Хочу запропонувати вам приготувати цікаве і досить незвичайне на смак блюдо – гречані тефтелі з грибами в томатному соусі.
Моя старша дочка не любить гречану кашу взагалі, але ці тюфтельки їла з великим задоволенням і навіть дивувалася, що з гречки вийшло подібне блюдо.
Отже,
Рецепт тефтелей з гречки з грибами
інгредієнтами:
- 1 стакан (250 мл) гречана крупа
- 3 склянки вода
- 250 г відварні / смажені гриби (свіжі 400-450 г)
- 1 цибулина
- сіль перець
- 1-2 ложки борошно
- сухарі для панірування
- банка томатів у власному соку або томатна паста
Спочатку потрібно зварити гречану кашу – розмазню. для цього:
- промийте крупу (якщо дуже брудна, попередньо переберіть),
- покладіть її в посуд з товстим дном,
- додайте 3 склянки води і половину чайної ложки солі,
- поставте на плиту і доведіть до кипіння.
- Зменшіть нагрів, закрийте кришку і варіть приблизно 30 хвилин.
- Готової каші дайте повністю охолонути.
Як приготувати фарш для гречаних тефтелей
- Поки вариться крупа, дуже дрібно наріжте цибулю і гриби.
- На сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю і обсмажте на сильному нагріванні протягом 3-4 хвилин.
- Додайте гриби і дочекайтеся, поки випарується зайва волога.
- Змішайте остигнула кашу і цибулю з грибами.
- Додайте борошно (спочатку ложку), сіль і добре перемішайте. Якщо необхідно додайте ще борошно.
- Консистенція начинки повинна бути в’язкою.
Сформуйте тюфтельки і панірують їх в сухарях.
Обсмажте на олії з двох сторін.
Залийте подрібненими томатами у власному соку.
Поставте на 10 хвилин в духовку при 200 ° або прогрійте під кришкою на сковороді.
Гарнір до них не потрібен, вони самі по собі гарнір, якщо тільки додати шматок м’яса.
Відео – Як приготувати тефтелі з гречки з грибами
Смачного!