Курячі шлуночки, мариновані з оцтом і цибулею, це прекрасна страва для будь-якого гарніру, особливо з картоплі. Так само це чудова закуска під будь-які гарячі напої або як аперитив на святковому столі перед основною стравою.
Інгредієнти
- Шлуночки – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. Ложки
- Цукор – 0,5 ч. Л. Лож.
- Рослинна олія – 1,5 ст. Ложки
- Сіль – 1-2 чайні л
- Перець чорний – за бажанням
- Зелень кропу
Рецепт маринованих курячих шлунків
Заливаємо шлуночки холодною водою ставимо на вогонь. Додаємо ложку солі доводимо до кипіння прибираємо пінку. Варимо близько 2-х годин на середньому вогні до повної готовності.
Щоб вони були м’які та соковиті, залишаємо їх у бульйоні до повного охолодження.
У нарізану півкільцями цибулю додаємо оцет, сіль, цукор. Перемішуємо, залишаємо маринуватися поки варяться тельбушки.
Варені й остиглі шлунки нарізаємо соломкою, і відправляємо в миску з цибулею.
Додаємо подрібнений кріп і рослинну олію.
Добре перемішуємо, пробуємо на солоність, додаємо за бажанням чорний перець.
Накриваємо кришкою або плівкою, ставимо в холодильник маринуватися й охолодитися щонайменше на 2 години, що довше, то краще, але можна подавати й одразу.
Така закуска добре смакує з картопляним пюре і малосольними огірочками, які можна порізати відразу в салат.
Рецепт шлуночків по-корейськи
Інгредієнти
- Шлунки – 500 г
- Морква велика – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Коріандр – 1 чайна л
- Соєвий соус – 3 столова л
- Оцет – 1 ст. Л
- Червоний гострий перець, сіль – за смаком
- Рослинна олія – 30 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Петрушка, кунжут
Приготування покроково з фото
Відварюємо шлуночки із сіллю та лавровим листом. Нарізаємо кубиком або смужками.
Тремо моркву на корейській тертці, додаємо дрібку солі. Переминаємо руками для еластичності та м’якості. Відправляємо до тельбухів.
Додаємо коріандр, роздавлений часник, гострий перець, оцет, соєвий соус.
Порізану цибулину обсмажуємо в рослинній олії до дуже рум’яного стану. Сама цибуля нам не потрібна, нам знадобиться тільки ароматна олія.
Олію від обсмаженої цибулі виливаємо в миску, додаємо петрушку, гарненько перемішуємо.
Відправляємо в холодильник на 2-3 години. Краще робити з вечора і залишати на ніч. Перед подачею посипте обсмаженим кунжутом.
Салат із курячих шлунків із горошком
Інгредієнти
- Шлуночки – 500 г
- Зелений горошок – 1 банка
- Перець чорний, майонез
Маринована цибуля
- Цибулина – 1 шт.
- Оцет – 2 ст. Ложки
- Сіль – 1 ч. Л
- Цукор – 2 ч. Л. Л
- Вода – 150 мл
Покроковий рецепт приготування
Подрібнюємо цибулину дрібним кубиком, додаємо сіль, цукор, оцет. Заливаємо водою кімнатної температури, перемішуємо до розчинення сипучих продуктів. Залишаємо маринуватися на столі.
Тонкою соломкою нарізаємо відварені курячі шлунки.
Відкидаємо цибулю на друшляк перекладаємо до сердечок.
Зливаємо розсіл із горошку перекладаємо в миску.
Додаємо чорний перець заправляємо майонезом.
Добре вимішуємо пробуємо на солоність. Для повної схожості з олів’є можна додати солоні огірки.
Присипаємо кропом подаємо на стіл. Рекомендую приготувати цей смачний, простий і бюджетний курячий салатик на кожен день.