Цей спосіб готувати гречку мене підкорив. Що ж в ньому хорошого? По-перше, мінімум участі господині. Не потрібно стежити, що гречка пригорить. Не потрібно перекладати з каструльки, якщо ви не з’їли все. Є навіть деякі переваги перед приготуванням в мультиварці.
Спробуйте приготувати гречку таким чином, сподіваюся, що і вам сподобається.
необхідно:
- Гречана крупа – 1 скл.
- Вода (окріп) – 2 скл.
- Сіль-0,5 ч.л.
приготування:
Ставимо на вогонь чайник або каструльку з 2 склянками води. Можна 2,5 для підстраховки, раптом трохи розіллємося 🙂 Поки займаємося крупою вода закипить.
Нам знадобиться банку місткістю 1 літр. Форма банки може бути будь-яка, головне, щоб вона помістилася в вашу мікрохвильову піч.
Відміряємо стакан гречаної крупи. Обсяг склянки 200 або 250 мл – не принципово.
Цей же стакан потрібно використовувати для виміру рідини.
Гречку перебираємо і промиваємо – в цій частині рецепта все традиційно.
Промиту гречку висипаємо в банку.
Заливаємо гречку двома склянками окропу.
Ставимо в мікрохвильовку і доводимо гречку до кипіння.
У мене в мікрохвильовці максимальна потужність 800W.
Часу йде рівно 2 хвилини.
У вашій мікрохвильовці може знадобиться трохи менше або трохи більше, потрібно запам’ятати час для вашої печі і потім навіть не стежити за нею.
Як тільки активно закипіла – вимикаємо піч, акуратно виймаємо банку.
Закриваємо кришкою банку і вкутуємо чимось теплим, у мене невеликий махровий рушник.
Усе! На цьому ваша участь закінчилося, залишаємо гречку на 30 хвилин.
Ось що отримуємо через 30 хвилин.
Гречка – зернятко до зернятку. Через півгодини вона все ще дуже гаряча, тому можна сміливо розраховувати час обіду або вечері.
Смачного!
Маю велику надію, що цей спосіб приготування виявиться вам корисним.