Обід з макаронів

Обід з макаронів
Не у всіх сім’ях королевою гарнірів є картопля – багато хто намагається його зовсім не є через його калорійності та крохмалю. Наша добірка рецептів підкаже, що можна приготувати на обід з макаронів і що смачненького можна до них подати, щоб урізноманітнити обіднє меню! Варто задуматися, чому ж у багатьох країнах так поважають пасту і комбінують її з несподіваними продуктами, роблячи смачніше таке просте страву?

У нашій добірці ви зустрінете як знайомі, але злегка забуті страви, так і малознайомі, здатні зробити будь-який обід чудовим, з новими нотками смаку. Макаронні вироби чудово комбінуються з овочами, молочними і м’ясними компонентами, з усілякими соусами і підливками, морепродуктами. Що зварити на обід з макаронів, залежить від часу, який ви готові витратити на створення обіду.

Ми пропонуємо вам приготувати різні страви з макаронів – салати, супи, соуси і підливи до макаронів і навіть пару десертів. У вас буде вибір, що з’їсти на обід з таким доступним продуктом як паста.

Для салатних композицій з макаронами бажано підбирати вироби, виготовлені з пшениці твердих сортів. Дуже важливо їх не переварити – вони повинні зберегти форму і твердість. Кращий продукт для салатів – фігурна паста: бантики, зірочки, спіральки, черепашки різних кольорів. Приготувати салати просто, а фігурні макарони покращують не тільки зовнішній вигляд страви, а й роблять його калорійним, як раз для обіду!

Салат з шинкою і овочами

Для салату нам потрібні такі продукти:

  • Шинка (можна замістити ковбаскою або відвареним м’ясом) – 200 г;
  • Макаронні вироби – 200 г;
  • Брокколі або кольорова капуста – 120 г;
  • Морква – 100 г
  • Корінь селери – 50 г,
  • Масло растітельное- 1 ст.л.
  • Для заправки салатної композиції: майонез, оцет (краще винний), гірчиця рідка і сіль.

Що можна приготувати на обід з макаронів

Як приготувати

  1. Відварюємо пасту. Окремо проварюємо брокколі, нарізаємо її частинами, відповідними розміру макаронних виробів.
  2. Морквину подрібнюємо в тоненьку соломку і обсмажуємо її в гарячому маслі.
  3. Корінь селери подрібнюємо на тертці або будь-яким способом.
  4. З’єднуємо все компоненти в єдину салатну композицію.
  5. Готуємо заправку. З’єднуємо оцет, майонез, гірчицю і сіль. Все за смаком.
  6. Заправляємо салат. Оформляємо гіркою на Блюда.

Цей чудовий салат хороший тим, що може служити самодостатнім стравою обіду. Він наситить організм і корисними речовинами і енергією.

Салат з мідій з макаронами

Цей салат можна назвати складним, але його смак підкорить всіх учасників обіду! Ми впевнені, що він увійде у ваше сімейне гастрономічну скарбничку на все життя!

Складові

  • Мідії без раковин, заморожені – 800 г
  • Томат великого розміру – 1 шт.
  • Макарони (черепашки) – 250 г
  • Часник – 2 зубки
  • Перець болгарський – 1 великий плід
  • Оливкова олія – ​​0,5 склянки
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Петрушка свіжа – 4-5 гілочок
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Вино сухе біле – 125 мл
  • Оцет винний червоний – 4 ст.л.
  • Перець запашний – 6 горошин
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений кайенский – за смаком

Що приготувати на обід до макаронів

Приготування

  1. Без розморожування, відварюємо мідії 5 хвилин, відкидаємо готовий морепродукт на сито.
  2. Макаронні вироби відварюємо, намагаючись зберегти їх твердість і форму. Проціджуємо через друшляк, промиваємо під струменем води і даємо вологи стекти.
  3. Часник очищаємо і дрібно рубаємо, помідорчики нарізаємо невеликими кубиками, листя базиліка теж дрібно рубаємо.
  4. Розігріваємо олію (2 ст.л.) в сотейнику, обсмажуємо часникову масу і половину рубаного базиліка в розпеченому маслі. Далі в ароматизоване масло засипаємо цукор, кубики томата, перець духмяний і вливаємо вино. Після закипання рідкої суміші закидаємо в неї відварений морепродукт і тушкуємо 5 хвилин на сильному вогні. Вимикаємо газ і викладаємо мідії на просторе блюдо для охолодження.
  5. У сотейник з соусом, що залишився після мідій (не включаємо вогонь!), Вливаємо винний оцет, решту масла, свіжу рубану зелень, солимо і приправляємо перцем кайенский. Отримуємо багату смаками салатну заправку.
  6. Перець солодкий нарізаємо кубиками і в великій мисці з’єднуємо з черепашками і мідіями.
  7. Викладаємо в Блюда і поливаємо нашої багатокомпонентної заправкою.

Цей казковий салат прикрасить будь-який обід – і сімейний, і святковий, або може стати чудовим досвідом для гурманів. Смачного!

Супи з макаронними виробами – класичний варіант супів на м’ясному або курячому бульйоні. Ви можете легко імпровізувати, оскільки паста не змінює смак кінцевого блюда. Що може бути простіше, ніж приготувати суп з макаронами на обід?

Локшина під курячим бульйоном

Цей рецепт гарний тим, що готується дуже швидко, якщо у вас вже є курячий бульйон і кілька шматочків вареної курки в ньому. Бульончик можна зварити і ввечері.

Нам знадобиться курячий бульйон, варена курка, яйця і локшина, зелень.

Що зварити на обід з макаронів

Приготування

  1. Відварюємо локшину з розрахунку по порції для кожного учасника обіду.
  2. Проціджуємо і розкладаємо по глибоких тарілках.
  3. У кожну порцію кладемо по половинці або четвертинці вареного яйця, шматочки курки і заливаємо гарячим бульйоном.
  4. Посипаємо зеленню і подаємо.

Суп грибний з сиром

Для супу нам знадобляться такі продукти:

  • 2 л води очищеної,
  • 400 г печериць,
  • 150 г пасти (краще спіральки),
  • 150 г вершкового або будь-якого твердого сиру,
  • Цибуля ріпчаста,
  • Сіль і приправи за смаком,
  • Масло вершкове (2 ст.л.) для смаження.

Суп грибний з сиром

Приготування

  1. Печериці очищаємо тупим боком леза ножа, зрізаємо пошкоджені місця і промиваємо під водою. Нарізаємо великими шматками.
  2. Поки вода для супу закипає, ріжемо дрібненько цибулю, обсмажуємо його до золотистого в вершковому маслі і викладаємо до нього шампіньйони. Обсмажуємо на сильному вогні цибулю разом з грибами, постійно помішуючи, 2-3 хвилини.
  3. Перекладаємо піджарку в киплячу воду, туди ж всипаємо «спіральки».
  4. Сир подрібнюємо дрібними пластинками або кубиками і додаємо через 5 хвилинок в грибний бульйон. Варимо ще кілька хвилин.
  5. Перед вимиканням солимо, додаємо спеції, лавровий листок. Готово!
  6. Перед подачею, в тарілки з супчиком додаємо рубану зелень.

«Гнізда» з куркою і грибами

Це дуже красиве блюдо, гідне королівського прийому!

Для його приготування підготуємо такі продукти:

  • 8 шт. пасти в формі гнізд,
  • 300 г курячого філе,
  • 250 г печериць (можна замінити будь-якими грибами),
  • 1 цибулина,
  • 200 г твердого сиру,
  • 250 мл вершків,
  • Сіль і перець,
  • Масло для смаження.

«Гнізда» з куркою і грибами

Процес приготування

  1. Куряче філе нарізаємо кубиками, обсмажуємо разом з цибулею в сотейнику, солимо і приправляємо перчиком. Тушкуємо 10 хвилин.
  2. Грибочки очищаємо від бруду та пошкоджень, обполіскувати і нарізаємо невеликими кубиками. Всипаємо грибну нарізку до курячої підсмаженні, солимо і готуємо на сильному вогні разом з куркою, помішуючи. В кінці смаження вливаємо вершки і тушкуємо 2-3 хвилини. Приправи додаємо, виходячи зі своїх переваг.
  3. «Гнізда» пасти відварюємо в малій кількості підсоленої води так, щоб зберегти їх форму. Викладаємо їх акуратно шумівкою в порційні тарілки (2 «гнізда» на порцію). У центр кожного гнізда кладемо піджарку, поливаємо підливою і рясно обсипаємо тертим сиром. Прикрашаємо цілими листочками петрушки або кінзи.

Каннелоні з м’ясом в духовці

Каннелоні – це трубчасті макарони великого діаметру, які використовуються як ємності для начинки. Їх можна купити в великих продуктових магазинах. Цей рецепт як раз для цих виробів.

Купуючи каннелоні, дивіться інструкцію з їхнього приготування. З’ясуйте, чи потрібно варити їх перед фарширування або вони зроблені з більш м’яких сортів пшениці, і начиняти їх можна без відварювання. Якщо потрібно відварювати, то відваріть, згідно з вказівками виробника.

Необхідні продукти: каннелоні – 20 шт .; печінка куряча – 200 г; фарш яловичий – 800 г; 2 цибулини, олія рослинна – 1 ст.л .; цукіні середнього розміру; твердий сир – 160 г; 4 яйця; сіль і приправи – по перевагах.

Для соусу: 750 мл молока, 2 ст.л. борошна і 2 ст.л. вершкового масла.

Каннелоні з м'ясом в духовці

Процес приготування

  1. Яйця варимо круто, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цукіні нарізаємо такими ж кубиками, з сиру робимо стружку.
  2. Печінка промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. Цибулини також нарізаємо кубиками.
  3. Розігріваємо 1 ст.л. масла (рослинного) в сковорідці, обсмажуємо в ньому кубики цибулі і закладаємо до нього печінку і фарш. Тушкуємо суміш, помішуючи.
  4. Додаємо до м’ясної підсмаженні половину обсягу нарізки з цукіні, яйця, третю частину сирної стружки. Гарненько перемішуємо. Начинка для канеллоні готова!
  5. Готуємо соус бешамель. Борошно страхуємо до золотистого в вершковому маслечко, поступово вливаємо гаряче молоко, постійно помішуючи. Домігшись кремовою однорідності, всипаємо залишився сир, солимо, заправляємо спеціями і готуємо до розплавлення сиру. Соус готовий!
  6. Заповнюємо канеллоні начинкою, укладаємо їх у форму для запікання і заливаємо соусом бешамель. Запікаємо в гарячій (200 0 С) духовці 40-45 хвилин.

Це дивовижне запечене блюдо вже підкорила мільйони сердець по всьому світу, підкорить воно і вас, і ваших гостей! Смачного!

* Рада кухарчуком
– Каннелоні можна приготувати з будь-якою начинкою. Найпопулярніші начинки: гриби з куркою, курка з овочами, рибний фарш або сирний із зеленню.
– Якщо начинити каннелоні сирком з родзинками і цукром (медом), сухофруктами або свіжими фруктами, залити сметаною або вершками, то ми отримаємо відмінний десертний пиріг!

Макаронник з медом і мигдалем

Десерти з макаронів завершують нашу добірку. Запропоновані десерти можна подати не тільки в кінці обіду, але і запропонувати до післяобіднього чаю – полуденка або вечері.

Для макаронника самі відповідні макарони – дрібна вермішель або локшина. Перед її використанням в рецепті, вермішель потрібно відварити до напівготовності.

Для цього десерту нам знадобиться:

  • 400 г вермішелі,
  • 50 г вершкового масла,
  • 200 г мигдалю очищеного,
  • пару жмень родзинок,
  • 200 г меду і трохи солі.
  • Для обсипання – сухарі або манка.

Макаронник з медом і мигдалем

Приготування

  1. Зварену вермішель змішуємо з рубаним мигдалем і родзинками.
  2. Форму змащуємо олією, посипаємо дно і стінки форми сухарями і викладаємо в неї макаронну суміш. Поливаємо медом, розтопленим вершковим маслом і запікаємо в духовці. Духовка не повинна бути занадто гарячою – 170-180 м Запікаємо 30-40 хвилин.

Сирна запіканка з макаронами

Ті читачі, що постарше, пам’ятають таку запіканку – її часто готували в шкільних їдальнях і подавали зі сметанкою. Давайте і ми приготуємо її як десерт на обід. Вона смачна з чаєм або какао.

Для приготування улюбленої запіканки нам знадобляться:

  • Макарони – 250 г;
  • Сир – 450 г;
  • Ізюм – 100 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Ванільний цукор – 0,5 пакетика;
  • Сметана – 200 г
  • манка

Сирна запіканка з макаронами

Приготування

  1. Макарони відварюємо, відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти.
  2. Сир пропускаємо через сито. Яйця перетираємо з цукром до пишності, втручаємося в них сир і сметану. Гарненько розпушують до однорідної маси.
  3. З’єднуємо макарони з сирною масою і родзинками. Добиваємося рівномірного розподілу компонентів.
  4. Високу форму для запікання змащуємо маслом, обсипаємо форму зсередини манкою і викладаємо в неї підготовлену масу. Випікаємо в помірно (180 0 С) гарячій духовці 45-50 хвилин.
  5. Подаємо гарячої або холодної, полив будь-яким солодким соусом. Замість соусу можна з успіхом використовувати мед, варення, сироп або сметану.

Ми сподіваємося, що наші рецепти страв з пастою сподобалися вам. Що можна ще приготувати на обід з макаронів, крім представлених страв? Ви бачите, що цей продукт можна використовувати в різних стравах – від салатів до десертів! Включайте свою фантазію і творіть!