Млинці з сьомгою – це не тільки ситно, але і неймовірно смачно! Завдяки такій вдалій начинці найпростіші млинці перетворюються на справжнє святкове блюдо, адже сьомга по праву вважається «царської» рибою!
В даному випадку для рецепта можна застосувати стандартні тоненькі млинці на молоці або ж традиційні млинці на дріжджах. Основу страви вибирайте на свій розсуд, адже поєднуватися з такою смачною начинкою відмінно будуть будь-які млинці!
Складові:
Для млинців:
- молоко – 0,5 л;
- сіль – пучку;
- яйця – 2 шт .;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сода – ½ ч. ложки;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- борошно – 250 г.
Для начинки:
- сьомга слабосолона – близько 300 г;
- яйця – 2 шт .;
- кріп (за бажанням) – 2-3 гілочки.
Млинці з сьомгою рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
Як зробити млинці з сьомгою і яйцем
- Молоко злегка підігріваємо – рідина повинна бути теплою, але не гарячою. Кидаємо сіль, цукор і вбиваємо два сирих яйця.
- Збиваємо масу до однорідності, використовуючи міксер або простий віночок.
- Поступово просіюємо до молочної масі суміш борошна і харчової соди. Позбавляємося від борошняних грудок за допомогою міксера / віночка і добиваємося отримання однорідного складу. Заключним етапом вливаємо олію з нейтральним ароматом, перемішуємо.
- Отримане тісто набираємо ополоником і виливаємо на розпечену поверхню, повертаючи сковороду і розподіляючи млинцевий склад тонким шаром по всій площі. Як тільки низ зарум’яниться, перевертаємо млинець і витримуємо на вогні ще 20-30 секунд. Свіжоспечені млинці, знявши зі сковороди, бажано відразу промащувати вершковим маслом, щоб пом’якшити краю.
Як зробити начинку для млинців з сьомгою
- Яйця відварюємо близько 10 хвилин в киплячій воді. Остудивши і очистивши, нарізаємо дрібними кубиками.
- Рибу шаткуємо такими ж шматочками. До речі, для приготування млинців відмінно підійде сьомга, засоленная самостійно за рецептом, описаного тут.
- Змішуємо рибу з яйцями, за бажанням додаємо дрібно порубаний кріп. У заправці така начинка не потребує, адже сьомга і так досить соковита.
Як загорнути млинці з сьомгою
- На велику тарілку поміщаємо один млинець. Викладаємо начинку (приблизно 2 ст. Ложки) ближче до низу.
- Прикриваємо начинку нижньою частиною млинця (як показано на фото).
- Бічні сторони млинчика з’єднуємо в центрі.
- Беремо нижню частину з начинкою і підвертаємо до верху, отримуючи повністю закритий млинцевий «конвертик». За таким принципом звертаємо інші млинці.
- Млинці з сьомгою готові! Подавати їх краще всього злегка підігрітими в супроводі свіжої зелені і ароматного чаю.
Смачного!