Цей салат відрізняється простотою приготування і відносною дешевизною вихідної сировини. Огірки можна використовувати будь-якого сорту і розміру, хіба що, крім насіннєвих)) Особливо зручно в такому салатик утилізувати не зовсім рівні пізні огірочки. А вже взимку, з картоплею, баночка такого салату буде дуже доречна.
необхідно:
- Огірки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Сіль – 60 г (2 ст. Л. З гіркою дрібної солі)
- Цукор 100 г
- Коріандр мелений – 1 ч.л. з гіркою (додавайте до смаку, можна і без нього)
- Оцет 9% – 100 г
- Олія – 100 г
- Кріп – за смаком
приготування:
Підготуємо банки і кришки – вони повинні бути стерильні і сухі. Банки я стерилізують в духовці, кришки кип’ячу хвилин 5-10.
Так само нам знадобиться велика каструля, приблизно на 5-6 л. Готовий салат осяде, але спочатку він досить об’ємний.
Огірки помити.
На фото мої огірки дуже навіть нічого 🙂
Насправді вони досить крупненький, та й сорт мені невідомий, тому заквашувати не ризикнула.
Лук очистити від лушпиння.
Нарізати огірки і цибулю кільцями.
Занадто тонко не потрібно, не менш 5 мм.
Всипати в огірки з цибулею сіль, цукор, коріандр, зелень. Перемішати.
Залишити приблизно на півгодинки – огірки дадуть сік.
Ставимо каструлю на вогонь.
Періодично перемішуючи вміст каструлі, дочекаємося закипання рідини.
З цього моменту прогреваем хвилин 10-15.
Огірки стануть оливкового кольору.
Розкладаємо гарячий салат по банках і відразу ж закочує.
Перевертаємо догори дном, я в такому вигляді залишаю салат до охолодження.
Зберігати при кімнатній температурі.
Смачного!