Ніжні гречані тефтелі з грибами

Хочу запропонувати вам приготувати цікаве і досить незвичайне на смак блюдо – гречані тефтелі з грибами в томатному соусі.

Моя старша дочка не любить гречану кашу взагалі, але ці тюфтельки їла з великим задоволенням і навіть дивувалася, що з гречки вийшло подібне блюдо.

Отже,

Рецепт тефтелей з гречки з грибами

інгредієнтами:

  • 1 стакан (250 мл) гречана крупа
  • 3 склянки вода
  • 250 г відварні / смажені гриби (свіжі 400-450 г)
  • 1 цибулина
  • сіль перець
  • 1-2 ложки борошно
  • сухарі для панірування
  • банка томатів у власному соку або томатна паста

Спочатку потрібно зварити гречану кашу – розмазню. для цього:

  • промийте крупу (якщо дуже брудна, попередньо переберіть),
  • покладіть її в посуд з товстим дном,
  • додайте 3 склянки води і половину чайної ложки солі,
  • поставте на плиту і доведіть до кипіння.
  • Зменшіть нагрів, закрийте кришку і варіть приблизно 30 хвилин.
  • Готової каші дайте повністю охолонути.

Як приготувати фарш для гречаних тефтелей

  • Поки вариться крупа, дуже дрібно наріжте цибулю і гриби.
  • На сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю і обсмажте на сильному нагріванні протягом 3-4 хвилин.
  • Додайте гриби і дочекайтеся, поки випарується зайва волога.
  • Змішайте остигнула кашу і цибулю з грибами.
  • Додайте борошно (спочатку ложку), сіль і добре перемішайте. Якщо необхідно додайте ще борошно.
  • Консистенція начинки повинна бути в’язкою.

Сформуйте тюфтельки і панірують їх в сухарях.

Обсмажте на олії з двох сторін.

Залийте подрібненими томатами у власному соку.

Поставте на 10 хвилин в духовку при 200 ° або прогрійте під кришкою на сковороді.

Гарнір до них не потрібен, вони самі по собі гарнір, якщо тільки додати шматок м’яса.

Відео – Як приготувати тефтелі з гречки з грибами


Смачного!