Наш детальний рецепт допоможе початківцям кулінарам приготувати пишні класичні оладки на кефірі. Це просте блюдо включає до свого складу звичайнісінькі і доступні продукти, та й готується десерт елементарно! Однак теорія марна без практики, тому запасаємося всім необхідним і організуємо солодке частування для всієї родини.
А вже опанувавши досить простими прийомами, можна експериментувати і пробувати це блюдо в новому виконанні, наприклад, готувати яблучні оладки.
Складові:
- кефір – 250 мл;
- сіль – пучку;
- цукор – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 180-200 г;
- харчова сода – ½ ч. ложки;
- рослинне масло (для смаження).
Оладки на кефірі пишні рецепт з фото в домашніх умовах
- Яйце збиваємо з цукром і сіллю. Енергійно працюємо віночком, об’єднуючи білок і жовток.
- Кефір підігріваємо в мікрохвильовій печі або на повільному вогні до теплого стану (не кип’ятити). Поступово вливаємо кисломолочний продукт до цукрово-яєчної суміші, продовжуючи змішувати компоненти віночком.
- Частинами вводимо просіяне борошно, попередньо змішану з харчовою содою.
- Доводимо масу до гладкого і однорідного стану без борошняних грудок. Так як сьогодні ми готуємо пишні оладки, тісто має вийде щодо густим, щоб під час смаження воно не розтеклося по сковороді, а прийняло потрібну форму. За консистенцією тісто для оладок на кефірі має нагадувати густу сметану.
Як спекти оладки на кефірі пишні
- Прогріваємо толстодонную сковороду, вливши пару-трійку ложок рослинного масла. Столовою ложкою набираємо тягуче тісто і викладаємо у вигляді невеликих коржів на розпечену поверхню. Смажимо на помірному вогні до характерного рум’янцю на нижньому боці.
- Підчепивши кулінарної лопаткою, перевертаємо оладки і знову чекаємо появи «засмаги». Так готуємо кожну партію, при необхідності підливаючи масло.
- Подаємо пишні оладки на кефірі теплими. Як доповнення можна вибрати сметану, варення, мед, згущене молоко або перетерті з цукром ягоди. За бажанням попередньо можна викласти готові оладки на серветки або паперовий рушник, щоб позбутися від залишків олії.
Смачного!