Макарони з куркою в сметанному соусі: домашній рецепт

Макарони з куркою в сметанному соусі домашній рецепт
Магазинні приправи і різноманітні заправки дозволяють зробити підготовку швидкої, але також хочеться, щоб їжа була корисною і смачною. Приготуйте макарони з куркою в сметанному соусі, і ваш обід буде повноцінним і повністю натуральним. Причому приготування займає мінімум часу, до того ж можна вільно фантазувати з різноманітними інгредієнтами.

Як вибрати сметану для соусу

Щоб зробити відмінний сметанний соус, потрібно приділити трохи часу вибору основного продукту. Адже від якості сметани залежить підсумковий смак страви.

  • При виборі продукту в першу чергу вивчіть упаковку. Переконайтеся, що перед вами саме сметана, а не сметанний продукт. Перегляньте дату випуску і термін зберігання продукту – він не повинен перевищувати 14 днів.

Якщо сметана більш тривалого зберігання – значить, в її складі присутній чимала доза хімії.

  • Для приготування соусу найкраще купувати нежирну сметану. Вона найкраще підійде по консистенції і смаковими якостями. Куряче м’ясо в «співдружності» з нежирною сметаною більше розкриє свій смак.
  • Обов’язково купуйте свіжу сметану. При тепловій обробці смакові якості продукту посиляться, тому несвіжа сметана буде гірчити.
  • Якщо ви купуєте сметану в м’якій упаковці, тоді прощупайте її на предмет грудочок. Якщо продукт однорідний – добре, а якщо на дотик трапляються грудочки – відмовтеся від покупки.

makarony-s-kuricej-v-smetannom-souse-domashnij-recept

  • На ринку вибрати сметану можна на смак. Вона не повинна бути солодкою, у цій сметані присутній кислинка, як і у будь-якого кисломолочного продукту. Якщо сметана тут же тане в роті – хороший знак. Будьте впевнені, виробник не використовував загусники і інші добавки.
  • За кольором сметана повинна бути білою або з легким кремовим відтінком. Якщо колір темний або неоднорідний – утримайтеся від покупки.

Куряче філе в сметані з макаронами

Складові

  • Спагеті – 350 г + –
  • Куряче м’ясо – 2 шт. + –
  • Бульйон – 100 мл + –
  • Сметана – 5 ст.л. + –
  • Топлене масло – 2 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Лимонний сік – 3 ст.л. + –
  • Шніт-цибуля – 1 пучок + –
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л. + –
  • Паприка – 1 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – 30 г + –

Як приготувати філе курки в сметані з макаронами

Макарони з куркою – дуже смачне і ситне блюдо, а доповнивши його сметанним соусом, ви тільки поліпшите смакові якості. М’ясо з макаронами – доступне блюдо, готувати його можна хоч кожен день.

Не обов’язково використовувати тільки один сорт макаронів, як наведено в рецепті, вибирайте ті, які вам подобаються найбільше. Також ви можете самостійно приготувати домашню локшину і заправити її чудовим соусом.

  1. Філе курки звільніть від кісток і шкіри. За допомогою кухонного молоточка злегка відбийте м’ясо. Філе приправити сіллю, перцем і паприкою, а потім обваляйте в борошні.
  2. У глибокій сковорідці розігрійте топлене масло, підсмажте в ньому філе з обох сторін близько 5 хвилин. Зніміть м’ясо зі сковорідки і поставте в тепле місце.
  3. У рідину після смаження м’яса влийте бульйон і доведіть до кипіння. Зелена цибуля добре вимийте, дрібно наріжте і додайте на сковороду.
  4. Лимонний сік з’єднайте зі сметаною і потроху вводите в киплячий бульйон. На повільному вогні проваріть соус протягом 5 хвилин. Приправте суміш за смаком сіллю і перцем, потім помістіть в сковорідку підсмажене м’ясо. Накрийте кришкою і готуйте страву протягом 10 хвилин на повільному вогні. Після зніміть соус з вогню і потримайте під кришкою ще 5-7 хвилин.
  5. В цей час відваріть в підсоленій воді спагетті до готовності. Відкиньте макарони на друшляк і змастіть оливковою олією.
  6. Розкладіть спагетті на тарілки. Філе вийміть з соусу, за бажанням, поріжте і викладіть поверх макаронів. Щедро полийте соусом спагетті і м’ясо.

makarony-s-kuricej-v-smetannom-souse-domashnij-recept.4jpg

Прикрасити частування можна будь-якою зеленню і кружальцями лимона. Подавати блюдо можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Рецепт макаронів з копченою куркою і сметаною

Щоб приготувати страву ще швидше, можна використовувати готове копчене м’ясо для соусу. Аромат у цього частування буде просто неймовірним, і якщо ви ще не готували макарони в такий варіації, тоді знайте – блюдо викличе у вас захоплення.

Копчені курячі окости найбільше підійдуть для приготування, але якщо у вас є інший варіант – можете використовувати його (наприклад копчена грудка або ніжки).

Складові

  • Копчені шинки – 2 шт .;
  • Макарони ріжки – 500 г;
  • Сметана – 1 ст .;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Сушений естрагон – 0,5 ч.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Базилік – 2 гілочки.

makarony-s-kuricej-v-smetannom-souse-domashnij-recept.3jpg

Як приготувати макарони з куркою і сметаною

  1. Макаронні вироби відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Потім додайте 1 столову ложку рослинної олії, перемішайте макарони і накрийте кришкою. Через 5 хвилин відкиньте ріжки на друшляк і помістіть назад в каструлю.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, а краще подрібніть в блендері. У сковорідку налийте олії і киньте цибулю. Підсмажте його до напівготовності.
  3. Копчені шинки обробити: звільніть від кісток і наріжте рівномірними кубиками. Надішліть м’ясо на сковороду до цибулі і готуйте разом 1-2 хвилини.
  4. Тепер влийте на сковороду сметану. Приправте суміш сіллю за смаком і сушеним естрагоном. Тушкуйте соус на повільному вогні близько 2 хвилин.
  5. Гілочки базиліка вимийте, обірвіть листочки і дрібно наріжте.
  6. Макарони розкладіть по тарілках, полийте сметанним соусом і прикрасьте нарізаним базиліком.

Макарони з куркою в сметанному соусі однозначно зберуть усіх ваших домочадців за обіднім столом. Готуйте прості страви і дивуйте їх смаком себе і своїх близьких.