Печінка, запечена в горщику виходить дивно м’якою і ніжною. А також ви отримаєте приємний бонус у вигляді смачного сметанному соусі. Така печінку хороша і в будні, і в свято. Рецепт з фаворитів.
необхідно:
- Печінка (у мене яловича) – ок. 700 г
- Лук – 2 шт. середніх
- Сметана – 150-200 г 15-20%
- Сіль, спеції – за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Борошно – 2 ст.л.
приготування:
Печінка очистити від плівок і нарізати невеликими шматочками.
Обсипати борошном.
Обсмажити на рослинній олії не до повної готовності, а злегка.
Цибулю нарізати і обсмажити також злегка. Прямо в цій же сковороді – печінку прибрали, цибулю обсмажити.
Змішати цибулю з печінкою, посолити і додати спеції.
Скласти в горщик – має залишитися місце для сметани.
Викласти сметану зверху.
Можна також змішати її одночасно з цибулею і тільки потім скласти в горщик.
Накрити кришкою або фольгою. Поставити в холодну духовку, нагріти її разом з горщиком до 200 `і запікати 1 годину.
Подати з гарніром.
Смачного!