Легкий салат з курячою грудкою без майонезу

legkij-salat-s-kurinoj-grudkoj-bez-majoneza

Всі ми любимо салати – вони, в більшості своїй, досить швидко готуються, і з їх рецептурою впорається навіть початківець кулінар. Однак є у такої страви один мінус – жирна і досить шкідлива заправка у вигляді майонезного соусу, а тому сьогодні ми розглянемо кілька рецептів, за якими можна приготувати легкий салат з курячою грудкою без майонезу. Таке частування особливо припаде до смаку тим гурманам, які стежать за своєю фігурою і намагаються обмежити споживання калорій. =

За що ми найбільше цінуємо салати? Звичайно, у цього типу страв є маса плюсів, в тому числі і оригінальні смакові поєднання, універсальність способів приготування і так далі. legkij-salat-s-kurinoj-grudkoj-bez-majoneza1

Більшою мірою, все ж, салати улюблені нами за те, що вимагають мінімальних витрат сил і часу, необхідних для готування. Саме тому першою стравою, з яким ми хочемо вас познайомити, стане це частування.

Тут ми будемо використовувати сир фета, але якщо ви з яких-небудь причин не можете придбати цей різновид кисломолочного продукту, то можете замінити його аналогом. Так, наприклад, в цей салат відмінно впишеться моцарелла, адигейський продукт або будь-який інший ропні сир.

Швидкий і простий рецепт дієтичного салату з відварною куркою

Складові

  • Курка (філе) – 200-250 г або 1 філе;
  • Помідор – 1 шт .;
  • Огірок – 1 шт .;
  • Лимон – ½ шт .;
  • Сир фета – 200 г;
  • Салат листовий – пучок;
  • Сіль за смаком;
  • Оливкова олія – ​​1,5-2 ст.л.

Як смачно зробити легкий низькокалорійний салат з курятини без майонезу

  1. Перед відварюванням курячу грудку потрібно підготувати. Промиваємо її як слід, прибираємо хрящові тканини і плівки. Нарізаємо філе на дві-три великі частини (дрібнити немає сенсу, оскільки тоді шматочки вийдуть не такими гарними).
  2. Кидаємо філе в каструлю, наливаємо в неї холодну очищену воду, трохи присаливаем і ставимо варитися м’ясо на середній вогонь під кришкою.
  3. Тим часом ми займемося підготовкою овочів. З огірка зрізаємо «попки» і нарізаємо його або четвертинками, або кубиках – як вам буде завгодно. Якщо перед вами досить старий овоч і його шкірка груба, то рекомендуємо перед шинковкой зрізати шкірку.
  4. Помідор добре промиваємо і розрізаємо його спочатку навпіл. Вирізаємо жорстку центральну частину. Овоч нарізаємо на дольки – так він віддасть нашому салатик максимальну кількість соку.
  5. Тепер промиваємо салат під проточною холодною водою і струшуємо надлишки рідини. Нам потрібно подрібнити аркуші не дуже крупно. Можна зробити це за допомогою ножа, але ми рекомендуємо нарвати їх руками.
  6. Розміщуємо овочеві компоненти в глибоку миску, в якій буде зручно все перемішувати.
  7. До цього моменту куряча грудинка повинна вже свариться. Виймаємо її, даємо охолонути. Після цього нарізаємо дрібними кубиками (якщо б ми це зробили до варіння, м’ясо б втратило форму). Всипаємо до овочів.
  8. Трохи присипаємо сіллю салат, наливаємо олію і видавлюємо сік половини лимона, перемішуємо парою дерев’яних ложок для салату.
  9. Тепер нарізаємо сир фета кубиками. Наступний крок залежить від ваших уподобань: можна змішати сир разом із загальною масою – тоді він розподілиться рівномірно по інгредієнтами, або ж додавати його безпосередньо перед подачею.
  10. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо відразу до столу.

Варто зазначити, що варіант з перемішаним сиром хоч і не такий красивий, як другий спосіб, однак по смакової закінченості таке частування виходить набагато більш вдалим.

Оригінальний домашній салат з курячою грудкою і квасолею без майонезу

Складові

  • Грудинка кури – 300 г + –
  • Кукурудза відварна або консервована – 50 г + –
  • Квасоля варена або консервована – 200 г + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Лук червоний – 1 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Зелень – 1 пучок + –
  • Оцет винний – 1 ст.л. + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Орегано і базилік – 1 ч.л. + –
  • Гірчиця зернова – 1 ч.л. + –
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л. + –
  • Мед рідкий – 1/2 ст.л. + –

Приготування ароматного курячого салату з грудкою і квасолею по кроках

  1. Перш за все, готуємо м’ясо курки точно так же, як ми робили це в минулому рецепті. Після охолодження філе його слід нарізати на невеликі кубики.
  2. Лучок, помідори і перець миємо, чистимо, якщо потрібно і подрібнюємо. Лук – дуже дрібно, а помідори і перець – кубиком середнього розміру.
  3. Всі інгредієнти перекладаємо в глибокий посуд. Сюди ж всипаємо квасоля і кукурудзу, а також мекорубленную свіжу зелень.
  4. В окремій ємності невеликого розміру змішуємо орегано, базилік, гірчичний порошок, мед і укус. Сюди ж потрібно влити оливкове масло і видавити підготовлений зубчик часнику (його ми пропускаємо через прес). Все добре перемішуємо до однорідності – це наша заправка.
  5. Вливаємо вийшла рідина в ємність до решти інгредієнтів і добре все перемішуємо. Пробуємо на смак і, якщо потрібно, присаливаем салатик, або підливати невелику кількість соєвого соусу за смаком.

Незвичайний легкий салат для святкового столу з курячого філе з мандаринами 

Свята (особливо новорічні) не подаються без наявності на столі безлічі салатів і фруктів, наприклад, мандаринів. Дивно, але існує рецепт, причому без майонезной заправки, в якому поєднуються ці солодкі фрукти і куряче легке блюдо. legkij-salat-s-kurinoj-grudkoj-bez-majoneza3

Складові

  • Куряча грудка – 300 г;
  • Мандарини – 2 шт. середніх;
  • Лук червоний або пашот – ¼ головки;
  • Салат листовий – пучок;
  • Зернова гірчиця – 2 ч.л .;
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

Як правильно робиться незвичайний легкий салат з філе курки без майонезного соусу

  1. Спочатку ми розбираємося з нашими помаранчевими красенями. Знімаємо з них шкірку і прибираємо всі білі частини – у вас повинна залишитися тільки соковита м’якоть, яка буде буквально танути в роті.
  2. Паралельно з цим, курячі філейкі потрібно зварити в підсоленій воді і остудити. Найкраще готове м’ясо не різати, а просто розділити на волокна руками.
  3. Червоний цибулю чистимо, відрізаємо чверть головки (можна менше) і ріжемо дуже-дуже тоненько.
  4. Складаємо в миску цибулю, мандарини і курку. Також сюди додаємо порваний руками листовий салат.
  5. У маленькій мисочці змішуємо масло оливи, гірчицю і трохи солі. Сюди ж можна всипати приправи до курки, наприклад, прованські трави.
  6. Перемішуємо заправку, виливаємо в миску до салату і добре його перемішуємо.

Подавати такий легкий салат з курячою грудкою без майонезу краще відразу, поки мандарини не віддали весь свій сік. При бажанні ви можете виключити зовсім цибулю з інгредієнтів, хоча при використанні червоного сорту або пашот, цей овоч додає страві пікантності і незвичайності.