Пельмені в духовці «Ледача дружина»

pelmeni-v-duxovke-lenivaya-zhena
Все бували в ситуаціях, коли прийшов додому пізно або без сил, а вечерю приготувати все-таки необхідно.

Тоді дуже допомагають прості і швидкі рецепти, наприклад, пельмені в духовці «Ледача дружина», до того ж впоратися тут зможе навіть новачок. Активне час приготування займе не більше 10-15 хвилин, а поки блюдо запікатиметься, можна переодягтися в затишний халат і трохи розслабитися!

Експрес-блюдо для ситної вечері

Блюдо з пельменів «Ледача дружина» – прекрасний варіант для тих, хто хоче урізноманітнити буденну трапезу, зробити її смачніше і цікавіше. Відварені пельмені зі сметаною – класика російської кухні, але що робити, якщо ви наліпили їх занадто багато або покупні виявилися недостатньо соковитими?

Тоді найкраще приготувати з них незвичайну запіканку!

Поєднання пряного фаршу, ніжною вершковою основи і хрусткою скоринки сирної нікого не залишать байдужими, а якщо додати додаткові інгредієнти, то кількість відтінків смаку буде залежати тільки від вашої фантазії.

Пиріг з пельменів «Ледача дружина»: швидкий рецепт

Пиріг з пельменів

Складові

  • Пельмені морожені – 400 г + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Молоко – 200 г + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Рослинна олія – ​​для змащування + –

Як приготувати пельмені «Ледача дружина» в духовці

  1. Підготуємо всі інгредієнти: це зручніше зробити заздалегідь, тоді приготування займе всього лише кілька хвилин. Викладаємо всі продукти, щоб вони були під рукою, дістаємо вогнетривку форму і ставимо духовку розігріватися до 180 градусів.
  2. Підходить за розміром форму для запікання добре змащуємо рослинним або вершковим маслом, не забуваємо про лінії згинів.
  3. «Ледача дружина» – рецепт, де пельмені грають провідну роль, так що краще на них не економити! Щільно викладаємо їх в один шар: попередньо розморожувати не потрібно, волога всередині дасть додатковий сік, і запіканка вийде ніжною.
  4. В окремій мисці збиваємо яйця. Можна зробити це міксером, але звичайної вилки теж буде цілком достатньо. Можна додати трохи солі і меленого чорного перцю, але завдяки спецій в самому фарші, цей крок можна і пропустити.
  5. Додаємо молоко, як ніби ми готуємо омлет, і потім знову ретельно перемішуємо.
  6. Натираємо сир, можна досить крупно. Відокремлюємо ¾ від отриманого обсягу і змішуємо з яєчно-молочної масою.
  7. Коли духовка як слід розігрілася, викладаємо додаткові компоненти зверху на пельмені, а якщо немає – пропускаємо цей крок. Зверху заливаємо все яєчно-сирною сумішшю і відправляємо запікатися на 30 хвилин.
  8. Дістаємо, зверху посипаємо сиром, що залишився і повертаємо ще на 10 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Пельменний пиріг – абсолютно універсальне блюдо, і в рецепті нижче ми розповімо, як кожен раз можна дивувати сім’ю, додаючи до основного набору всього 1-2 додаткових компонента!

Як посмажити блюдо «Ледача господиня» на сковороді

Лінивий пиріг з пельменів легко можна урізноманітнити за своїм смаком, додавши різні компоненти.

Найбільш популярні варіанти: злегка обсмажений ріпчасту цибулю, шампіньйони, шматочки шинки, зелень, але можна придумати і щось своє!

Як посмажити блюдо Сир можна взяти вершковий, підкопчений або навіть з травами.

  • На сковороду з товстим дном наливаємо трохи рослинного масла, а потім повторюємо пункти 4-8, з тією лише різницею, що в псевдо-омлет потрібно буде вмішати весь сир.
  • Щільно закриваємо кришкою і ставимо на самий повільний вогонь на 30 хвилин. Хрусткої скоринки не вийде, але сам омлет стане неймовірно повітряним і буде танути в роті.

Акуратно дістаємо, розрізаємо на порції, при бажанні зверху посипаємо свіжою зеленню і подаємо зі сметаною. Пельмені в духовці «Ледача дружина» готові. Кличемо всіх до столу, і приємного апетиту!