Всім відома фраза «непроханий гість гірше татарина» абсолютно не стосується близьких і друзів, які раптом виявилися на порозі вашого будинку. Не варто ламати голову, яке частування приготувати для спонтанних гостей, адже перевірені часом макарони з куркою є душевним стравою будь-якої компанії. При невеликій кількості інгредієнтів і мінімумі витраченого часу у вас вийде смачне і ситне страву, рецептом якого гості попросять поділитися!
При очевидній простоті, досвідчена господиня, додавши в блюдо свою «родзинку» і помудрує з додатковими інгредієнтами, зможе домогтися неймовірних успіхів і кожен раз буде подавати до столу унікальний кулінарний шедевр.
Макарони з філе курки, простий рецепт
Складові
- Курячі грудки – 3-4 шт .;
- Макарони – 400 г;
- Болгарський перець – 1-2 шт .;
- Печериці – 200 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Олія – для смаження;
- Свіжа зелень – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Томатна паста чи інший соус для макаронів – 5-6 ст.л.
Як смачно зробити макарони з курячим філе
- На дно розігрітій сковороди налийте трохи олії, викладіть дрібно порізану цибулю (можна півкільцями) і продавлений через прес часник.
- Курку поріжте на невеликі шматочки і додайте в сковороду з цибулею і часником як тільки цибуля стане прозорою. Відразу перемішайте і смажте на маленькому вогні, поки курочка трохи не зарум’яниться.
- Болгарський перець очистіть від насіннєвої частини і плодоніжки, наріжте півкільцями або кубиками, шампіньйони – слайсами, і все разом відправте в сковороду до м’яса.
- Через 5-7 хвилин додайте сіль, спеції, томатну пасту.
- В окремій каструлі з підсоленою водою відварити макарони до готовності, відкиньте їх на друшляк (не промивайте макарони холодною водою після варіння).
Зварені макарони викладіть на тарілку, а зверху додайте приготоване куряче м’ясо з болгарським перцем і печерицями. Готову страву посипати натертим сиром, свіжою зеленню і подавайте до столу.
Чудовий аромат і колірна палітра страви змусять розігратися апетит у будь-якого прівереди!
Рецепт приготування макаронів з відварною куркою
Складові
- Куряче м’ясо відварне – 300 г + –
- Макарони – 400 г + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Петрушка – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.л. + –
- Сметана – 250 мл + –
Як приготувати макарони з відвареним м’ясом курки
- Відваріть в підсоленій воді спагетті або вермішель до готовності і відразу відкиньте макарони на друшляк.
- Лук наріжте півкільцями, моркву натріть на буряковій тертці. З томатів зніміть шкуру, попередньо обшпаривши їх в окропі, і дрібно порубати.
- Відварене куряче м’ясо наріжте довгими тонкими смужками.
- У сковороду з рослинним маслом викладете підготовлені цибулю, моркву, продавлений через прес часник і тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин.
- Додайте в сковороду порізані помідори, шматочки відвареної курки, сіль і тушкуйте ще 5 хвилин.
- В окрему чашку вилийте сметану, додайте борошно і добре перемішайте. Для отримання однорідної консистенції збийте блендером.
- Влийте отриману суміш в сковороду до м’яса і овочів, перемішайте, при необхідності додайте сіль і залиште готуватися ще на 10 хвилин.
- На тарілку сервіровки черзі викладіть готові макарони і курочку в сметанному соусі.
Перед подачею до столу готову страву можна прикрасити. Для цих цілей ідеально підійдуть свіжі листочки базиліка і дрібно нарізаний кріп.
Секрети смачної страви з макаронів і курки
- В якості альтернативи пікантності, яку вносить в рецепт макаронів з куркою томатна паста, можна використовувати вершки або сметану, щоб страва вийшла більш ніжним.
- Для приготування страв можна використовувати будь-які макарони, головне – завжди пам’ятати саме загальне правило: чим коротше і товстіше макарони, тим густіше повинен бути соус. А куряче філе можна замінити м’якоттю будь-якій частині тушки курки.
- Не варто перевантажувати готову страву великим кількість спецій, адже кожна окремо взята пряність здатна зробити рецепт макаронів з куркою унікальним.
- Найбільш підходящим до макаронів є орегано, ідеально поєднується з томатною пастою. Орегано підсилює смакові відчуття страви, роблячи його вишуканим і незабутнім!