Магазинні приправи і різноманітні заправки дозволяють зробити підготовку швидкої, але також хочеться, щоб їжа була корисною і смачною. Приготуйте макарони з куркою в сметанному соусі, і ваш обід буде повноцінним і повністю натуральним. Причому приготування займає мінімум часу, до того ж можна вільно фантазувати з різноманітними інгредієнтами.
Як вибрати сметану для соусу
Щоб зробити відмінний сметанний соус, потрібно приділити трохи часу вибору основного продукту. Адже від якості сметани залежить підсумковий смак страви.
- При виборі продукту в першу чергу вивчіть упаковку. Переконайтеся, що перед вами саме сметана, а не сметанний продукт. Перегляньте дату випуску і термін зберігання продукту – він не повинен перевищувати 14 днів.
Якщо сметана більш тривалого зберігання – значить, в її складі присутній чимала доза хімії.
- Для приготування соусу найкраще купувати нежирну сметану. Вона найкраще підійде по консистенції і смаковими якостями. Куряче м’ясо в «співдружності» з нежирною сметаною більше розкриє свій смак.
- Обов’язково купуйте свіжу сметану. При тепловій обробці смакові якості продукту посиляться, тому несвіжа сметана буде гірчити.
- Якщо ви купуєте сметану в м’якій упаковці, тоді прощупайте її на предмет грудочок. Якщо продукт однорідний – добре, а якщо на дотик трапляються грудочки – відмовтеся від покупки.
- На ринку вибрати сметану можна на смак. Вона не повинна бути солодкою, у цій сметані присутній кислинка, як і у будь-якого кисломолочного продукту. Якщо сметана тут же тане в роті – хороший знак. Будьте впевнені, виробник не використовував загусники і інші добавки.
- За кольором сметана повинна бути білою або з легким кремовим відтінком. Якщо колір темний або неоднорідний – утримайтеся від покупки.
Куряче філе в сметані з макаронами
Складові
- Спагеті – 350 г + –
- Куряче м’ясо – 2 шт. + –
- Бульйон – 100 мл + –
- Сметана – 5 ст.л. + –
- Топлене масло – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Лимонний сік – 3 ст.л. + –
- Шніт-цибуля – 1 пучок + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
- Паприка – 1 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 30 г + –
Як приготувати філе курки в сметані з макаронами
Макарони з куркою – дуже смачне і ситне блюдо, а доповнивши його сметанним соусом, ви тільки поліпшите смакові якості. М’ясо з макаронами – доступне блюдо, готувати його можна хоч кожен день.
Не обов’язково використовувати тільки один сорт макаронів, як наведено в рецепті, вибирайте ті, які вам подобаються найбільше. Також ви можете самостійно приготувати домашню локшину і заправити її чудовим соусом.
- Філе курки звільніть від кісток і шкіри. За допомогою кухонного молоточка злегка відбийте м’ясо. Філе приправити сіллю, перцем і паприкою, а потім обваляйте в борошні.
- У глибокій сковорідці розігрійте топлене масло, підсмажте в ньому філе з обох сторін близько 5 хвилин. Зніміть м’ясо зі сковорідки і поставте в тепле місце.
- У рідину після смаження м’яса влийте бульйон і доведіть до кипіння. Зелена цибуля добре вимийте, дрібно наріжте і додайте на сковороду.
- Лимонний сік з’єднайте зі сметаною і потроху вводите в киплячий бульйон. На повільному вогні проваріть соус протягом 5 хвилин. Приправте суміш за смаком сіллю і перцем, потім помістіть в сковорідку підсмажене м’ясо. Накрийте кришкою і готуйте страву протягом 10 хвилин на повільному вогні. Після зніміть соус з вогню і потримайте під кришкою ще 5-7 хвилин.
- В цей час відваріть в підсоленій воді спагетті до готовності. Відкиньте макарони на друшляк і змастіть оливковою олією.
- Розкладіть спагетті на тарілки. Філе вийміть з соусу, за бажанням, поріжте і викладіть поверх макаронів. Щедро полийте соусом спагетті і м’ясо.
Прикрасити частування можна будь-якою зеленню і кружальцями лимона. Подавати блюдо можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецепт макаронів з копченою куркою і сметаною
Щоб приготувати страву ще швидше, можна використовувати готове копчене м’ясо для соусу. Аромат у цього частування буде просто неймовірним, і якщо ви ще не готували макарони в такий варіації, тоді знайте – блюдо викличе у вас захоплення.
Копчені курячі окости найбільше підійдуть для приготування, але якщо у вас є інший варіант – можете використовувати його (наприклад копчена грудка або ніжки).
Складові
- Копчені шинки – 2 шт .;
- Макарони ріжки – 500 г;
- Сметана – 1 ст .;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Сушений естрагон – 0,5 ч.л .;
- Сіль за смаком;
- Базилік – 2 гілочки.
Як приготувати макарони з куркою і сметаною
- Макаронні вироби відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Потім додайте 1 столову ложку рослинної олії, перемішайте макарони і накрийте кришкою. Через 5 хвилин відкиньте ріжки на друшляк і помістіть назад в каструлю.
- Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, а краще подрібніть в блендері. У сковорідку налийте олії і киньте цибулю. Підсмажте його до напівготовності.
- Копчені шинки обробити: звільніть від кісток і наріжте рівномірними кубиками. Надішліть м’ясо на сковороду до цибулі і готуйте разом 1-2 хвилини.
- Тепер влийте на сковороду сметану. Приправте суміш сіллю за смаком і сушеним естрагоном. Тушкуйте соус на повільному вогні близько 2 хвилин.
- Гілочки базиліка вимийте, обірвіть листочки і дрібно наріжте.
- Макарони розкладіть по тарілках, полийте сметанним соусом і прикрасьте нарізаним базиліком.
Макарони з куркою в сметанному соусі однозначно зберуть усіх ваших домочадців за обіднім столом. Готуйте прості страви і дивуйте їх смаком себе і своїх близьких.