Пельмені, запечені в духовці

Пельмені запечені в духовці
Страви із заморожених напівфабрикатів, які можна зробити на швидку руку, – це справжній порятунок для сучасної господині.

Якщо у вас не завжди знаходиться час, щоб приготувати ситний обід, тоді пропонуємо дізнатися, як робляться пельмені, запечені в духовці. Це калорійне блюдо явно припаде до смаку вашим домашнім, адже в якості заливки використовується безліч різноманітних соусів.

Варіанти заливки для запечених пельменів

Пельмені, запечені з сиром

Сир – це ідеальне доповнення для пельменів, особливо, якщо ви збираєтеся запікати їх в духовій шафі. Наприклад, сім’ю за вечерею можна пригостити стравою, в яке додана нарізана шинка або нежирна ковбаса. Запечені пельмені з шинкою і сиром – справжнє свято для живота, який легко і швидко можна організувати.

Також дуже смачними виходять варіанти з яйцем і сиром – такий заливанням можна просто заправити напівготові пельмені, а потім відправити форму з блюдом в духовку і запекти до рум’яної скоринки. Цей вид запечених пельмешек вважається не таким жирним і калорійним, а тому рецепт добре підійде навіть для сімейного обіду.

Пельмені, запечені в сметані

Смачно запекти пельмені в духовці нескладно. Зі сметаною таке блюдо поєднується нітрохи не гірше, ніж з сиром, а тому можна сміливо відправляти відварені пельмені в відповідну форму, заливати їх зверху сметаною, присмачувати спеціями і зеленою цибулькою (дрібно нарізану).

pelmeni-zapechennye-v-duxovke.1jpg

Також відмінно поєднуються пельмені в сметані з овочами і грибами. При цьому найбільше аромату страві надають сушені гриби. Хочете здивувати домашніх?

Тоді спершу проваріть пельмені 3-4 хвилини в киплячій воді, а потім дістаньте їх з каструлі і покладіть у форму для запікання. Поверх них покладіть, попередньо вимочені у воді, сушені грибочки, залийте обід сметаною і відправляйте в піч.

Пельмені, запечені в духовці з майонезом

Запекти пельмені можна і з майонезом. Хоча такий варіант страви вважається найбільш калорійним і важким для шлунка, проте, іноді, себе побалувати ситними пельмешками все ж можна.

Зазвичай для такої страви використовують прянощі і часничок – просто заправляємо пельмені майонезом, попередньо змішаним з розчавленими зубками часнику.

А ось якщо вам охота здивувати своїх домашніх або гостей, то спробуйте присипати зверху майонезну корочку сухими ароматними травами і зеленню селери (можна і звичайної петрушкою). Виходить дуже смачно і красиво – то, що потрібно для ситного обіду!

Пельмені, запечені з грибами та сиром: смачний рецепт

Складові

  • Пельмені – 0,5 кг + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Печериці свіжі – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець (мелений) – 1 щіпка + –

Як приготувати пельмені з грибами і сиром в духовці

  1. Запечені з овочами пельмені в духовці готуються дуже просто. Спершу відправляємо в каструлю з киплячою водою наші пельмені (краще запікати проварені), щоб вони були м’якше і соковитіше. Варимо їх всього пару хвилин, до напівготовності.
  2. Свіжі гриби чистимо, промиваємо та нарізаємо на великі шматочки. Розігріваємо сковороду, кришимо в масло цибулька і обсмажуємо його до золотистого відтінку. Потім відправляємо в сковорідку гриби і прожарюємо їх близько 10 хвилин на невеликому вогні.
  3. У форму для випікання укладаємо пельмені. Кладемо їх один біля одного, щоб вони добре пропеклися і було зручно їх розкладати на порції по тарілках. Зверху викладаємо обсмажені грибочки.
  4. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці і присипаємо їм зверху наше блюдо. Солимо і перчимо пельмені на свій смак, також можна додати до них сушені прянощі – вийде ще смачніше.

pelmeni-zapechennye-v-duxovke.4jpg

5. У розігріту духовку відправляємо блюдо з пельменями на 10-15 хвилин. Якщо гриби і пельмені у вас вже практично готові, то досить просто дочекатися, поки сирна скоринка підрум’яниться і стане золотистою.

Запечені пельмені з цибулею і майонезом: експрес-рецепт

За цим рецептом страва готується неймовірно швидко, до того ж воно обов’язково припаде до душі вашим гостям, якщо вони, звичайно, не на дієті. Пельмені під цибульний-майонезній шапочкою виходять дуже смачними і соковитими, а головне – неймовірно ситними.

Складові

  • Пельмені – 0,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 2 великі головки;
  • Майонез – 1 банка;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний – за смаком.

Як зробити запечені пельмені з цибулею під майонезом

  1. Спершу відправляємо на вогонь каструлю з водою. Нам потрібно відварити пельмені до готовності, але тільки не переварювати їх, інакше тісто «розповзеться» і красивого страви просто не вийде.
  2. Лучок очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, намагаючись, щоб вони зберігали свою форму. Готові пельмені дістаємо з води, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва вода.
  3. Укладаємо пельмені на дно форми для запікання, яку трохи промазуємо маслом або жиром, щоб тісто не пригоріло. Зверху акуратно розкладаємо цілі кільця цибулі, заправляємо блюдо майонезом.
  4. Солимо і перчимо до смаку пельмені і відправляємо форму в розігріту духовку. Так як наша страва саме по собі вже готове, то все, що потрібно – це дати цибулі пропектися і пустити сік, а майонезу – підрум’янитися.

pelmeni-zapechennye-v-duxovke.3jpg

5. Виймаємо форму з духовки і ставимо її прямо на стіл (бажано на підставку, щоб на поверхні стола не залишився слід) – нехай домашні самі виберуть собі шматок такого незвичайного імпровізованого пирога.

Пельмені, запечені в духовці, також відмінно поєднуються з часниковими і гострими соусами. А якщо хочеться зробити блюдо менш калорійним, то просто залийте його НЕ майонезом, а парою збитих яєць.