Печінка в горщику

Печінка в горщику

Печінка, запечена в горщику виходить дивно м’якою і ніжною. А також ви отримаєте приємний бонус у вигляді смачного сметанному соусі. Така печінку хороша і в будні, і в свято. Рецепт з фаворитів.

необхідно:

  • Печінка (у мене яловича) – ок. 700 г
  • Лук – 2 шт. середніх
  • Сметана – 150-200 г 15-20%
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Борошно – 2 ст.л.

приготування:

Печінка очистити від плівок і нарізати невеликими шматочками.

Печінка в горщику

Обсипати борошном.

Печінка в горщику

Обсмажити на рослинній олії не до повної готовності, а злегка.

Печінка в горщику

Цибулю нарізати і обсмажити також злегка. Прямо в цій же сковороді – печінку прибрали, цибулю обсмажити.

Печінка в горщику

Печінка в горщику

Змішати цибулю з печінкою, посолити і додати спеції.

Печінка в горщику

Скласти в горщик – має залишитися місце для сметани.

Печінка в горщику

Викласти сметану зверху.

Можна також змішати її одночасно з цибулею і тільки потім скласти в горщик.

Печінка в горщику

Накрити кришкою або фольгою. Поставити в холодну духовку, нагріти її разом з горщиком до 200 `і запікати 1 годину.

Печінка в горщику

Печінка в горщику

Печінка в горщику

Подати з гарніром.

Печінка в горщику

 

Смачного!