Ось, здавалося б, все на поверхні – гриби самі виділяють достатньо соку при приготуванні, навіщо ж додавати воду? І не будемо! Головне, дотримати необхідні пропорції солі, цукру і спецій для гармонійного страви. Печериці можна вживати навіть сирими, так що недовгий час приготування це, безсумнівно, плюс, завдяки якому гриби виходять пружними і прикрасять будь-який стіл.
необхідно:
- Печериці – 0,5 кг
- Оцет яблучний 5% – 80 г
- Рослинна олія – 120 г (можна трохи менше)
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л
- Спеції – лавровий лист 4 шт, перець-горошок, кріп, гвоздика – кількість за бажанням. Обережніше з гвоздикою. Вона, безумовно, в цьому рецепті потрібна, але обережно – спеція дуже яскрава, досить 2-3 бутончиків.
приготування:
Гриби порізати на половинки або четвертинки, якщо вони великі, якщо дрібні, то готуємо цілком.
Часник розчавити в Давилка.
Всі інгредієнти скласти в сотейник. Воду не додавати.
Накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшити до слабкого і варити 5 хвилин. Остудити, скласти в банку і прибрати в холодильник на 4 години.
При подачі можна прикрасити кільцями цибулі.
Смачного!
Джерело: Анна good-cook