Цей салат є другим за популярністю новорічним частуванням після олів’є, багатьом вже важко уявити без нього свій святковий стіл. Оселедець під шубою на Новий рік (класичний рецепт якої ми сьогодні обов’язково розглянемо) – улюблена більшістю наших співвітчизників закуска.
Готують даний салат завжди по одному рецепту, а ось подають його в різному оформленні, ось і я вирішила внести в подачу своє авторське бачення.
Що ж, пропоную вам класичний рецепт оригінальної оселедця під шубою, дуже сподіваюся, що моє блюдо знайде собі місце на вашому красивому новорічному столі.
Як приготувати новорічний салат оселедець під шубою: рецепт з фото
Меню на день народження Новорічне меню Салати з варених овочів Салати з риби та морепродуктів Закуски з риби Страви з картоплі Страви з буряка Оселедець Прикраса блюд 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Оселедець слабосолона – 400 г + –
- Картопля – 1-2 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Буряк – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Оцет столовий 9% – 2 ч.л. + –
- Вода очищена – 2 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Майонез – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку овочі необхідно добре вимити і поставити варитися. Коли вони зваряться і охолонуть, їх треба почистити.

Поки овочі варяться, ми замарінуем ріпчасту цибулю в оцті з водою. Для цього цибулю треба почистити і нашаткувати.


Будемо натирати все овочі на дрібній тертці. Спочатку трьом картопля.

Потім – морква.

І наостанок – буряк.

Саму слабосоленую оселедець треба нарізати на невеликі кубики. Будьте уважні, ніяких кісток в рибі бути не повинно!

Починаємо викладати салат. Класична оселедець під шубою повинна складатися з овочевих шарів. Але найперший шар – це оселедець.

Потім – промаринуватися цибулю.

Потім – шар картоплі.

Трохи підсолити картопля і змастити його майонезом.

Потім – шар моркви.

Її теж підсолити і змастити майонезом.

Потім – буряк.

Її теж змастити майонезом і підсолити.

В принципі, салат оселедець під шубою готовий. Але ви ж напевно хочете, щоб ваш салат виглядав оригінально і красиво на новорічному столі. В такому разі не нехтуйте прикрасою салату.

Смачного!