Ностальгічні молочні коржики, як в радянському дитинстві! Як же смачно було з’їсти такий коржик на полуденок зі склянкою холодного молока. Тісто дуже зручне, та й готуються коржики швидко.
необхідно:
- Борошно – 420 г
- Цукор – 210 г
- Маргарин – 100 г
- Яйце – 20 г (половина розмішаного яйця)
- Молоко – 80 г
- Розпушувач – 6 г (повна чайна ложка)
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Ванілін – на кінчику ч.л.
приготування:
Цукор розчинити в гарячому молоці. Я змішала і поставила в мікрохвильовку.
Ось такий гарячий сироп вийшов. Його потрібно злегка остудити.
У молочний сироп додати маргарин, яйце, ванілін і сіль.
Перемішати.
Борошно змішати з розпушувачем і додати миску.
Перемішуємо тісто.
Зробити це потрібно швидко.
Ось такий чудовий колобок тесту у нас вийшов.
При розкочування підсипає трохи борошна.
Тісто дуже приємне і пластичне.
Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см.
Чи не розгортайте тісто тонко, щоб воно не засохло при випічці.
Вирізаємо коржики.
Можна формочкой або склянкою.
Перед випічкою змастити коржики молоком.
Якщо хочете більш рум’яні коржики, то змастіть жовтком, розведеним молоком 1: 1.
Випікати коржики в розігрітій духовці.
Температура – 200 гр.
Час – ок. 10 хв.
Чи не пересушити коржики в духовці. Щоб вони подрумянились поставте ближче до верхнього нагріву. Нехай краще у вас будуть коржики побледнее, ніж перетворяться в сухарики.
Дуже важливо для гарного результату – розкачати не тонкі і не перетримати в духовці!
Молочні коржики виходять м’якими і смачними. Як тільки охолонуть, обов’язково приберіть в пакет для зберігання.
З цієї порції тесту виходить 16 штук, але вони у мене поменше, ніж по ГОСТу.
Смачного!
А ще у нас є рецепт котлет з шкільної їдальні 🙂