Пастрома з курячої грудки

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Приготуємо цього разу черговий курячий рецепт закуски, що замінює ковбасу, сосиски і навіть свинячий окіст. Називається страва куряча пастрома, готувати її просто і швидко, а в підсумку виходить шикарна подоба рульки до закуски. Запікаються всі ці ласощі в духовці з додаванням ароматних спецій і приправ. За бажанням на деко можна додати картоплю по-селянськи або кабачок із баклажаном

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Сметана – 2 столові л
  • Паприка – 1 ч. Л. Ложка
  • Соєвий соус – 1 ст. Л
  • Червоний гострий перець + чорний – по 0,5 ч. Л. Ложок
  • Гірчиця в зернах (французька, вона ж діжонська) – 2 ст. Л
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 2 чайні л

Приготування пастроми з курки

продукти для пастроми

Набір необхідних продуктів для страви

розрізання грудки на двоє

Філе миємо, сушимо, ріжемо на 2 частини. Часто продається вже розрізана

молоко в мисці

Щоб куряча грудка вийшла соковитою і ніжною, її необхідно вимочити в молоці

Перемішуємо в мисці молоко із сіллю та сметаною до повного розчинення

замочування грудки в молоці

Занурюємо м’ясо в розсіл, залишаємо на столі відмокати на 3-4 години. Якщо воно спливає поставте зверху вантаж, кухоль із водою на блюдце

приготування маринаду

Готуємо маринад

Змішуємо соєвий соус, французьку гірчицю, червоний, чорний перець, паприку, видавлений зубчик часнику

обсушування грудки рушником

Дістаємо куряче філе з молока, промакуємо паперовими рушниками

складання пастроми

складання грудки одну на іншу

Формування пастроми

Складаємо грудку одна на одну валетом. Широку частину до вузької і навпаки

обмотування філе ниткою

Обмотуємо кулінарною ниткою поперек і один стібок уздовж

змащування грудки маринадом

Наносимо маринад на всі доступні боки, залишаємо маринуватися на 30 хвилин

відправлення пастроми в духовку

Запікаємо грудку на деку застеленому пергаментним папером, у розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин

По закінченню вимикаємо духовку і, не виймаючи пастроми, чекаємо повного охолодження 1-1,5 години

запечена грудка в духовці

Приготування закінчено, знімаємо нитки, ріжемо часточками, подаємо до столу з кетчупом, лавашем і зеленню

Куряча страва, приготована в домашніх умовах, виходить соковитою, ніжною і смачною і, не йде ні в яке порівняння з магазинними варіантами

Добре підійде як закуска до будь-якого святкового столу

Рецепт пастроми з курячої грудки в духовці

пастрома в духовці по домашньому

Закуска з розряду – корисне харчування. Готується на заміну ковбаси, для бутербродів, сендвічів та іншого перекусу. Чудово пасує до будь-яких салатів, де потрібне м’ясо на мій погляд, це один із найвдаліших рецептів із приготування сухої грудки

Інгредієнти

  • Філе – 4 шт.
  • Паприка + діжонська гірчиця – по 1 ст. Л. Лож
  • Мед – 2 ст. Ложка
  • Кмин, коріандр – по 1 ч. Л. Ложці (за бажанням)
  • Сіль – 3 столових л
  • Цукор – 1 чайна ложка

Домашня пастрома з фото

Весь процес приготування пастроми складається з трьох етапів

засолювання грудки у воді

Перший етап – засолювання

Розчиняємо в літрі перевареної води сіль із цукром. Засолюємо в ній м’ясо на 3 години

обмотування філе кулінарною ниткою

Після засолювання видаляємо вологу з курки. Складаємо половинки валетом, обв’язуємо нитками як вийде. Робимо для себе

маринування грудки

Другий етап – маринування

Змішуємо мед із паприкою та гірчицею – це обов’язкові інгредієнти, паприку не шкодуємо. Коріандр з кмином за бажанням, можна додати чорний або червоний перець, будь-які спеції

Обмазуємо пастрому руками з усіх боків. Залишаємо маринуватися на 1 годину

відправлення курки в духовку

Третій етап – запікання

Викладаємо рулети на деко, застелене папером. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин

По закінченню вимикаємо температуру, пастрома залишається доходити в закритій духовці до повного її охолодження 1-2 години

нарізана пастрома з курки

Приготування закінчено, подивіться яка соковита вийшла куряча грудка. Спробуйте цей простий рецепт, і ви завжди будете запікати філе тільки так