Чи знайоме вам ранок, коли ще зовсім ранёхонько, а дід уже збігав за молочком, бабуся приготувала нам сніданок, який вже чекає на столі? Але дитинство минуло, ми стали самі готувати і випікати, і за деякими вимушеним обставинам в пріоритеті у нас житні млинці для діабетиків. Аромат відрізняється від бабусиних, але нітрохи їм не поступається, по корисності навіть виграє, а готувати їх одне задоволення.
І якщо вже ми повернулися в дитинство, відгадайте-ка загадку: що на сковорідку наливають, а потім, вчетверо згинають? Звичайно, російський млинець, який хороший на будь-який борошні.
Діабетичні млинці з житнього борошна
Складові
- Яйце – 1 шт. + –
- Борошно житнє – 1 стакан + –
- Сир знежирений – 70 г + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Вода – 300 мл + –
- Сода – 0,5 ч.л. + –
- Стевія – 1 пакетик + –
Приготування млинців з житнього борошна
«Перший млинець грудкою» – це точно не про наші млинці з житнього борошна для діабетиків. Мінімум продуктів, максимум задоволення навіть при такому «вироку» лікарів.
- Воду кип’ятимо додаємо в неї стевію, охолоджуємо.
- У холодну солодку воду додаємо сир, яйце, перемішуємо.
- В іншу посудину просіюємо борошно, солимо і втручається сюди ж сир з яйцем.
- Додаємо соду, заважаємо, вливаємо олію, перемішуємо.
- Випікаємо млинці з обох сторін, на розпеченій сковороді.
Готувати краще на спеціальній сковороді з антипригарним покриттям, тоді ніяких проблем при випіканні не виникне.
Млинці з житнього борошна для діабетиків мають солодкуватий смак тому, хоч фахівці і вважають, що найкращою начинкою є тушкована капуста, ми все ж пропонуємо солодке доповнення до млинців. Використовуйте свіжу або заморожену чорницю, смородину, брусницю, жимолость. Ви можете подрібнити ягоду в блендері і вмочати в них млинці, або ж цільну ягоду загорнути в житнє коржик.
Хочете чогось незвичайного? Тоді додайте ягоди прямо в тісто, а потім випікайте.
Якщо ви використовуєте сир, молоко, йогурт, то вся продукція повинна містити мінімальну кількість жирів. І нехай солодке під забороною, але красиво жити не заборониш, і часто хочеться з’їсти блинок з чимось по-справжньому солодким, без всяких замінників.
Не засмучуйтесь! Можна яблука і мед – чому не солодка начинка? Не знаєте, як зробити? В цьому немає нічого складного, зараз ми все розберемо по кроках.
Начинка з яблук з медом в млинці для діабетиків
Ці ласощі може служити не тільки начинкою, але і самостійним десертом, в який закохається кожен.
Складові
- Яблуко – 2 шт .;
- Масло вершкове – 25 г;
- Мед – 2 ст. л.
Начинку приготувати так з яблук з медом
- Нарізаємо яблучка маленькими шматочками.
- На розігрітій сотейнику розтоплюємо масло.
- Викладаємо в масло яблука і тушкуємо, поки вони не розм’якнуть.
- Додаємо мед, продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини.
- Злегка охолоджуємо і загортаємо в млинець.
Хто любить вишукування, додайте трішки кориці, і вже новий смак.
Ми вам розповіли, як зробити млинці з житнього борошна для діабетиків. Рецепт не остаточний, і тільки ви можете зробити його унікальним, додаючи різні начинки. Чи не хочете фарширувати, полийте медом, або кленовим сиропом. І пам’ятайте, що всьому є міра. Будьте здорові!