Страви із заморожених напівфабрикатів, які можна зробити на швидку руку, – це справжній порятунок для сучасної господині.
Якщо у вас не завжди знаходиться час, щоб приготувати ситний обід, тоді пропонуємо дізнатися, як робляться пельмені, запечені в духовці. Це калорійне блюдо явно припаде до смаку вашим домашнім, адже в якості заливки використовується безліч різноманітних соусів.
Варіанти заливки для запечених пельменів
Пельмені, запечені з сиром
Сир – це ідеальне доповнення для пельменів, особливо, якщо ви збираєтеся запікати їх в духовій шафі. Наприклад, сім’ю за вечерею можна пригостити стравою, в яке додана нарізана шинка або нежирна ковбаса. Запечені пельмені з шинкою і сиром – справжнє свято для живота, який легко і швидко можна організувати.
Також дуже смачними виходять варіанти з яйцем і сиром – такий заливанням можна просто заправити напівготові пельмені, а потім відправити форму з блюдом в духовку і запекти до рум’яної скоринки. Цей вид запечених пельмешек вважається не таким жирним і калорійним, а тому рецепт добре підійде навіть для сімейного обіду.
Пельмені, запечені в сметані
Смачно запекти пельмені в духовці нескладно. Зі сметаною таке блюдо поєднується нітрохи не гірше, ніж з сиром, а тому можна сміливо відправляти відварені пельмені в відповідну форму, заливати їх зверху сметаною, присмачувати спеціями і зеленою цибулькою (дрібно нарізану).
Також відмінно поєднуються пельмені в сметані з овочами і грибами. При цьому найбільше аромату страві надають сушені гриби. Хочете здивувати домашніх?
Тоді спершу проваріть пельмені 3-4 хвилини в киплячій воді, а потім дістаньте їх з каструлі і покладіть у форму для запікання. Поверх них покладіть, попередньо вимочені у воді, сушені грибочки, залийте обід сметаною і відправляйте в піч.
Пельмені, запечені в духовці з майонезом
Запекти пельмені можна і з майонезом. Хоча такий варіант страви вважається найбільш калорійним і важким для шлунка, проте, іноді, себе побалувати ситними пельмешками все ж можна.
Зазвичай для такої страви використовують прянощі і часничок – просто заправляємо пельмені майонезом, попередньо змішаним з розчавленими зубками часнику.
А ось якщо вам охота здивувати своїх домашніх або гостей, то спробуйте присипати зверху майонезну корочку сухими ароматними травами і зеленню селери (можна і звичайної петрушкою). Виходить дуже смачно і красиво – то, що потрібно для ситного обіду!
Пельмені, запечені з грибами та сиром: смачний рецепт
Складові
- Пельмені – 0,5 кг + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Печериці свіжі – 150 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець (мелений) – 1 щіпка + –
Як приготувати пельмені з грибами і сиром в духовці
- Запечені з овочами пельмені в духовці готуються дуже просто. Спершу відправляємо в каструлю з киплячою водою наші пельмені (краще запікати проварені), щоб вони були м’якше і соковитіше. Варимо їх всього пару хвилин, до напівготовності.
- Свіжі гриби чистимо, промиваємо та нарізаємо на великі шматочки. Розігріваємо сковороду, кришимо в масло цибулька і обсмажуємо його до золотистого відтінку. Потім відправляємо в сковорідку гриби і прожарюємо їх близько 10 хвилин на невеликому вогні.
- У форму для випікання укладаємо пельмені. Кладемо їх один біля одного, щоб вони добре пропеклися і було зручно їх розкладати на порції по тарілках. Зверху викладаємо обсмажені грибочки.
- Шматочок сиру натираємо на крупній тертці і присипаємо їм зверху наше блюдо. Солимо і перчимо пельмені на свій смак, також можна додати до них сушені прянощі – вийде ще смачніше.
5. У розігріту духовку відправляємо блюдо з пельменями на 10-15 хвилин. Якщо гриби і пельмені у вас вже практично готові, то досить просто дочекатися, поки сирна скоринка підрум’яниться і стане золотистою.
Запечені пельмені з цибулею і майонезом: експрес-рецепт
За цим рецептом страва готується неймовірно швидко, до того ж воно обов’язково припаде до душі вашим гостям, якщо вони, звичайно, не на дієті. Пельмені під цибульний-майонезній шапочкою виходять дуже смачними і соковитими, а головне – неймовірно ситними.
Складові
- Пельмені – 0,5 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2 великі головки;
- Майонез – 1 банка;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний – за смаком.
Як зробити запечені пельмені з цибулею під майонезом
- Спершу відправляємо на вогонь каструлю з водою. Нам потрібно відварити пельмені до готовності, але тільки не переварювати їх, інакше тісто «розповзеться» і красивого страви просто не вийде.
- Лучок очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, намагаючись, щоб вони зберігали свою форму. Готові пельмені дістаємо з води, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва вода.
- Укладаємо пельмені на дно форми для запікання, яку трохи промазуємо маслом або жиром, щоб тісто не пригоріло. Зверху акуратно розкладаємо цілі кільця цибулі, заправляємо блюдо майонезом.
- Солимо і перчимо до смаку пельмені і відправляємо форму в розігріту духовку. Так як наша страва саме по собі вже готове, то все, що потрібно – це дати цибулі пропектися і пустити сік, а майонезу – підрум’янитися.
5. Виймаємо форму з духовки і ставимо її прямо на стіл (бажано на підставку, щоб на поверхні стола не залишився слід) – нехай домашні самі виберуть собі шматок такого незвичайного імпровізованого пирога.
Пельмені, запечені в духовці, також відмінно поєднуються з часниковими і гострими соусами. А якщо хочеться зробити блюдо менш калорійним, то просто залийте його НЕ майонезом, а парою збитих яєць.