Недільний обід будинку

недільний обід
Коли настають довгоочікувані вихідні, хочеться провести їх в колі сім’ї, зазначивши не тільки походами в кіно або по магазинах, але і спільною трапезою. Приготування недільного обіду не обов’язково має бути чимось складним і тривалим за часом – зробити кілька страв не так довго, як здається! Ми пропонуємо вам підбірку рецептів повноцінної денний трапези різного ступеня складності з використанням нехитрих інгредієнтів.

Готуючи недільний обід будинку для всієї родини, варто враховувати побажання кожного її члена – салат, перше, друге, десерт і напій – ось те необхідне, з чого складається денна трапеза.

Почнемо з найпростіших і швидких рецептів.

Недільний обід: варіант I

Салат з моркви з гарбузом

  1. Своїм та чистимо 1 редьку, 300 г гарбуза і 2 середніх моркви. Трьом все на крупній тертці або використовуємо овощерезку.
  2. Викладаємо в глибоку салатницю і заправляємо 2 ст.л. сметани. Солимо, перчимо і посипаємо зверху жменею ягід брусниці або журавлини.

voskresnyj-obed-doma1

Салат готовий!

Для любителів салатів із сирих овочів, для приготування яких потрібні лічені хвилини, пропонуємо ще кілька варіантів.

  • Салат із сирого буряка
  • Морква по-корейськи
  • Кабачки по-корейськи
  • Буряк по-корейськи

Швидкий квасолевий суп

  • У каструлі об’ємом 2 літри розігріваємо олію і пасеруємо 1 шинкованную цибулину і 1 рубану морква.
  • Потім туди ж додаємо 250 г фаршу і обсмажуємо до готовності. Найкраще використовувати змішаний – свинояловичих.
  • Потім викладаємо 150 г рису і заливаємо 1,5 л окропу.
  • Варимо 5-7 хвилин і додаємо 1 банку консервованої в томаті квасолі.
  • Перчимо, солимо, кладемо 3 горошини запашного перцю і 2 лаврового листа.

Все варимо ще 10-15 хвилин, і подаємо! Найкраще такий суп поєднується зі сметаною і рубаною кінзою.

voskresnyj-obed-doma

Недільний обід вдома не мислимо без другої страви, його приготування не займе багато часу!

Ще одним варіантом швидкого супу для недільного обіду може стати суп з консервів. Пропонуємо вам кілька варіантів.

  • Суп з консерви сайри
  • Суп з консерви сардини
  • Суп з консерви горбуші
  • Суп з консерви тунця
  • Суп з консерви в томаті

М’ясна запіканка на швидку руку

Для приготування нам знадобиться 2 великих листа вірменського тонкого лаваша.

  1. 400 г фаршу обсмажуємо на сковороді разом з 1 шинкованной цибулиною і морквою до готовності, солимо і перчимо. За бажанням додаємо часник або томатну пасту.
  2. У готовий фарш також можемо потерти 100 г сиру, але і без нього блюдо вийде дуже смачним.
  3. Готуємо заливку: з’єднуємо 1 яйце зі 100 мл кефіру. 1 лист лаваша рвемо на смуги по 3-4 см шириною і складаємо в неї просочуватися.
  4. Глибоку форму змащуємо маслом і поміщаємо туди 1 лист лаваша так, щоб по сторонам залишився запас. Половину фаршу рівним шаром викладаємо на лаваш. Прикриваємо його просоченими в дієти заливці смужками.
  5. Зверху розкладаємо фарш, що залишився, підвертаємо звисають борту догори і заливаємо все залишилася дієти сумішшю.

voskresnyj-obed-doma2

Відправляємо в духовку на 30 хвилин готуватися при 180 ° С. Готову запіканку подаємо зі сметаною, кетчупом або гірчицею, посипавши свіжою зеленню.

Маннік недільний в мікрохвильовці

Цей пиріг робиться за лічені хвилини, але і з’їдається з такою ж швидкістю, так як виходить надзвичайно смачним. Поки духовка зайнята, спечемо його в мікрохвильовці.

  • Змішуємо 1 склянка манки з 1 склянкою кефіру, додаємо 50 г вершкового масла, маргарину або 1/3 склянки рослинного масла без запаху.
  • Вбиваємо 1 яйце, ½ склянки цукру і 1 ч.л. з гіркою розпушувача. Можна трохи присолити – буквально на кінчику ножа.
  • Все перемішуємо до однорідності. Тепер додаємо 2 ст.л. макового насіння і знову заважаємо.
  • Силіконову форму змащуємо маслом і викладаємо тісто.

voskresnyj-obed-doma3

Відправляємо в мікрохвильовку на середню потужність на 7-8 хвилин. Готовність перевіряємо, як завжди сірником.

Вашій увазі ще кілька рецептів нескладної і швидкої випічки.

  • Клафуті з вишнею по-французьки
  • Випічка з бананом в головній ролі
  • Бананові оладки (добірка рецептів)
  • яблучний крамбл
  • Рецепт сливового крамбль

Особливо добре поєднуватися маннік буде з ароматним домашнім морсом.

ягідний морс

Скористаємося декількома видами заморожених ягід. Візьмемо по 100 г кожного виду: вишня, чорна смородина, чорноплідна горобина.

  1. Заливаємо ягоди 2 л води і доводимо до кипіння. Ледве поверхню почне міхур, відразу ж знімаємо з вогню.
  2. Ягоду відкидаємо на друшляк і протираємо над каструлею з відваром. Додаємо за смаком цукру або меду, перемішуємо і все! Морс готовий.

voskresnyj-obed-doma4

Як бачите, недільний обід для всієї родини вийшов дуже швидко! На все про все пішло зовсім небагато часу, а результат вразить і рідних, і друзів.

Недільний обід: варіант II

Ці рецепти не такі швидкі, як попередні, але від того не менш смачні або складні. Спробуємо зробити, якщо у нас є помічники або в запасі трохи більше часу.

Салат з моркви з часником

Він виходить незвичайно пікантним і ароматним.

  1. Миємо, чистимо і ріжемо на овочерізки 4-5 шт. середніх морквин.
  2. Готуємо до них заправку: наливаємо на сковороду 2 ст.л. оливкового масла і, як тільки воно розігріється, видавлюємо з преса або дрібно рубаємо 2 зубчики часнику. Доводимо його до золотистого і додаємо 1-1,5 ч.л. сухий паприки.
  3. Всипаємо 1/3 ч.л. чорного перцю і додати за смаком червоного. Все перемішуємо, Томім на маслі ще 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.

voskresnyj-obed-doma5

Заправляємо подрібнену моркву, посипаємо зверху 100 г м’якого сиру – бринзи або фета і перемішуємо.

Для сімейного недільного обіду в якості першої страви добре підійде наступний рецепт.

Грибний суп

Приготуємо його класичним способом.

Гриби візьмемо будь-які – підійдуть і гливи, і печериці, але лісові, звичайно, будуть набагато смачніше і ароматні. Лисички, підосичники, білі.

  • 300 г грибів добре промиваємо, видаляємо пошкоджені місця і ріжемо на скибочки. Заливаємо 2 літри води і ставимо на вогонь.
  • Поки бульйон вариться, чистимо і ріжемо кубиками 4 картоплини. Як тільки гриби закиплять, відправляємо картоплю до них.
  • 1 цибулину і моркву чистимо і дрібно ріжемо. Пасеруємо на сковороді і, як тільки овочі стануть золотистими, викладаємо їх в суп.
  • Тут же солимо, перчимо, додаємо коріандр, мускатний горіх, 3 горошини запашного перцю і сушений базилік – він додасть особливий аромат.

voskresnyj-obed-doma6

Варимо після закипання ще 20 хвилин, і подаємо! Готовий суп заправити сметаною і можемо посипати свіжою зеленню.

А ось ще кілька варіантів супів.

  • Суп з пельменями
  • Суп із сушених грибів
  • Суп картопляний з грибами
  • Суп домашній з гречкою
  • Кабачковий суп-пюре

Сирні фрикадельки в соусі

Ароматні соковиті фрикадельки прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром: від рису, до картоплі і бобових.

Якщо ви любитель фрикадельок і тефтелькою, пропонуємо вам і їх класичний рецепт.

Тефтелі з курячого фаршу

  1. Замочуємо 100 г білого хліба без кірки в 3 ст.л. молока, і поки він набухає, займаємося іншими інгредієнтами.
  2. Натираємо 100 г твердого сиру, змішуємо його з 500 г фаршу, вбиваємо 1 яйце, віджимаємо від молока хліб і кладемо його.
  3. Дрібно рубаємо ½ пучка зелені, відправляємо в фарш, все перемішуємо, солимо, перчимо і відставляємо в сторону – нехай настоїться.

У глибокій сковороді або жаровні розігріваємо олію (1-2 ст.л.) і пасеруємо на ньому 1 велику шинкованную цибулину до готовності. Потім заливаємо її 700 мл окропу і розчиняємо в ньому 2 ст.л. томатної пасти.

Замість води можна використовувати і томатний сік.

Тим часом ліпимо з фаршу фрикадельки трохи більше волоського горіха. Викладаємо їх у соус і накриваємо кришкою. Ми залишаємо готуватися на дуже маленькому вогні 45-50 хвилин. Якщо ближче до кінця приготування ми бачимо, що соус не загусає, можна підсипати буквально 1 ч.л. муки.

Акуратно перемішуємо її і залишаємо гаситися фрикадельки далі. Грудочки все одно з часом розійдуться.

voskresnyj-obed-doma7

Готові фрикадельки подаємо з гарніром із запалу з жару.

Як десерт для недільного обіду пропонуємо спекти ароматне імбирне печиво.

Шоколадне імбирне печиво

Воно виходить надзвичайно смачним – все будуть в захваті!

  1. 120 г вершкового масла заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм’якшити.
  2. З’єднуємо його з 200 г цукру і збиваємо міксером до однорідності.
  3. Потім по 1 штуці, кожен раз збиваючи, вбиваємо 4 яйця.
  4. Просіваємо 250 г борошна і втручається разом з ваніліном в масляну суміш. Все збиваємо до крему.
  5. Свіжий корінь (80 г) імбиру подрібнюємо в блендері або кухонному комбайні і додаємо в тісто.
  6. Туди ж відправляємо 200 г промитого родзинок без черешків.
  7. 2 плитки темного шоколаду трьом на тертці або рубаємо ножем, втручаємося в тісто.
  8. Застеляємо деко папером для випічки і виливаємо на неї тісто. Випікаємо при 180 ° С протягом 30 хвилин.

Готовий корж дістаємо і перевіряємо сірником. Якщо все в порядку, виймати його не поспішає. Замість цього розтоплюємо на водяній бані ще 2 плитки темного шоколаду (200 г) і змащуємо вийшла глазур’ю поверхню.

voskresnyj-obed-doma8

Коли корж і шоколад охолонуть, нарізаємо на квадрати приблизно 3 на 3 см. Перекладаємо вийшло печиво на тарілку і, за бажанням, прикрашаємо його ягодамі.30

Особливо добре поєднуватися таке ароматне печиво буде з глінтвейном.

Пропонуємо ще кілька рецептів печива, які буде нескладно приготувати навіть молодим господаркам.

  • Рецепт вівсяного печива без борошна
  • Дієтичне вівсяне печиво
  • Печиво вівсяне з бананом
  • Швидка випічка в мікрохвильовці (добірка рецептів)
  • Печиво горішки зі згущеним молоком

Безалкогольний яблучний глінтвейн

  • Змішуємо 3 склянки яблучного соку з ½ склянки води і ставимо грітися в емальованому посуді.
  • В цей же час додаємо в нього 2 ст.л. лимонної цедри, ½ порізаного на тонкі часточки зеленого яблука, 1 ст.л. білого родзинок.
  • В самому кінці всипаємо ½ ч.л. сухий гвоздики, 1 ч.л. кориці, кладемо 1 ст.л. меду. Все перемішуємо, прогріваємо, поки не з’являться бульбашки і тут же знімаємо з вогню.

voskresnyj-obed-doma9

Готовому глінтвейну даємо настоятися 30-40 хвилин і подаємо.

Як бачите, приготування недільного обіду не займає півдня і не вимагає хитрих продуктів і незвичайних інгредієнтів. Все можна зробити просто і досить швидко, а вже подяку домочадців стане кращою нагородою за працю!