Страви, якими можна побалувати свою рідню і порадувати гостей на свята, необов’язково повинні складатися з заморських делікатесів. Відмінною закускою до «біленької» або ж смачним частуванням до чаю можуть стати і добре відомі млинці в тандемі з різними несолодкими начинками. Що саме загорнути в спечене на сковороді тісто – підсмажені і подрібнені тельбухи або тушковані овочі, – підкажуть фантазія і кулінарне чуття.
Начинок для млинців наслідках існує, напевно, не менше, ніж самих господинь. Та й продуктів зараз стільки, що в пору загубитися. Тому вирішувати, чим же можна нафарширувати млинці, слід за обставинами і виходячи з можливостей власного гаманця. Так, якщо дозволяють фінанси, немає потреби довго роздумувати, ніж можна начинити наші млинців коржі, і просто наповнити їх лососевої ікоркою – як то кажуть, просто і зі смаком.
Більш скромний, але абсолютно безпрограшний варіант – начинка з печінки або м’яса. У пісні ж дні можна і про капусту згадати, і про грибочки.
Традиційна м’ясна начинка для млинців
Цей рецепт простий донезмоги, і так само популярний, адже гарне м’ясо, як і марочне вино, не вимагає доповнення. Воно добре само по собі!
Складові
- М’ясне філе – 300 г;
- Цибулина середніх розмірів – 1 шт .;
- Шпик (сало) – 50 г;
- Масло вершкове – 1 стол. л .;
- Сіль і перчик мелений – за смаком.
Як швидко приготувати м’ясну начинку
- Філе миємо, ріжемо на невеликі шматочки і – в м’ясорубку або комбайн, щоб отримати фарш.
- Слідом за м’ясом відправляємо туди сало і цибулину, також порізавши перед цим.
- Далі приправляем все перчиком, присаливаем і заважаємо, поки майбутня м’ясна начинка не стане однорідною.
- На сковороді топимо масло, кидаємо фарш. Гасити його слід недовго: спочатку – без кришки, не забуваючи заважати, а потім, за 5 хвилин до кінця, – під накриттям. Загальний час готування – хвилин 15.
Поради смачною начинки
- М’ясо може бути будь-який, але краще – соковита свинина. Якщо ж вибір припав на курятину, то це не повинна бути грудка – вона занадто суха.
- Щоб начинка для млинців з м’яса вийшла соковитою, при тушці можна додати в неї пару столових ложок води або ж додатково – 1 стол. л. масла вершкового. Якщо м’ясо у нас жирне, сало можна і не класти.
- Готувати подібну м’ясну начинку можна з повністю готового вареного філе. Його точно так же перемелює, присмачуємо спеціями, злегка підсмажуємо на сковороді з маслом для додання соковитості.
Сільський варіант млинцевій начинки

складові
- Свинина – 300 г + –
- Варена гречка – 1 повний стакан + –
- Лук-ріпка середнього Рамер – 1 штука + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – третина чайної ложки або по смаку + –
- Чорний перець порошкоподібний – 1 ч. Л. + –
Покрокове приготування начинки для тонких млинців
Начинка з м’яса придбає зовсім інше смакове звучання, якщо в неї додати гречку. Вийде такий собі сільський варіант.
- М’ясо варимо, а потім подрібнюємо.
- Додаємо в начинку варену гречку.
- У сковороді на олії пасеруємо почищений і порізаний цибулька. Як це зробити швидко і без сліз розповість і покаже наш шеф повар.
- Додавши до цибулі м’ясо і гречку, все злегка прожарюємо.
- Якщо маса виходить сухувата, зробимо її більш соковитою за допомогою 1-2 стіл. л. м’ясного бульйону, який залишився після варіння філе.
- Не забуваємо про сіль і перці – вони додадуть м’ясної начинці для млинців смак.
Улюблена начіночку для млинців з печінки і овочів
Одна з найпопулярніших наслідках начинок для млинців – з печінки. Бажано брати курячу – вона і ніжніше, і соковитіше. Можна використовувати і яловичу, а ось свинячу залишимо для інших цілей.
інгредієнт
- Печінка – 300 г;
- Морквина – 1 коренеплід;
- Цибулина велика – 1 шт .;
- Масло соняшнику без запаху – 2-3 ст. л .;
- Сало несолоне – 50 г;
- Сіль і перчик.
Приготування ліверної начинки для тонких Блинцов
- Перш за все, займемося печінкою. Її моєму, ріжемо на шматки розміром 5х5 см (можна більше) і кладемо в каструльку з водою.
- Туди ж відправляємо і почищену моркву, варимо все до м’якості. Перевірити готовність можна ножем або ж виделкою.
- Цибулину обчищаємо, дрібніше і смажимо на олії.
- Тепер печіночку, моркву, цибулю і сало, порізане шматочками, дрібніше на м’ясорубці.
- Все перемішати, посолити-поперчити – і начинка для млинців з печінки готова.
Млинцева пісна начинка з солоних грибів
В пост багато продуктів – під забороною. Ось і доводиться ламати голову над тим, чим же можна нафарширувати пісні млинці. Звичайно ж, начинкою з грибів – вона і смачна вона, і ароматна! Така пісна начинка – практично рівноцінний замінник скоромної.
Складові
- Солоні грибочки (маслюки, лисички, боровики) – 0,5 кг;
- Олія – 2 ст. л .;
- Лук-ріпка – 1-2 шт .;
- Мелений перець – 1 ч. Л.
Як зробити пісну начинку для наслідках млинців, покрокове приготування
- Грибочки потрібно спочатку промити, щоб видалити зайву сіль.
- Якщо вони до того ж ще й гострі, то доведеться залити їх водою і залишити так на 1-1,5 години, щоб видалити оцет.
- Далі виймаємо їх, кидаємо на друшляк, щоб віддали зайву вологу, а потім ріжемо.
- Смажимо їх в гарненько розігрітій сковорідці на олії.
- Окремо пасеруємо чищений і подрібнений цибулька, а готовий з’єднуємо з грибною начинкою.
- Чи не солимо, так як вона вже містить в собі сіль. А ось поперчити потрібно.
Домашня проста начинка для Блинцов з капусти
Ще один різновид пісної борошна начинки – з капусти. У дні, коли заборон на скоромну їжу немає, в капустяну начинку можна додати рубані варені яйця – вийде неймовірно смачно!
Складові
- Капуста свіжа – невелика головка до 1 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Томат – 4-5 ст. л .;
- Масло соняшнику – 3-4 ст. л .;
- Сіль і перчик – по 1 ч. Л.
Приготування капустяної млинцевій начинки
- Миту і обсушену капустяну головку ріжемо дрібно-дрібно. Можна скористатися допомогою спеціальної дошки-шатковкі. Як зробити це вручну за допомогою ножа покаже і розповість наш шеф повар.
- У сотейник з товстим дном, розігрів його гарненько, ллємо олію і викладаємо капусточку.
- Тушкуємо, додавши пару ложок води і накривши, на несильному вогні.
- Коли капуста почне розм’якшуватися, додамо в неї порізану полуколечкамі цибулька і томат.
- Солимо-перчимо вже в самому кінці.
Виявляється, ось ще чим можна фарширувати млинці в пост – начинкою з капусти! Загалом грибна, м’ясна, капустяна начинки – це тільки найпопулярніші варіанти того, чим можна начинити млинці, коли гості – на порозі, а в холодильнику немає ніяких особливих делікатесів. Головне – включити фантазію! ..