Молочні коржики

Молочні коржики

Ностальгічні молочні коржики, як в радянському дитинстві! Як же смачно було з’їсти такий коржик на полуденок зі склянкою холодного молока. Тісто дуже зручне, та й готуються коржики швидко.

необхідно:

  •  Борошно – 420 г
  • Цукор – 210 г
  • Маргарин – 100 г
  • Яйце – 20 г (половина розмішаного яйця)
  • Молоко – 80 г
  • Розпушувач – 6 г (повна чайна ложка)
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Ванілін – на кінчику ч.л.

приготування:

Цукор розчинити в гарячому молоці. Я змішала і поставила в мікрохвильовку.

Молочні коржики

Ось такий гарячий сироп вийшов. Його потрібно злегка остудити.

Молочні коржики

У молочний сироп додати маргарин, яйце, ванілін і сіль.

Перемішати.

Молочні коржики

Борошно змішати з розпушувачем і додати миску.

Молочні коржики

Перемішуємо тісто.

Зробити це потрібно швидко.

Молочні коржики

Ось такий чудовий колобок тесту у нас вийшов.

При розкочування підсипає трохи борошна.

Тісто дуже приємне і пластичне.

Молочні коржики

Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см.

Чи не розгортайте тісто тонко, щоб воно не засохло при випічці.

Молочні коржики

Вирізаємо коржики.

Можна формочкой або склянкою.

Молочні коржики

Молочні коржики

Перед випічкою змастити коржики молоком.

Якщо хочете більш рум’яні коржики, то змастіть жовтком, розведеним молоком 1: 1.

Молочні коржики

Випікати коржики в розігрітій духовці.

Температура – 200 гр.

Час – ок. 10 хв.

Чи не пересушити коржики в духовці. Щоб вони подрумянились поставте ближче до верхнього нагріву. Нехай краще у вас будуть коржики побледнее, ніж перетворяться в сухарики.

Дуже важливо для гарного результату – розкачати не тонкі і не перетримати в духовці!

Молочні коржики

Молочні коржики виходять м’якими і смачними. Як тільки охолонуть, обов’язково приберіть в пакет для зберігання.

З цієї порції тесту виходить 16 штук, але вони у мене поменше, ніж по ГОСТу.

Молочні коржики

Смачного!

А ще у нас є рецепт котлет з шкільної їдальні 🙂

Молочні коржики