Не за горами Масляний тиждень, яка є підготовчою перед Великим постом в християнстві, а також періодом масштабних народних гулянь.
У цей час готують багато випічки: печуть різні млинці, млинці (без дріжджів на молоці, на воді, сироватці) та інші частування. Ну і, звичайно, головним атрибутом, завершальним масляний тиждень, є спалення опудала Масляної, що передрікає багатий і урожайний майбутній рік.
Щоб бути в повному всеозброєнні до свята, готуватися треба починати вже сьогодні. І якщо опудало ви можете зробити і без наших порад, то смачні млинці без покрокових рецептів просто так не приготувати.
Записуйте прості поради з випікання та цікаві рецептури приготування смачних млинців, адже якщо дивувати, так по повній.
Простий рецепт млинців без дріжджів на молоці
Складові
- Молоко – 300 мл + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Цукор-пісок – 2 ст.л. + –
- Розпушувач – 2,5 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Масло вершкове (топлене) – 60 г + –
Випікання млинчиків на молоці без дріжджів
Це ідеальний рецепт для пишної випічки, в результаті використання якого ви отримаєте товсті млинці на молоці без дріжджів. Вони добре вбирають в себе соуси і сиропи, а також відмінно поєднуються з несолодкими добавками (наприклад, яєчнею з скибочками бекону або паштетом з печінки). В останньому випадку рекомендується покласти в тісто лише одну ложку цукру.
Як приготувати бездріжджове тісто для млинців на молоці
- У глибокій мисці збиваємо тепле молоко з цукром, а в окрему ємність просіюємо необхідну кількість борошна.
- Вливаємо солодке молоко в борошно і замішуємо борошняну масу, яка повинна вийти досить густою. Рідке розтоплене масло акуратно вливаємо в тісто, все добре перемішуємо і відставляємо хвилин на п’ять-десять настоятися.
Випічка виробів і їх подача
- Розігріваємо сковороду на плиті, змащуємо її жиром і виливаємо на розпечену поверхню, десь 1,5 ст.л. тесту. Акуратно розрівнюємо його, роблячи форму кола. Не робіть сильно тонкий шар, він повинен бути не менше 4 мм.
- Обсмажуємо млинець хвилину або дві, а після перевертаємо його на іншу сторону і допікаємо. Так використовуємо всі тісто.
- Подаємо млинці по своєму бажанню – гарячими або остиглими. Якщо ви не плануєте використовувати начинку, то просто змастіть їх відразу вершковим маслом, як тільки зніміть зі сковороди.
Ніжні заварні млинці на молоці без дріжджів
Складові
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки;
- Курячі яйця – 4 шт .;
- Молоко – 4 склянки;
- Цукор-пісок – 1 ч.л .;
- Розпушувач – 0,5 ч.л .;
- Сода – пучку;
- Рослинна олія – для смаження;
- Сіль за смаком.
Приготування солодких млинчиків на молоці і соді
- У невелику каструльку вливаємо три склянки молока, близько чотирьох-п’яти столових ложок рослинного масла, також всипаємо 1 ч.л. цукру. Ставимо суміш на плиту, кип’ятимо і відразу знімаємо.
- Останній стакан молока з’єднуємо з яйцями, збиваємо. Борошно з содою і розпушувачем просіюємо і додаємо в яєчно-молочну суміш. Все добре перемішуємо.
- Вливаємо в тісто гаряче молоко, але тільки невеликими порціями. В процесі тісто заварюється, але потрібно встигати його розмішувати, щоб не утворилися грудочки.
Якщо грудки з’являються, то відразу розтираємо їх об стінки ємності і тільки потім продовжуємо доливати молоко.
- Готуємо млинці, використовуючи спеціальну антипригарним сковорідку, обсмажуючи їх з двох сторін. Борошняної суміші наливаємо трохи, щоб готові вироби вийшли тонкими.
Плюс млинчиків, випечених таким чином, в тому, що вони досить еластичні, тому не рвуться, якщо в них загорнути густу начинку.
Французькі млинчики без дріжджів на молоці
Млинці готують і люблять у всьому світі, тому варіацій рецептів цього блюда – безліч. Наприклад, у Франції, тонкі бездріжджові млинці на молоці, рецепт яких ми зараз розглянемо, називають крепи.
Їх відмінність – це велика чисельність яєць в складі, через що вони мають велику еластичність. Також в тісто додають розтоплене вершкове масло. Борошно і начинку для крепів використовують абсолютно різноманітну, тому і смак готового блюда, іноді, досить несподіваний.
Інгредієнти для тіста
- Курячі яйця – 3 шт;
- Пшеничне борошно – 80 г;
- Молоко – 350 мл;
- Цукор-пісок – 2 ст.л .;
- Сіль кам’яна – 1 щіпка;
- Масло вершкове – 60 г.
Продукти для начинки
- Яблука (кисло-солодкі) – 4 шт .;
- Цукор (коричневий) – 100 г;
- Масло вершкове (топлене) – 60 г;
- Кориця (мелена) – за смаком;
- Коньяк – 60 мл.
Випічка французьких крепів на молоці
Готуємо яблучну начинку
- Гарненько промиваємо і очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо коробочку з насінням. Нарізаємо плоди невеликими кубиками.
Щоб приготувати карамелізовані яблука, плоди повинні бути досить міцними, в іншому випадку – солодкі ласощі розпадеться і буде мати непривабливий вигляд.
- Ставимо на вогонь сковороду, кладемо в неї вершкове масло, а слідом – яблука. Перемішуємо плоди, посипаємо їх цукром і корицею. Знову все перемішуємо. Зменшуємо вогонь, закриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо яблука 10 хвилин.
- Потім відриваємо кришку, збільшуємо вогонь і готуємо яблука до тих пір, поки вони не стануть красивого карамельного кольору. Відставляємо готові яблука в бік і охолоджуємо їх.
Як приготувати тісто на млинці без дріжджів на молоці
- Заздалегідь просіюємо борошно, так вона насититься киснем і тісто стане більш повітряним.
- Додаємо в неї сіль, цукор-пісок і акуратно все перемішуємо вінчиком або міксером на маленькій швидкості.
- Молоко в тісто вливаємо тонкою цівкою, відразу розмішуючи все міксером.
- Заздалегідь розтоплюємо на водяній бані вершкове масло і переливаємо його в борошняну масу. Вбиваємо яйця і доводимо тісто до однорідності.
Випікаємо і подаємо крепи до столу
- Млинці обсмажуємо на сковорідці, тонким шаром розподіляючи тісто по розпеченій поверхні. Готова випічка виходить тонкої і золотистої з двох сторін.
- Загортаємо карамелізовані яблука в гарячі млинці і подаємо до столу, поки вони не охололи. Обов’язково заварюємо для млинців ароматну каву або смачний чай.
Як бачите, млинчики на молоці і без дріжджів готувати дуже просто. Вони виходять різними – тонкими, які підходять для загортання різної начинки, і товстими, які вдало поєднуються з солодкимипідливою, джемами, варенням, медом і згущеним молоком.
Готуйте і насолоджуйтеся!