Нарізка оселедця на святковий стіл: фото ідеї

Нарізка оселедця на святковий стіл фото ідеї
Сьогодні магазини радують величезним вибором самих різних продуктів, але навіть в такому достатку старі добрі закуски також популярні.

З давніх-давен ця риба незмінно фігурує на всіх святах, а з нашими підказками і рецептами з фото нарізка оселедця на святковий стіл стане відмінним його прикрасою. Тим більше що напередодні новорічно-різдвяного марафону банкетів, застіль, корпоративів та гостей цей кулінарний урок вам точно стане в нагоді.

В будь-якій торговельній точці ви без зусиль зможете знайти вже оброблену, очищену від кісточок і навіть нарізану на цілі філе або порційні шматочки оселедця.

В принципі, можна брати і такий продукт для подачі і декору, але невідомо, скільки було років рибку за життя і скільки вона вже зберігається в маслі. Природно, такий варіант закуски значно втрачає в смаку.

А ось Жирненький бочкова оселедець, засоленная свіжої і розібраний своїми руками в домашніх умовах, – це «музика» кулінарії! З нею і працювати простіше, і смак закуски буде просто чудовим.

На нашому сайті ви знайдете докладну статтю з відео і фото, як обробити оселедець правильно, а також варіанти соусів для неї.

  • Як обробити оселедець
  • Оселедець в гірчичному соусі
  • Оселедець пряного посолу

Нарізка оселедця на святковий стіл

Як правило, для банкетів оселедець в компанії з іншими сортами риб і морепродуктів включається до складу так званої рибної тарілки.

В цьому випадку очищену від потрухів і шкіри тушку риби з відтятою головою нарізають поперек хребта середніми (0,7-1 см) скибочками і розкладають на блюді в певній композиції.

Лимон, зелень і цибулю – це найпопулярніші варіанти декору рибних тарілок, адже всі ці інгредієнти прекрасно поєднуються з рибою.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei1

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei2

Ще один оригінальний спосіб подачі оселедця – укладання нарізаних скибочок оселедця внахлест, по черзі, від голови до хвоста, по колу на круглому блюді або уздовж на Селедочница, створюючи на тарілці вид рибки.

Центр і краї тарілки можна декорувати нарізаними і замаринувати кільцями цибулі, зеленню, свіжими овочами, міні-закусками. Якщо стіл сервірують для зустрічі Нового року, то можна зробити оригінальну ялинку з лимона.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei3

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei4

  • Ялинка з апельсина
  • Ялинка з лимона

Можна також зробити акцент на контрасті, якщо укласти оселедець разом з червоною рибою. В даному випадку краще використовувати безкісткове філе, нарізане під кутом, поперек або плазом плоскими скибочками.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei5

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei6

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei7

Варіантів композицій може бути дуже багато – все залежить від вашої фантазії. На нашому сайті ви можете ознайомитися з правилами складання «рибних тарілок», а також з методами декоративної нарізки овочів для прикраси блюд.

  • Рибна нарізка на святковий стіл: ФОТОінструкція
  • Секрети і ідеї по красивому карвінгу огірка
  • Як красиво порізати болгарський перець
  • Як правильно нарізати томати

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei8

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei9

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei10

Просто і дуже красиво виглядає акуратно нарізана і укладена ялинкою оселедець з лимоном, оливками і шпротами.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei11

Ви можете укласти безкостисті скибочки оселедця в формі рибки, а з лушпиння соломки зробити подобу хвоста і плавників, з оливки – око, з моркви – рот.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei12

А як зробити таку красиву троянду з оселедця, як на фото, – вам розповість наш покроковий майстер-клас.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei13

Нарізка оселедця «Роза» на святковий стіл

Складові

  • Філе оселедця незбиране – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка невелика;
  • Лимон – 1 плід;
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л .;
  • Гірчиця зернова солодка – 1/3 ч. Л .;
  • Корнішони – ½ банки;
  • Оливи зелені і чорні – по ½ банки;
  • Кучерява петрушка – 2 гілочки;
  • Цукор – ¼ ч. Л .;
  • Сіль – 1 щіпка.

Як зробити красиву нарізку оселедця на святковий стіл

  • Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими кільцями або півкільцями, після чого заливаємо нарізку соком половини лимона, присипаємо сіллю, цукром і залишаємо хвилин на 10-15 промаринуватися.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei14

  • Філе оселедця нарізаємо під кутом плазом дуже гострим ножем на тонкі скибочки.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei15

  • Потім укладаємо шматочки риби внахлест тонкої стороною в один довгий ряд, як показано на фото.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei16

  • Після цього акуратно згортаємо рибний ряд в рулет, підтримуючи все шматочки, щоб «трояндочка» не розвалилася.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei17

  • Перекладаємо «розу» акуратно з гнучкою обробної дошки в центр блюда, а по краях тарілки розкладаємо цибулю, огірочки, оливки, нарізану часточками залишилася половинку лимона і зелень для краси.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei18

  • Тепер змішуємо гірчицю з маслом і поливаємо складом оселедець і цибулю. Так рибка придбає апетитний блиск і не обвітритися.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei19

Проста нарізка оселедця на святковий стіл

Складові

  • Філе оселедця – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Оцет столовий або яблучний 6% – 2 ст. л .;
  • Сіль велика – 1 пучку;
  • Кропова зелень – 5 гілочок;
  • Олія – ​​2 ст. л.

Як робити нарізку оселедця на святковий стіл

  • Оселедцеве філе нарізаємо під кутом порційними шматочками (1-1,5 см). Обидві частини тушки потрібно різати так, щоб розрізи були дзеркальними, як ялинка.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei20

  • Перекладаємо рибку на тарілку невеликим вигином – так, щоб між двома рядами утворилося простір.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei21

  • Цибуля ріпчаста шаткуємо тонко кільцями, тиснемо не сильно руками зі пучкою солі і заливаємо оцтом. Через 5 хвилин укропчик без паличок, виключно зелень, кришимо дрібненько і змішуємо з маринованою цибулею.

narezka-selyodki-na-prazdnichnyj-stol-foto-idei22

  • Укладаємо цибулю в центр тарілки, між двома рибними нарізками, і поливаємо оселедець маслом для блиску.

Нарізка оселедця на святковий стіл фото ідеї

При бажанні, таку нарізку з оселедця на святковий стіл можна доповнити іншими овочами, а також лимоном або морепродуктами.