Німецький сніданок

німецький сніданок
З десяток видів хліба і булочок, шинка, яйця, масло і мармелад – чергове гастрономічне подорож забирає нас до Німеччини. Щоб приготувати справжній н не потрібно спеціального приводу – досить лише хотіти познайомитися з рідною кухнею батьківщини Гете і Шиллера. Отже, сьогодні ми розповімо про те, яким смачним, швидким і різноманітним може бути початок нового дня з традиційними стравами Німеччини.

Насправді, крім вже стали візитною картки пива, ковбасок і капусти, німецька кухня радує жителів країни і туристів, перш за все, своїм чудовим хлібом. Більше трьох сотень його видів балують своєю хрусткою скоринкою і запашним м’якушем всіх бажаючих, тому наш спеціальний сніданок немислимий без тостів з усілякими намазками.

Грінки з ліверної ковбасою

Для початку можна спробувати приготувати німецькі грінки з ліверної ковбасою.

  • Візьмемо 4 скибочки будь-якого хліба і відправимо зарумяніваться в духовку або на сковороду.
  • Поки вони готуються, розімніть вилкою близько 150 г ліверної ковбаси, додамо до неї дрібно потерте яблуко, поперчити, якщо потрібно.
  • На теплий хліб спочатку намазуємо масло, а потім імпровізований паштет.

Грінки з ліверної ковбасою

Є грінки треба гарячими. Якщо ви не маєте довіри до магазинної ліверної ковбаси або, тим більше, печеночному паштету, приготуємо його самі – це зовсім не складно!

Печінковий паштет по-німецьки

Для паштету нам знадобляться 200 г печінки і стільки ж жирної свинини, морква і цибулина, всього по одній штуці, сіль і спеції.

  • Всі інгредієнти обсмажуємо окремо в різному посуді, потім додаємо спеції, солимо і разом тушкуємо не менше 40 хвилин до м’якості свинини, охолоджуємо і перемелює або порційно в чаші блендера, або прокручуємо всі відразу через м’ясорубку.
  • Отриману масу утрамбовуємо і щільно закручуємо в плівку у вигляді ковбасок. Зберігаємо в холодильнику.

Печінковий паштет по-німецьки

Такий натуральний паштет буде однаково гарний і на гарячих грінках і просто на свіжому хлібі з маслом або без.

Крім того, рецепт можна доповнювати будь-якими, придатними на ваш погляд складовими. Скажімо, свинину можна замінити на тушковані овочі – вони додадуть смаку особливу ніжність, додати на це кількість 4 – 5 варених яєць, гірчицю і сир. Ось і новий паштет!

Тости з грибами

Для справжнього німецького сніданку добре приготувати тости з грибами.

  • Обсмажуємо 300 г будь-яких грибів з 2 ст.л рубаних волоських горіхів і спеціями.
  • Потім розкладаємо начинку на 6 – 7 скибочок хліба, накриваємо кожен шматочком сиру і відправляємо запікатися в духовку. При температурі в 180 градусів через 10 – 15 хвилин все буде готово!

Подаємо гарячими.

Тости з грибами

Грінки з жовтком і сосисками

Коли хочеться чогось більш ситного, на допомогу нам приходять грінки з обсмаженою жовтком і сосисками – це справжня класика.

  • Поки хліб (2 – 3 шматочки) підсушується в тостері або в духовці, відправляємо смажитися сосиски на сковороду з антипригарним покриттям, щоб не обтяжувати сніданок маслом.
  • На іншій сковороді запікаємо, бажано також без масла, кілька курячих присолену жовтків. Їх має бути по одному на кожну скибочку хліба.
  • Потім, посипаємо гарячі грінки спеціями і викладаємо поверх сосиски і жовток. Можна додати скибочки свіжих огірків або томатів.

Грінки з жовтком і сосисками - частий гість німецького сніданку

Булочки з начинкою

Якщо ж будь-які бутерброди вже порядком набридли, але відмовлятися від вуглеводної складової на сніданок не хочеться, замінимо звичні тости на булочки з начинкою.

  • Беремо маленьку круглу хрустку німецьку булочку, зрізаємо з неї верхівку і дістаємо весь м’якуш.
  • Смажимо омлет, збивши 1 яйце зі столовою ложкою молока і сіллю, нарізаємо його соломкою, ріжемо 50 – 60 г шинки, шаткуємо зелень, все змішуємо і заповнюємо начинкою булочку.
  • Зверху насипаємо 50 г тертого сиру і запікаємо в духовці при температурі в 180 – 200 градусів, поки сир не зарум’яниться.

Булочки з начинкою

німецький пудинг

Крім бутербродів і солоних тостів з хліба можна приготувати на сніданок і смачний десерт! Наприклад, німецький пудинг з білого хліба.

  • Для однієї порції нам знадобиться той самий м’якуш, що залишився від попереднього рецепта (близько 50 г), який ми заливаємо 100 г молока.
  • 10 – 15 г цукатів або родзинок втручаємося в розмочений хліб.
  • Потім додаємо туди розтертий з 30 г цукру жовток, збиваємо з сіллю білок і акуратно перемішуємо з хлібною масою.
  • Беремо формочку для маффіни або кексу, на дно у вигляді трилисника укладаємо 3 зернятка мигдалю, на які викладаємо тісто.
  • Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.

Німецький пудинг на сніданок

Само собою, можна використовувати будь-які інгредієнти для солодких страв за своїм бажанням: ванілін, корицю або какао. Та й цукати можна замінити на сухофрукти або рубаний білий, або темний шоколад.

Домашній мармелад

Німецький пудинг чудово поєднується з домашнім мармеладом. Це традиційний рецепт, тому, подаючи мармелад з яблук і гарбуза до будь-якої випічки, ми отримуємо класичний німецький сніданок.

Готувати мармелад зовсім не так нескладно, як здається.

  • Беремо по 100 г гарбуза і яблук, нарізаємо їх дрібними кубиками і заливаємо в каструльці склянкою води. Додаємо пару крапель лимонного соку, корицю, мелений імбир на кінчику ножа.
  • Варимо, поки яблука і гарбуз не стануть м’якими, а потім додаємо стакан цукру. Чекаємо, поки він повністю розчиниться, доводимо до кипіння і вимикаємо.

Домашній німецький мармелад

Наша порція мармеладу для сніданку готова! Його можна їсти не тільки з пудингами або кексами – особливо смачний мармелад з німецькими вафлями.

Німецькі вафлі для сніданку

Цей простий рецепт дозволить скрасити саме непогоже ранок вихідного дня і цілий день зробити особливим!

Складові

  • Борошно – 250 г
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Вершкове масло – 130 г
  • Коричневий цукор – 100 г
  • Мінеральна вода – 100 мл
  • Розпушувач для тіста – 2 ч.л
  • Ванілін на кінчику ножа

Німецькі вафлі для сніданку

Приготування

  1. Масло збиваємо з цукром до білого кольору. Додаємо яйця і знову збиваємо.
  2. Борошно, розпушувач і ванілін змішуємо, додаємо до них мінеральну воду, вимішуємо, щоб не залишилося грудочок.
  3. Всі з’єднуємо і, перемішавши, випікаємо в розігрітій вафельниці. Готові гарячі вафлі присипте цукровою пудрою.

Величезний плюс цього рецепту в тому, що забезпечити себе справжнім таким сніданком можна з вечора! Напекти, скажімо, в неділю ввечері хрустких вафель, а вранці порадіти новому дню, навіть не дивлячись на те, що це понеділок!

Дрезденський пиріг

Таким же зручним може стати і дрезденський пиріг. Його легко готувати і смачно їсти як гарячим, так і холодним.

  • Листкове тісто – 1 пачка
  • Гриби – 200 г
  • Фарш свинячо яловичий – 500 г
  • Шинка – 100 г
  • Сметана – ½ склянки
  • Помідори – 3 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

Моєму гриби, нарізаємо їх невеликими шматочками і тушкуємо з додаванням олії до готовності – волога повністю повинна випаруватися.Готуємо дрезденський пиріг

підсмажуємо фарш

  1. Коли він підрум’яниться, додаємо очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори.
  2. Тушкуємо все разом 15 хвилин, солимо, приправляємо за бажанням зернятками кмину, коріандром і мускатним горіхом.
  3. Готуємо ще 5 хвилин, змішуємо з грибами і додаємо сметану.
  4. Чекаємо, поки піде зайва волога, і вимикаємо.

Розморожене тісто ділимо на дві частини.

  1. Одну розподіляємо на дні форми для випічки, викладаємо туди начинку, інший – накриваємо.
  2. Защипуємо краю і наколює пиріг виделкою.
  3. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і печемо 30 хвилин.

nemeckij-zavtrak8

Цей традиційний пиріг будь-якій трапезі додасть неповторний колорит Німеччини, а вже сніданок з ним стане не тільки смачним, але і ситним.

nemeckij-zavtrak10

Отже, друзі, як бачите, побалувати себе справжнім німецьким сніданком набагато простіше, ніж здається! Вибирайте найніжніші десерти або ситні бутерброди зі всілякими інгредієнтами – в будь-якому випадку, ви не будете розчаровані!