 30-40 хвилин (я це роблю незалежно від способу замісу).
А що ж можна приготувати з пельменного тесту?
- Найбільш очевидний відповідь на це питання – пельмені та вареники.
- Чебуреки. У цьому випадком воду краще замінити молоком.
- Вушка. Готуються вони з невеликих шматочків тесту. Їх можна відварювати як гарнір або їсти як самостійно блюдо, додавши сметану, варення або цукор.
- Манти і хінкалі (хоча, якщо готувати правильне тісто для хінкали, то яйця зі складу треба виключити).
- Ханум (поправте мене, якщо помилилася в написанні) – узбецьке блюдо. Готується з великого шматка тесту, яке тонко розкочується. На тісто викладається фарш. Все це згортається в рулет і вариться на пару.
Крім вище перерахованого я іноді підсмажую в маслі тонкі коржі з пельменного тесту, правда, з’їсти їх треба відразу, інакше стануть жорсткими.
Смачного.