Ця рибка багатьма незаслужено ігнорується, а адже вона дуже смачна. Особливо в сезон молодий картопельки – пальчики оближеш!
необхідно:
- Мойва (заморожена, необроблена) – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л. без гірки
- Цукор – 1/3 ст.л.
- Прянощі – коріандр 1 ч. Л., Гвоздика 2 шт., Перець чорний горошок 15 шт. (Міняйте на свій смак)
приготування:
Мойву розморозити (краще просто на повітрі або в холодильнику, а не в СВЧ).
Можна солити неразделанной, відірвати головки і витягнути нутрощі, а можна і взагалі обробити відразу на чисте філе.
Я вибрала другий варіант – риба була дуже ніжною і на філе обробляти було незручно.
З 1 кг замороженої вийшло 750 г відталої з віддаленими головками і нутрощами.
Прянощі потовкти у ступці або (як зробила я) – просто розім’яти ополоником.
Мені було ліньки діставати ступку, а зернятка і так розкололися легко і до потрібного розміру. До речі, коріандр я купила в аптеці))).
Засипати рибку спеціями.
Сіллю.
Цукром.
Перемішати, упакувати – і на добу в холодильник.
Я вже після ночі (робила ввечері) стала знімати пробу – дуже смачно.
З уже просоленій рибки зробити філе простіше – вона ущільнюється і легко відходить від кісточок і шкірки.
А можна подати і так.
Дуже смачне поєднання з яйцем.
Можна додавати в салати.
А якщо ви не подужаєте відразу всю порцію, то можна зберігати в морозилці.
Я роблю філе і, коли мені потрібно, розморожувати небагато.
Виходить зручно – забруднив руки один раз і розтягнув задоволення надовго.)))
Смачного!
Спробуйте також неймовірно смачну мариновану салаку.