Приготуємо цього разу черговий курячий рецепт закуски, що замінює ковбасу, сосиски і навіть свинячий окіст. Називається страва куряча пастрома, готувати її просто і швидко, а в підсумку виходить шикарна подоба рульки до закуски. Запікаються всі ці ласощі в духовці з додаванням ароматних спецій і приправ. За бажанням на деко можна додати картоплю по-селянськи або кабачок із баклажаном
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Молоко – 300 мл
- Сметана – 2 столові л
- Паприка – 1 ч. Л. Ложка
- Соєвий соус – 1 ст. Л
- Червоний гострий перець + чорний – по 0,5 ч. Л. Ложок
- Гірчиця в зернах (французька, вона ж діжонська) – 2 ст. Л
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – 2 чайні л
Приготування пастроми з курки
Набір необхідних продуктів для страви
Філе миємо, сушимо, ріжемо на 2 частини. Часто продається вже розрізана
Щоб куряча грудка вийшла соковитою і ніжною, її необхідно вимочити в молоці
Перемішуємо в мисці молоко із сіллю та сметаною до повного розчинення
Занурюємо м’ясо в розсіл, залишаємо на столі відмокати на 3-4 години. Якщо воно спливає поставте зверху вантаж, кухоль із водою на блюдце
Готуємо маринад
Змішуємо соєвий соус, французьку гірчицю, червоний, чорний перець, паприку, видавлений зубчик часнику
Дістаємо куряче філе з молока, промакуємо паперовими рушниками
Формування пастроми
Складаємо грудку одна на одну валетом. Широку частину до вузької і навпаки
Обмотуємо кулінарною ниткою поперек і один стібок уздовж
Наносимо маринад на всі доступні боки, залишаємо маринуватися на 30 хвилин
Запікаємо грудку на деку застеленому пергаментним папером, у розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин
По закінченню вимикаємо духовку і, не виймаючи пастроми, чекаємо повного охолодження 1-1,5 години
Приготування закінчено, знімаємо нитки, ріжемо часточками, подаємо до столу з кетчупом, лавашем і зеленню
Куряча страва, приготована в домашніх умовах, виходить соковитою, ніжною і смачною і, не йде ні в яке порівняння з магазинними варіантами
Добре підійде як закуска до будь-якого святкового столу
Рецепт пастроми з курячої грудки в духовці
Закуска з розряду – корисне харчування. Готується на заміну ковбаси, для бутербродів, сендвічів та іншого перекусу. Чудово пасує до будь-яких салатів, де потрібне м’ясо на мій погляд, це один із найвдаліших рецептів із приготування сухої грудки
Інгредієнти
- Філе – 4 шт.
- Паприка + діжонська гірчиця – по 1 ст. Л. Лож
- Мед – 2 ст. Ложка
- Кмин, коріандр – по 1 ч. Л. Ложці (за бажанням)
- Сіль – 3 столових л
- Цукор – 1 чайна ложка
Домашня пастрома з фото
Весь процес приготування пастроми складається з трьох етапів
Перший етап – засолювання
Розчиняємо в літрі перевареної води сіль із цукром. Засолюємо в ній м’ясо на 3 години
Після засолювання видаляємо вологу з курки. Складаємо половинки валетом, обв’язуємо нитками як вийде. Робимо для себе
Другий етап – маринування
Змішуємо мед із паприкою та гірчицею – це обов’язкові інгредієнти, паприку не шкодуємо. Коріандр з кмином за бажанням, можна додати чорний або червоний перець, будь-які спеції
Обмазуємо пастрому руками з усіх боків. Залишаємо маринуватися на 1 годину
Третій етап – запікання
Викладаємо рулети на деко, застелене папером. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин
По закінченню вимикаємо температуру, пастрома залишається доходити в закритій духовці до повного її охолодження 1-2 години
Приготування закінчено, подивіться яка соковита вийшла куряча грудка. Спробуйте цей простий рецепт, і ви завжди будете запікати філе тільки так