З 18 століття макаронні вироби, дітище італійців, стали активно поширюватися і приживатися на території Російської Імперії. Сьогодні ж ми не можемо уявити свій раціон без пасти, придумуючи все нові і цікаві, але завжди прості рецепти, як приготувати макарони з куркою в мультиварці. Взагалі варіантів страв з різними видами італійської локшини дуже багато, їх готують і в духовці, і на сковороді, і в каструлі, і навіть мультіпечь тут незамінна.
Як відомо, в будь-мультиварці є всі необхідні режими готування: варіння, смаження, тушкування, запікання і варіння на пару. Так що в макаронно-курячої кухні така каструлька-робот є помічницею № 1.
І почне наш макаронний екскурс, звичайно ж, покроковий рецепт батьківщини макаронів – Італії.
Макарони болоньєзе з курячим філе в мультиварці
Складові
- Фарш з філе курячої грудки – 300 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Помідори свіжі – 3 плоди + –
- Томатна паста – 2 ст.л. + –
- Оливкова олія холодного віджиму – 30 мл + –
- Сіль пряна – за смаком + –
- Суміш італійських трав – 1 щіпка + –
- Спагеті – 1/2 пачки + –
Як готувати макарони з куркою в мультиварці
Класична паста болоньєзе готується з спагетті і томатного соусу на основі фаршу, який ми зробимо з філе курки, перекрутивши його в блендері.
- Ріпчасту цибулину шаткуємо дуже дрібно кубічними скибочками і відправляємо в прогріту на режимі «Випічка» чашу мультиварки, з налитим в неї маслом.
- Помішуючи, обсмажуємо цибулю хвилин 5. Час залежить від потужності агрегату, головний показник готовності овоча – його прозорість.
- Тим часом часник чистимо, на кожен зубчик плазом кладемо лезо ножа і натискаємо з невеликим зусиллям долонею, щоб часточки розплющилися і потріскалися.
- Тепер лише залишилося дрібно нарізати ароматний овоч і пересипати його до цибулі. Все заважаємо і готуємо ще пару-трійку хвилин.
- Томати ріжемо хрестом, але не прорізаючи повністю, а лише роблячи надрізи на шкірці. Після цього заливаємо овочі окропом на 20 секунд, виймаємо з води і з легкістю знімаємо з них відокремилася шкірку.
- М’якоть помідор ріжемо невеликими кубиками і перекладаємо в чашу мультиварки, де змішуємо її з іншими інгредієнтами і готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини.
- Потім відправляємо в ємність курячий фарш, гарненько його перемішуємо з томатною масою, розбиваючи м’ясні грудочки, і, посоливши і приправивши спеціями, тушкуємо до готовності м’яса.
Якщо ви хочете, щоб соус був більш рідким, додайте в нього воду, приблизно ½ склянки.
- Готовий соус перекладаємо в соусник, а чашу мультиварки моєму і наповнюємо наполовину водою.
- У режимі «Випічка» або «Варка» доводимо воду до закипання, подсаливаем і занурюємо в неї спагетті. Під закритою кришкою варити пасту слід 15-20 хвилин.
- Готові макарони відкидаємо на друшляк, а коли вся рідина з них стече, скроплюємо їх оливковою олією.
Подавати пасту болоньєзе слід так: в центр тарілки (роздавальної) кладемо порцію спагеті, зверху гіркою укладаємо м’ясної томатний соус і для прикраси використовуємо оливки, томати черрі і листочки базиліка зеленого.
Тушкована курка з макаронами в мультиварці
Тушковані макарони з куркою і овочами – це ні що інше, як оригінальна пародія на традиційний узбецький плов.
Зробити таке частування своїми руками зможе навіть той, хто ніяк не може «подружитися» з пловом, адже вся приготування більш, ніж проста (спасибі мультиварці) і швидка (спасибі «черепашок», або, як вони звучать по-італійськи, міні конкільє регат ).
Складові
- Макарони черепашки або ріжки – 2 ст .;
- Грудка куряча – 1 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Морквина – 2 плоду;
- Часник – 4-5 зубчики;
- Олія соняшникова без запаху – 1 стопка;
- Сіль – 1-2 ч.л .;
- Перцева суміш – 0,5 ч.л.
Як приготувати макарони з куркою в мультиварці
- Відразу ж виставляємо режим роботи мультиварки «Випічка» і вливаємо в суху чашу масло.
- Поки масло нагрівається, ми шаткуємо тонкими четвертькольцами лушпиння головку і пересипаємо нарізку в ємність.
- Тим часом курячу грудку ріжемо кубиками і відразу ж перекладаємо м’ясо в чашу. Тепер смажимо його разом з цибулею до утворення хрусткої скоринки на курці і коричневого відтінку лука.
- Поки все шипить і смажиться, ми повинні почистити моркву і нарізати її невеликими довгастими брусочками, довжиною в 2 см і товщиною в 5 мм.
- Морквяні брусочки засипати в мультічашу слід тільки тоді, коли курка і цибулю придбають потрібний колір. Всі компоненти перемішуємо і продовжуємо смаження вже з морквою 5-7 хвилин.
- Далі вливаємо в ємність 1 ст. води і тушкуємо все компоненти до м’якості моркви. На цьому ж етапі блюдо потрібно підсолити і приправити перцем.
- Через хвилин 4-5 висипаємо в мультиварку макаронні вироби, заливаємо їх 3 ст. води, закидаємо часникові часточки і переставляємо програму готування на «Плов».
- Під кришкою готуватися макарони з куркою будуть 30 хвилин, до випаровування рідини і готовності «черепашок».
Куряче філе в мультиварці з макаронами
Макаронні ріжки з підливою подобаються і старшому, і підростаючому поколінню. Блюдо це ситне, смачне, та й рецепт простий.
Але якщо ви готуєте не в домашніх умовах, а наприклад в студентському гуртожитку, то в мультиварці зробити такі ласощі можна ще швидше, без окремого відварювання пасти.
Складові
- Куряче філе – 0,5 кг;
- Сирок дружба – 2 брусочки;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Морква – ½ шт .;
- Макарони ріжки – 0,5 пачки;
- Лавровий лист – 2 листи;
- Горошком перець – ½ ч.л .;
- Сіль за смаком;
- Масло топлене – 3 ст.л.
Як робити макарони з куркою в мультиварці
- Встановлюємо на панелі управління мультиварки режим «Жарка» або «Випічка», а в чашу відправляємо 2 ст.л. масла топленого і чекаємо, поки воно розтане і нагріється.
- Дрібно нарізану кубиками цибулю відправляємо смажитися на 5 хвилин. Потім всипаємо нарізану брусочками курку, а ще через 10 хвилин – терту крупно моркву. Готуємо пассеровку з м’ясом ще 5-7 хвилин, присмачивши пучкою солі.
- Через зазначений час розрізані на кубики сирки перекладаємо до овочів і курки, вливаємо стопку води і, періодично перемішуючи, чекаємо, поки сирки розтануть, і вийде вершково-сирна підлива.
- Потім заливаємо в ємність ще води, приблизно 2-3 ст., Також додаємо сіль, спеції і нагріваємо соус до кипіння.
- Пересипаємо в чашу макарони, закриваємо ємність кришкою і готуємо страву, змінивши програму на «Гасіння» або «Плов», до готовності макаронів – 20-30 хвилин.
Як ви змогли переконатися, макарони з куркою в мультиварці готуються простіше простого, абсолютно недовго і дуже зручно. Страви ви можете готувати різні, на будь-який смак, але незмінним залишається одне – смак такого частування завжди на висоті.