Нектари не менше корисні, ніж соки, так як містять в складі харчові волокна.
Як приємно втамувати спрагу власне приготованим ароматним напоєм. А в сезон можна заготовити його взапас і продовжити відчуття літа до наступного сезону. Отже, готуємо.
необхідно:
- Персики без кісточок 0,5 кг
- Вода – 1 л
- Цукор – 100 г (можна варіювати в залежності від солодощі плодів)
- Лимонна кислота – 1/3 ч.л
приготування:
Персики звільнити від кісточок і нарізати шматочками. (Можна відразу зняти шкірку з персиків, для цього повністю залити плоди окропом і залишити на 3-4 хвилини. Після цієї нехитрої процедури персикова шкірка легко відділяється. Якщо ви зробите це, то вам не доведеться протирати пюре, щоб відокремлювати шкірку).
Покласти в каструлю і залити водою, приблизно 300 мл.
Поставити на вогонь і проварити хвилин 10-15 до м’якості.
Блендером пюрировать в однорідну масу. (Якщо ви не очищали шкірку, то протріть масу через сітчастий друшляк).
Додати решту води, цукор, лимонну кислоту, довести до кипіння.
Після цього можна розлити по стерильним банкам і закатати, а можна просто охолодити і вжити відразу.
Смачного!