Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Курячі шлуночки, мариновані з оцтом і цибулею, це прекрасна страва для будь-якого гарніру, особливо з картоплі. Так само це чудова закуска під будь-які гарячі напої або як аперитив на святковому столі перед основною стравою.

Інгредієнти

  • Шлуночки – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. Ложки
  • Цукор – 0,5 ч. Л. Лож.
  • Рослинна олія – 1,5 ст. Ложки
  • Сіль – 1-2 чайні л
  • Перець чорний – за бажанням
  • Зелень кропу

Рецепт маринованих курячих шлунків

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Заливаємо шлуночки холодною водою ставимо на вогонь. Додаємо ложку солі доводимо до кипіння прибираємо пінку. Варимо близько 2-х годин на середньому вогні до повної готовності.

Щоб вони були м’які та соковиті, залишаємо їх у бульйоні до повного охолодження.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

У нарізану півкільцями цибулю додаємо оцет, сіль, цукор. Перемішуємо, залишаємо маринуватися поки варяться тельбушки.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Варені й остиглі шлунки нарізаємо соломкою, і відправляємо в миску з цибулею.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Додаємо подрібнений кріп і рослинну олію.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Добре перемішуємо, пробуємо на солоність, додаємо за бажанням чорний перець.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Накриваємо кришкою або плівкою, ставимо в холодильник маринуватися й охолодитися щонайменше на 2 години, що довше, то краще, але можна подавати й одразу.

Така закуска добре смакує з картопляним пюре і малосольними огірочками, які можна порізати відразу в салат.

Рецепт шлуночків по-корейськи

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Інгредієнти

  • Шлунки – 500 г
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зубці.
  • Коріандр – 1 чайна л
  • Соєвий соус – 3 столова л
  • Оцет – 1 ст. Л
  • Червоний гострий перець, сіль – за смаком
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка, кунжут

Приготування покроково з фото

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Відварюємо шлуночки із сіллю та лавровим листом. Нарізаємо кубиком або смужками.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Тремо моркву на корейській тертці, додаємо дрібку солі. Переминаємо руками для еластичності та м’якості. Відправляємо до тельбухів.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Додаємо коріандр, роздавлений часник, гострий перець, оцет, соєвий соус.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Порізану цибулину обсмажуємо в рослинній олії до дуже рум’яного стану. Сама цибуля нам не потрібна, нам знадобиться тільки ароматна олія.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Олію від обсмаженої цибулі виливаємо в миску, додаємо петрушку, гарненько перемішуємо.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Відправляємо в холодильник на 2-3 години. Краще робити з вечора і залишати на ніч. Перед подачею посипте обсмаженим кунжутом.

Салат із курячих шлунків із горошком

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Інгредієнти

  • Шлуночки – 500 г
  • Зелений горошок – 1 банка
  • Перець чорний, майонез

Маринована цибуля

  • Цибулина – 1 шт.
  • Оцет – 2 ст. Ложки
  • Сіль – 1 ч. Л
  • Цукор – 2 ч. Л. Л
  • Вода – 150 мл

Покроковий рецепт приготування

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Подрібнюємо цибулину дрібним кубиком, додаємо сіль, цукор, оцет. Заливаємо водою кімнатної температури, перемішуємо до розчинення сипучих продуктів. Залишаємо маринуватися на столі.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Тонкою соломкою нарізаємо відварені курячі шлунки.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Відкидаємо цибулю на друшляк перекладаємо до сердечок.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Зливаємо розсіл із горошку перекладаємо в миску.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Додаємо чорний перець заправляємо майонезом.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Добре вимішуємо пробуємо на солоність. Для повної схожості з олів’є можна додати солоні огірки.

Мариновані курячі шлунки з цибулею та оцтом на закуску

Присипаємо кропом подаємо на стіл. Рекомендую приготувати цей смачний, простий і бюджетний курячий салатик на кожен день.