Для апетитних і ситних закусок з м’ясом пташки ніколи не буває пізно – вони припадуть до двору на будь-яке свято, та й в звичайний день скрасять ваш обід. У сьогоднішньому меню у «Твого кухарчуком» – листковий салат з курячою грудкою, який вигідно вирізняється з-поміж усіх інших рецептів, адже він уже сам по собі викликає апетит і розбурхує уяву красивим видом. А щоб у доморощених кулінарів був вибір, ми запропонуємо кілька найулюбленіших видів закусок – вибирайте ту, що вам більше сподобалася!
Смачний листковий салат з копченою курячою грудкою
Фрукти – це ідеальне доповнення до таких страв, особливо ті, що мають невеликою кислинкою і в міру соковиті. А вже до копченого курячого м’яса як не можна до речі підійде кислувате хрустке яблучко!
Складові
- Копчене куряче м’ясо – 300 г;
- Яблуко зелене соковите – 1 шт .;
- Майонез – 3 ст.л .;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Сіль за смаком;
- Салат листовий – 3-4 листи;
- Насіння соняшнику – 1 ч.л .;
- Чорний перець – за смаком.
Як своїми руками приготувати домашній салат з копченим курячим м’ясом
- Зрізаємо філе з подкопченной курячої грудочка, після чого будемо його красиво шинкувати. Щоб курячий салатик виглядав витончено і апетитно, скористаємося спеціальним гострим і пластичним ножиком для філе.
- Спершу разрежем м’ясо птиці на довгі смуги, а потім зробимо з них тонкі й довгі стріпси.
- Яблучко промиємо під краном, разрежем на дві половинки, потім виріжемо насіння і несмачну тверду серединку. Накришити наш стиглий плід ножем на середньої товщини пластинки.
- Яйця відварити круто – приблизно 10 хвилин. Потім остудити і очистимо, розберемо на білок і жовток. Жовта частина яйця нам не знадобиться, а ось білок ми нарубаємо кубиком або ж смужками.
- На дно красивого УБМБФОЙЛБ (краще – прозорого) укладемо промиті і обсушені листя зеленого салату.
- Зверху на нього акуратним шаром викладемо нарубані куряче м’ясо з копченої грудинки. Смажена майонезом, злегка розрівняти столовою ложкою.
- Далі відправляємо білки курячих яєць. Складаємо їх обережно поверх м’яса птиці, перчимо і солимо трохи, змащуємо майонезом і присипаємо смаженим насінням соняшнику.
- Верхнім шаром кладемо наше яблучко. Його зовсім небагато змащуємо майонезним соусом. А при бажанні можна замінити майонез сметаною.
Перед подачею салат не завадить настояти в камері холодильника – для цього накриємо його зверху харчовою плівкою і сховаємо в холод на 40-60 хвилинок.
У цьому рецепті яблуко можна замінити практично на будь-який фрукт, що дуже зручно. Просто виберіть кислуватий. Наприклад, це можуть бути часточки апельсина, ківі або навіть грейпфрута, якщо він не гірчить.
Салат шарами з вареної курячою грудинкою, простий рецепт
Складові
- М’ясо з грудки курки – 300-350 г + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Огірки мариновані або кислі – 3 ст.л. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Лимон – 1 часточка + –
- Сіль – за смаком + –
- Майонез – 3-4 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Кріп свіжий – для подачі + –
Як в домашніх умовах зробити шаруватий салатик з відвареної грудки курки
- Перш за все, зваримо грудинку курочки. Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо в неї води, трохи солимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і опускаємо на проварку куряче м’ясо.
- Чекаємо, поки воно приготується – це займе близько 20 хвилинок. Після, виймаємо його з води, охолоджуємо. Ріжемо красивими крупненький смужками-стріпси, щоб м’ясо відчувалося в салаті.
- Видавимо на мяско трохи лимонного соку, поперчити його і присолити, можна додати улюблені прянощі. Перемішаємо інгредієнт, щоб він промаринуватися і мав більше смаку. Якщо ж покласти в багатошарову закуску просто зварене куряче мяско, то салат вийде не таким смачним.
- Далі зваримо картоплю і моркву. Обмиваємо овочі під проточною водою і опускаємо в окріп, де варимо до м’якості.
- Остужаем наші салатні компоненти, знімаємо з них шкірку. Ріжемо і морквину, і картопельку довгими смужками або брусками.
- Кислі огірочки нарубаємо дрібним кубиком, приблизно повинно вийти близько 3 столових ложок продукту.
- На дно посуду спершу викладаємо нашу курочку. Промащуємо майонезним соусом, щоб пташка вийшла соковитіше, а шар вище добре стримався з м’ясом.
- Далі засипаємо в салатник морквину. Її присолити і поперчити і теж смажена майонезом.
- Поверх моркви відправляється картопелька. Злегка присолити і поперчити її, смажена соусом.
- Вище кладемо мариновані огірочки. Теж трохи їх змажемо. Вимиємо пару гілочок кропу, обтрусіть від вологи і укладемо поверх огірочка для краси.
Ось такий нескладний рецепт у нас вийшов з найпростіших інгредієнтів. А якщо вам хочеться, можна поміняти послідовність шарів на свій смак. Наприклад, покласти огірочки в нижні шари, а м’ясо з грудинки курки – зверху. Тут уже все залежить від ваших уподобань!
Які ще продукти можна класти в листковий салат з грудинкою кури
- Свіжі овочі – мабуть, один з найбільш безпрограшних варіантів. Тому в розпал врожаю можна додавати в салати соковиті томати й огірки.
- Дуже добре підходять до м’яса з курячої грудки і варені яйця. Причому вони поєднуються на «ура» навіть з фруктами або продуктами, що здаються досить екзотичними.
- Зелені листові овочі – чудове доповнення як до салатів з копченою грудки курочки, так і до тих рецептами, де використовується варене мяско.
- Не варто забувати і про пряних інгредієнтах. Так, в закуску завжди можна додати корейську моркву або маринований буряк – і смачно, і виглядає красиво.
- Якщо любите легкі або повітряні курячі салати, то до грудях краще відправити сухарики-грінки. А заправити страву варто оливковою олією.
- У тому випадку, коли хочеться соковитості, використовуйте свіжі овочі. Наприклад, солодкувата капуста буде доречна в поєднанні з кілька сухим м’ясом курки.
Як ви можете побачити, листковий салат з курячою грудкою – це справжній простір для польоту фантазії як початківця кулінара, так і досвідченого кухаря. А все тому, що варіантів такої закуски існує стільки, скільки продуктів знайдеться у вас в засіках.
Так що можна чи не кожен день пропонувати домочадцям дивовижні новинки. Смачного!