Паста з куркою та грибами у вершковому соусі під сиром

Паста з куркою та грибами у вершковому соусі під сиром

Класична італійська паста з курячим м’ясом, куркою та грибами. Смачна і ситна страва за італійськими мотивами з колоритом місцевої кухні. Неодмінно приготуйте цю смачну домашню пасту з курячим м’ясом і сиром за нашим рецептом із фото, і насолодіться смачною стравою під соусом у домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Паста «фетучіні» – 200 г
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля – 1 шт. Середня
  • Вершки від 20% – 250 мл
  • Молоко – 250 мл
  • Сир пармезан – 100 г
  • Часник – 2 зуб
  • Оливкова олія – 4 ст. Ложки
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, чорний перець

Рецепт вершкової пасти з грибами

ріжемо цибулю

Дрібно шаткуємо цибулину

миємо курку

Ріжемо курку смужками або кубиком

ріжемо смужками

маринуємо грудку

Солимо та перчимо з двох боків

нарізані гриби

Нарізаємо гриби пластинами

сковорода з олією

Нагріваємо сковороду з оливковою олією

обсмажуємо філе

Обсмажуємо філе до золотистого кольору. Сковорідка має бути доволі гарячою, щоб довго не смажити і не пересушити м’ясо

варимо пасту

Кладемо пасту в киплячу солону воду час приготування дивіться на упаковці. Варимо до стану «альденте» це коли злегка не доварено

Після готовності відкидаємо на друшляк періодично струшуємо, водою не промиваємо

розтоплюємо масло

Розтоплюємо оливкову з вершковим маслом у рівних пропорціях

пасеруємо цибулю

Пасеруємо цибулю до м’якості 3 хвилини наприкінці додаємо роздавлений часник

додаємо печериці

Додаємо гриби обсмажуємо до готовності

тушкуємо до готовності

вливаємо вершки

Вливаємо вершки з молоком

тертий сир

Додаємо дрібно натертий сир

готуємо соус

Перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо до легкого загустіння. Солимо і перчимо соус за смаком

кладемо курку

Закладаємо курку тушкуємо 1-2 хвилини

додаємо пасту

Засипаємо пасту перемішуємо і знімаємо з плити. Накриваємо кришкою даємо настоятися

посипаємо петрушкою

Прикрашаємо зеленню подаємо на стіл

Спагеті з сирним соусом альфредо

вершкові спагеті

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Спагеті – 200 г
  • Часник – 2 зубці
  • Борошно – 1 ст. Ложка
  • Гаряче молоко – 250 мл
  • Мускатний горіх – 1 ч. Л. Ложка
  • Тертий сир – 100 г
  • Оливкова олія
  • Сіль, зелень петрушки

Приготування пасти покроково

оливкова олія

У широку сковорідку наливаємо трохи оливкової олії та нагріваємо до максимальної температури

шматочки філе

Викладаємо кубики курки, попередньо перемішані з сіллю і перцем

обсмажування грудки

Швидко обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки по 2-3 хвилини на кожну. Зовні шматочки мають бути рум’яні, а всередині злегка сирі, потрібно зловити межу, інакше вони будуть сухі як тапок

пасеруємо часник

Готуємо соус. У цій же сковороді на помірному вогні пасеруємо часник до легкої золотистості

вводимо борошно

Додаємо ложку борошна і швидко перемішуємо з олією, обсмажуємо 1-2 хвилини, щоб пішов борошняний присмак

перемішуємо до однорідності

ллємо молоко

Вводимо гаряче молоко двома частинами мішаємо до загустіння

перемішуємо соус

решта молока

Вливаємо другу частину продовжуємо вимішувати

сир зі спеціями

Додаємо тертий сир і ложку мускатного горіха

тушкуємо на середньому вогні

Даємо соусу проваритися на слабкому вогні 10 хвилин. Помішуйте щоб не пригоріло до дна інакше вершковий смак зіпсуєте назавжди

готуємо спагеті

Ставимо макарони в рясно підсолений окріп

варимо за інструкцією

Після занурення у воду варимо 10-12 хвилин

макарони на сковороді

Відкидаємо пасту на друшляк і одразу перекладаємо в сковороду

додаємо курку

На завершення додаємо курку та пучок різаної петрушки

подаємо на вечерю

Добре перемішуємо і подаємо на стіл

Локшина в томатному соусі з сиром

локшина в томаті

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. Ложки
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Локшина – 300 г
  • Томатний соус – 400 мл
  • Сир моцарела – 120 г
  • Сіль, чорний перець, паприка, орегано
  • Рослинна олія
  • Зелень
  • Вода

Опис рецепта

нарізка грудки

Розпускаємо курку на смужки

паприка з сіллю

Додаємо сіль, паприку, орегано, перець, добре перемішуємо

маринуємо 10 хвилин

додаємо борошно

Обвалюємо в 2-х ложках борошна

обвалюємо в борошні

обсмажуємо до золотистості

Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до золотистого кольору

червона цибуля

Подрібнену цибулину з часником пасеруємо 2-3 хвилини

терта морква

Додаємо терту моркву тушкуємо все до м’якості та готовності

відварюємо пасту в окропі

У солоній воді варимо пасту до стану al dente час уточніть на упаковці

вливаємо томати

У тушковані овочі вливаємо томатний соус, додаємо сіль, спеції, доводимо до кипіння. Тушкуємо на слабкому вогні 3-5 хв.

кладемо філе

Завантажуємо м’ясо

сир кубиками

Завантажуємо порізану кубиком моцарелу

вливаємо бульйон

Вливаємо 100 мл бульйону, що залишився від макаронів

перемішуємо з локшиною

Вводимо пасту і добре все перемішуємо

виносимо страву

Присипаємо зеленню і подаємо на обід