Ніжинський салат з огірків

Ніжинський салат з огірків

Цей салат відрізняється простотою приготування і відносною дешевизною вихідної сировини. Огірки можна використовувати будь-якого сорту і розміру, хіба що, крім насіннєвих)) Особливо зручно в такому салатик утилізувати не зовсім рівні пізні огірочки. А вже взимку, з картоплею, баночка такого салату буде дуже доречна.

необхідно:

  • Огірки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Сіль – 60 г (2 ст. Л. З гіркою дрібної солі)
  • Цукор 100 г
  • Коріандр мелений – 1 ч.л. з гіркою (додавайте до смаку, можна і без нього)
  • Оцет 9% – 100 г
  • Олія – ​​100 г
  • Кріп – за смаком

приготування:

Підготуємо банки і кришки – вони повинні бути стерильні і сухі. Банки я стерилізують в духовці, кришки кип’ячу хвилин 5-10.

Так само нам знадобиться велика каструля, приблизно на 5-6 л. Готовий салат осяде, але спочатку він досить об’ємний.

Огірки помити.

На фото мої огірки дуже навіть нічого 🙂

Насправді вони досить крупненький, та й сорт мені невідомий, тому заквашувати не ризикнула.

Ніжинський салат з огірків

Лук очистити від лушпиння.

Нарізати огірки і цибулю кільцями.

Занадто тонко не потрібно, не менш 5 мм.

Ніжинський салат з огірків

Всипати в огірки з цибулею сіль, цукор, коріандр, зелень. Перемішати.

Залишити приблизно на півгодинки – огірки дадуть сік.

Ніжинський салат з огірків

Ніжинський салат з огірків

Ставимо каструлю на вогонь.

Періодично перемішуючи вміст каструлі, дочекаємося закипання рідини.

З цього моменту прогреваем хвилин 10-15.

Огірки стануть оливкового кольору.

Ніжинський салат з огірків

Розкладаємо гарячий салат по банках і відразу ж закочує.

Ніжинський салат з огірків

Перевертаємо догори дном, я в такому вигляді залишаю салат до охолодження.

Ніжинський салат з огірків

Зберігати при кімнатній температурі.

Смачного!

Ніжинський салат з огірків