Оладки з вівсяних пластівців

oladi-iz-ovsyanyx-xlopev
Серед всіх прийомів їжі сніданок є найбільш важливим, оскільки саме він запускає організм вранці і задає життєвий тон на весь день.

Кращий початок дня – каша, але якщо дітвора вперто відмовляється їсти її, смачною альтернативою нелюбимого блюда стануть домашні оладки з вівсяних пластівців. Коржі виходять рум’яними і такими ж корисними, як і каша, при цьому, наминаючи млинець за млинцем, вибагливі їдці навіть не здогадаються, з чого вони.

Існує безліч варіантів того, як з пластівців вівса, неймовірно багатих на клітковину і безліччю мікроелементів, зробити улюблене частування, не втративши його корисності. Ми пропонуємо спробувати кілька – на кефірі або молоці.

На основі запропонованих базових рецептів можна придумати щось своє, наприклад, додавати в вівсяне «тісто» шматочки улюблених фруктів, цукор замінювати медом або і зовсім робити їх несолодкими.

Покроковий рецепт вівсяних оладок на кефірі

Щоб оладки вийшли м’якими і ніжними, рекомендуємо брати за основу пластівці середньої або дрібної фракції швидкого приготування. Кефір згодиться будь-якої жирності або ж кисле молоко.

oladi-iz-ovsyanyx-xlopev1

Складові

  • Кефір – 1 склянка;
  • Вівсяні пластівці сухі – 1 стакан;
  • Яйце куряче середнє – 1 шт;
  • Цукровий пісок білий – 2 ст.л .;
  • Содовий розпушувач – 1/3 ч.л .;
  • Ваніль – щіпка;
  • Масло оливок – 1 ст.л .;
  • Масло соняшнику (для смаження) – 2 ст.л.

Як приготувати оладки з вівсяних пластівців на кефірі

  1. Щоб розм’якшити сухі пластівці, заллємо їх кефіром (він не повинен бути холодним) і дамо постояти з чверть години.
  2. Робимо солодку яєчну суміш, змішавши яйце з цукром і ваніллю. Сильно збивати не треба – головне, щоб розчинилися цукрові крупинки.
  3. З’єднуємо кефірну основу і яєчний «гоголь-моголь», додаємо соду і масло.
  4. Все перемішуємо до отримання солодкої однорідної маси.
  5. Гарненько нагрів сковороду, змащуємо її злегка маслом соняшнику і починаємо випікати млинці. При наявності сковороди з антипригарним покриттям від мастила маслом можна і зовсім відмовитися.

Якщо тісто вийде недостатньо в’язким, вирішити проблему можна за допомогою 1-2 ст.л. муки. При цьому важливо не перестаратися, щоб маса не стала занадто густий, інакше оладки будуть жорсткими.

Калорійність порції готових коржів – близько 200 кКал, що цілком прийнятно для сніданку. Подавати готові оладки з пластівців можна, присипавши їх цукровою пудрою, або полив солодким ягідним соусом. Сметана – теж цілком доречне, а головне – корисне доповнення до сніданку з вівсяних оладок.

Смачні вівсяні оладки з грушею

Складові

  • Вівсяні пластівці – 1,5 склянки + –
  • Молоко – 0,5 л + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Груша – 1 велика + –
  • Цукор-пісок білий – 1-2 ст.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –

Як спекти вівсяні оладки з грушею

Щоб отримати «на виході» тісто більш однорідної консистенції, перед заливкою молоком пластівці можна трохи подрібнити в кавомолці. Але не варто робити занадто дрібний помел – оладки вийдуть з менш насиченим смаком.

  1. Пластівці заливаємо трохи теплим молоком і залишаємо розбухати мінімум на півгодини.
  2. Коли овес розм’якне в молоці, додаємо в масу збиті з цукром і сіллю яйця.
  3. Далі займемося грушею: знімаємо з плоду шкірку і дрібно рубаємо м’якоть ножем. Якщо блюдо готується для малюка, краще в такому випадку скористатися теркою з великими дірками.
  4. Добре перемішавши весь вміст миски, озброюємось столовою ложкою і починаємо випікати млинці в олії, розігрітому до середньої температури.

Дуже смачні такі оладки з грушевим повидлом або яблучним джемом.

Вівсяні млинці з начинкою з яблука

Цей варіант пропонуємо додати в скарбничку корисних рецептів для дбайливих мам. Оладки виходять м’якими, пишними і неймовірно апетитними. В якості наповнювача – улюблений фрукт або той, який в свіжому вигляді дитина не хоче їсти. Скуштувавши таких оладок, він неодмінно попросить добавки!

oladi-iz-ovsyanyx-xlopev3

Складові

  • Пластівці з вівса швидкої готування – 1,5 склянки;
  • Кисле домашнє молоко – 1 стакан;
  • Яйце – 1 шт;
  • Яблуко з кислинкою – 1 середній плід;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Сода – 1/3 ч.л .;
  • Сіль – щіпка;
  • Олія – ​​2-3 ст.л.

Як зробити смачні і корисні вівсяні оладки і яблуком

  1. Озброївшись блендером або кавомолки, 1 стакан пластівців подрібнюємо до стану борошна грубого помелу.
  2. Знявши з яблука шкірку і видаливши серцевину, дрібніше її на тертці з великими дірочками, додаємо цукор, змішуємо.
  3. Тепер з’єднаємо підсолоджене яблуко, яйце, цільні пластівці і все це змішаємо. Масу розріджуємо чвертю склянки молока (підігрітого) і залишаємо настоятися з півгодини.
  4. В кінці додаємо муку з вівса, соду, доливаємо молоко, подсаливаем тісто і, перешкодивши його ще раз, приступаємо до випічки в розігрітій олії до зарум’янювання з обох сторін.

Борошно вищого сорту дає пишність виробам з неї, але її користь досить сумнівна. Якщо ж улюблені оладки спекти з вівсяних пластівців, можна харчуватися корисно і з мінімальними калоріями. При цьому не доведеться відмовляти собі в задоволенні смачно поснідати або перекусити протягом дня. Та й дітвора буде в захваті від такого частування!