Дуже вишуканий, треба сказати, пиріжок виходить. З цього набору продуктів виходить він невеликим, так що для великої компанії можна відразу збільшувати пропорції. Маковий корж і глазур з білим шоколадом роблять цей пиріг чимось схожим на тортик.
необхідно:
- Маргарин або вершкове масло – 125 г
- Цукор – 0,5 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 0,5 скл.
- Борошно – 1 скл.
- Розпушувач – 2 ч.л. без гірки.
- Мак – 50 г.
- Сіль – 1/4 ч.л.
глазур:
- Шоколад білий – 50 г
- Сметана (або вершки 20%) – 2-3 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
приготування:
М’який маргарин збити з цукром і сіллю, недовго.
Додати яйце і кефір – продовжуємо збивати до однорідності.
Борошно змішати з розпушувачем, додати до суміші і розмішати міксером.
В кінці додати мак.
Замочувати його не треба.
Тісто вилити у форму розміром приблизно 20 х 25 см
Якщо будете пекти подвійну норму, або у вас немає дека такого розміру, то сире тісто має бути товщиною близько 1,5 см.
У готовому вигляді пиріг близько 2,5 – 3 см.
Якщо піч більш товстим шаром, то глазурі здається мало;))
Випікати в духовці при 180 град. 30-40 хвилин.
Орієнтуйтеся по своїй духовці (!) – пиріг випікається до сухої зубочистки.
Глазур.
2 ст. л. сметани покласти в каструльку, додати поламаний на шматочки білий шоколад (50 г) і 2 ст. л. цукру.
Поставити на тихий вогонь.
Постійно помішуючи, довести глазур до повного розчинення цукру і ще трохи уварити, щоб випарувати трохи рідини.
Повністю охолодити глазур перед використанням, можна навіть в холодильнику, так як в гарячому вигляді вона тече.
Наносимо глазур на випечений маковий корж.
Даємо повністю застигнути.
Можна зробити візерунок з розтопленого темного шоколаду.
Нарізати маковий пиріг на невеликі шматочки-Пироженко.
Смачного!