Коли звичні смаки прохолодних напоїв вже приїлися – м’ята, апельсин, полуниця, ківі, залишається спробувати щось незвичайне! Приготуємо спекотного літнього дня приголомшливий лимонад з огірків і базиліка – не дивлячись на свою дивина це поєднання своїми смаковими якостями вас точно не розчарує! Напій виходить бадьорить, солодким, з легкої пряної ноткою і дуже освіжаючим, до того ж у нього ніжний золотисто-зелений, що радує око колір.
Отже, як же нам приготувати в домашніх умовах таку, здавалося б, непросту екзотику?
Огірковий лимонад з базиліком
На виході у нас вийде 1 велику склянку в 250 мл – для проби цього цілком вистачить, а далі можна збільшувати кількість продуктів на свій розсуд, головне, дотримуватися пропорції.
Складові
- Огірок великий – 1 шт. + –
- Базилік – 6-7 листочків + –
- Цукор – 3 ч.л. + –
- Вода – 150 мл + –
- Лайм – 1 шт. + –
Приготування
- Огірок добре миємо й віджимаємо з нього сік. Зробити це можна за допомогою соковижималки, а можна натерти його на крупній тертці або перемолоти в блендері і віджати через марлю.
- Лайм моєму і ріжемо спочатку на половинки уздовж, а потім на скибочки, складаємо в глибоку тарілку або невеликий кухлик. Базилік промиваємо і відправляємо до лаймовим часточок.
- Засипаємо все цукром і товчемо ложкою або товкачиком.
- Ми залишаємо на 15 хвилин, щоб цукор остаточно розчинився, а потім доливаємо соком огірка і водою. Перемішуємо.
Плюс цього напою в тому, що його можна подавати як процідженим, так і немає, залишаючи часточки лимона і листочки базиліку, присмачуючи все подрібненим льодом або кубиками. У будь-якому випадку все охолоджуємо.
Замість лайма цей рецепт дозволяє використовувати звичайний лимон, але додавати треба буде не цілий цитрус, особливо якщо він великий, а тільки половину. Базилік також підійде і зелений і фіолетовий – вибираємо той, що більше подобається або простіше купити.
Розбавляти домашній лимонад з огірком і базиліком можна не тільки простий фільтрованої водою. Досить долити його бутильованої газованої і смак перетворитися до невпізнання! Перед нами буде напій, що нагадує мохіто, але набагато корисніше і смачніше.
Крім того таке поєднання часто присмачують селерою. Спробуємо!
Селеровий лимонад з базиліком і огірком
Можна приготувати таким же способом, як і попередній, віджавши сік з огірка, а можна прискорити і спростити процес.
- У чаші блендера подрібнюємо 1 великий огірок, 5 листочків базиліка і невеликої черешок селери (1,5 – 2 см) – він повинен бути свіжим і соковитим.
- Вимитий лимон нарізаємо на дольки, засипаємо 1 ст.л. цукру, розминаємо товкачем і викладаємо до нього кашку з блендера.
- Всі заливаємо 250 мл гарячої води, але ні в якому разі не вище 60 ° С і наполягаємо 20 – 30 хвилин.
Коли огіркової базиликовий лимонад повністю охолоне, проціджуємо його через кілька шарів марлі, додаємо до смаку лід або доливаємо трохи водою і подаємо! Абсолютно натуральний напій готовий!
Тепер ви знаєте, як в домашніх умовах зробити своїми руками лимонад з огірка і базиліка так, щоб він вийшов надзвичайно смачним і корисним!