Новорічний салат «Шапка Діда Мороза»

Безсумнівно, страв, які можна приготувати на Новий Рік, дуже велика кількість. Але недавно я натрапила на рецепт одного тематичного салату, який можна приготувати виключно на новорічний стіл. А назва цього салату – «Шапка Діда Мороза».

У його приготуванні немає нічого складного, а завдяки такій подачі, він буде цікавий навіть діткам.

Салат на Новий Рік «Шапка Діда Мороза»

Салати з риби та морепродуктів Салати з сиром
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

schapka-15
schapka-15

Складові

  • Рис – 0,5 склянки + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Майонез – скільки піде + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Крабові палички – 10 шт. + –
  • Плавлений сирок – 1 шт. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Цей новорічний салат складається з окремих шарів, промазаних майонезом. Тому відразу можна підготувати нарізку для шарів.

Крабові палички нарізати маленькими кубиками.


  • Пол склянки рису відварити в підсоленій воді. Я взяла довгозерний рис.


  • Сирок плавлений натерти на дрібній тертці. Обов’язково тріть на дрібній тертці, так ваша Шапка Діда Мороза буде пухнасті 🙂


  • Помідор помити і нарізати маленькими кубиками.


  • Все, тепер можна укладати салат. Для цього рекомендую взяти довгасте плоске блюдо.
    Викласти кубики крабових паличок у вигляді шапки.


  • Зверху намалювати часту сіточку з майонезу. Щоб сіточка була дрібною, можна у пакетика майонезу зрізати маленький куточок і через нього вже видавлювати сам майонез.


  • Далі йде шар рису. Рис необхідно трохи ще разок підсолити.


  • Далі знову сітка з майонезу.


  • Далі виділити верх шапки за допомогою нарізаних помідорів. Помідори теж слід підсолити.


  • Низ шапки посипати дрібно натертим плавленим сирком.


  • Щоб зробити помпон, треба змішати трохи рису, тертого сирка і майонезу.


  • Скачати за допомогою рук з цих інгредієнтів кульку і помістити його на відповідне місце на самому верху новорічного салату.


  • Ось і все мабуть, новорічний салат Шапка Діда Мороза готовий!
    Подавати салат можна відразу ж після його приготування.