Недарма професійні кухарі називають м’ясні субпродукти делікатесами – адже на їх основі можна створити справжні шедеври! Оладки з печінки яловичої стають справжнім делікатесом на столі, якщо приготувати їх за рецептом «з родзинкою» і подати відповідно. Ми розглянемо кілька технологій з такими «родзинками» і тоді звичне домашнє блюдо по-новому заграє своїм смаком і ароматом!
Яловича печінка вважається найкориснішою серед субпродуктів, її вітамінний і мінеральний склад є істинним джерелом здоров’я. Особливо багато в ній вітаміну А – вітаміну краси та молодості. Всього 400 г яловичої печінки забезпечують місячну потребу людського організму в цьому вітаміні! Також саме печінка яловича дуже насичена селеном – потужним антиоксидантом, здатним перешкоджати появі злоякісних новоутворень і можливих порушень роботи серцево-судинної системи людини.
Давайте вивчимо і випробуємо кілька відмінних рецептів оладок з печінки, а також візьмемо на озброєння кілька прийомів, як приготувати їх ніжними, соковитими і «з родзинкою».
Оладки з яловичої печінки з картоплею
Складові
- Печінка яловича – 400 г + –
- Цибулина велика, ріпчаста – 1 шт. + –
- Картопля – 3 бульби + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Крохмаль – 1 ст. л. + –
- Сіль – по перевагах + –
- Чорний перець свіжозмелений – за смаком + –
- Майонез – 2 ст л. + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Приготування
Рецепт оладок з печінки з картоплею порадує вас тим, що готові вироби не мають звичного печінкового смаку і запаху. До того ж, оладки з картоплею можна приготувати заздалегідь і поставити в холодильник для зберігання в щільно закритому посуді. Дивно, але при розігріванні вони нітрохи не втрачають в смаку і ніжності!
- Перед тим, як готувати печінкові оладки, відварюємо картоплю в мундирах і чистимо вже остиглі картоплини. Потім подрібнюємо на крупній тертці.
- Печінку промиваємо, звільняємо її від плівки і видаляємо жовчні протоки. Нарізаємо невеликими шматочками. Також чинимо з цибулиною. Перемелюємо обидва продукти в м’ясорубці або блендері до однорідної маси. Це основа фаршу.
Для 500 г печінки нам знадобляться такі продукти: 1 велика морквина, 1 велика цибулина, 1 ч.ложечка цукру, 1 яйце, 2 столові ложки борошна, чорний мелений перець і сіль.
Особливість приготування: нарізані цибулю і моркву приспускають в маслі на повільному вогні, не даючи зарум”яниться, посипаємо цукром і постійно помішуючи, доводимо до м”якості.
Далі перемелює шматочки печінки разом з тушкованими цибулею, цукром і морквою. Готуємо фарш, додавши в нього всі інгредієнти рецептури. Обсмажуємо оладки, викладаємо на блюдо сервіровки і подаємо шедевр до столу!
Оладки з яловичої печінки з грибами
Це чудове по своєму смаку і аромату блюдо навіть не хочеться називати так просто! Це справжнє свято для гурманів, які цінують вишуканість і незвичайну сполучуваність смаків! Приготувати таке дивовижне частування – простіше простого!
Для 300 г яловичої печінки нам знадобляться такі продукти: 200 г печериць, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику (або за смаком), 1 невелика морква, 2-3 ст.л. борошна, яйце і спеції за смаком (сіль, перець).
Технологія приготування оладок за цим рецептом: нарізаний дрібно цибулю, часник і морква обсмажуємо в сотейнику. До готовим овочам підсипає печериці, нарізані великими пластинами, солимо і тушкуємо разом до готовності. Далі подрібнюємо все разом з печінкою і готуємо фарш. Смажимо оладки під закритою кришкою і подаємо до столу зі сметаною.
Оладки з печінки з салом
Свіже сало надає печінковим виробам м”якість, соковитість і змушує згадати, що сало завжди «тане в роті».