Мойва пряна слабосолона

Мойва пряна слабосолона

Ця рибка багатьма незаслужено ігнорується, а адже вона дуже смачна. Особливо в сезон молодий картопельки – пальчики оближеш!

необхідно:

  • Мойва (заморожена, необроблена) – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л. без гірки
  • Цукор – 1/3 ст.л.
  • Прянощі – коріандр 1 ч. Л., Гвоздика 2 шт., Перець чорний горошок 15 шт. (Міняйте на свій смак)

приготування:

Мойву розморозити (краще просто на повітрі або в холодильнику, а не в СВЧ).

Можна солити неразделанной, відірвати головки і витягнути нутрощі, а можна і взагалі обробити відразу на чисте філе.

Я вибрала другий варіант – риба була дуже ніжною і на філе обробляти було незручно.

З 1 кг замороженої вийшло 750 г відталої з віддаленими головками і нутрощами.

Мойва пряна слабосолона

Прянощі потовкти у ступці або (як зробила я) – просто розім’яти ополоником.

Мені було ліньки діставати ступку, а зернятка і так розкололися легко і до потрібного розміру. До речі, коріандр я купила в аптеці))).

Мойва пряна слабосолона

Засипати рибку спеціями.

Мойва пряна слабосолона

Сіллю.

Мойва пряна слабосолона

Цукром.

Мойва пряна слабосолона

Перемішати, упакувати – і на добу в холодильник.

Я вже після ночі (робила ввечері) стала знімати пробу – дуже смачно.

Мойва пряна слабосолона

З уже просоленій рибки зробити філе простіше – вона ущільнюється і легко відходить від кісточок і шкірки.

Мойва пряна слабосолона

А можна подати і так.

Мойва пряна слабосолона

Дуже смачне поєднання з яйцем.

Можна додавати в салати.

А якщо ви не подужаєте відразу всю порцію, то можна зберігати в морозилці.

Я роблю філе і, коли мені потрібно, розморожувати небагато.

Виходить зручно – забруднив руки один раз і розтягнув задоволення надовго.)))

Мойва пряна слабосолона

Смачного!

Спробуйте також неймовірно смачну мариновану салаку.

Мойва пряна слабосолона