Всі ми звикли, що більшість страв мають досить мінливий склад – деякі інгредієнти легко замінюються, інші ж можна і зовсім виключити.
Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати ліниві вареники без яєць, що може здатися на перший погляд просто неможливим. Насправді подібне блюдо цілком реально зробити самостійно, причому вийде воно дуже смачним і особливо підійде людям з непереносимістю яєчного білка.
Ледачі вареники на кефірі
Складові
- Сир – 250 г + –
- Кефір – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
Приготування ледачих вареників на кефірі
- Кефір злегка підігріваємо і переливаємо в миску, в якій будемо замішувати тісто.
- Засипаємо борошно, цукор, сіль, замішуємо тісто.
- Якщо тісто вийшло недостатньо пружним – додаємо борошно. Вся справа в сирі. Від більш вологого сиру виходить більш рідке тісто.
- Робимо з тіста ковбаску. Діаметр ковбаски – 1,5 см. Під кутом 45 градусів, нарізаємо ромбики.
- Доводимо воду до кипіння, солимо, запускаємо сирні фігурки, чекаємо спливання.
- Варимо 5 хвилин. Готово, виймаємо!
Подаючи на стіл, змащуємо вершковим маслом, сметаною. Озброюємося виделкою і … смачного!
Ледачі вареники з макаронів
Якраз для тих, кому макарони неабияк набридли і хочеться вареників, але для них є все, крім яєць.
Складові
- Макарони – 400 г;
- Сир – 200 г;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Сіль за смаком;
- Масло вершкове – для змазування макаронів.
Як зробити ліниві вареники з макаронів
- У киплячій і підсоленій воді відварюємо до повної готовності макарони.
- Відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою.
- Перекладаємо макарони назад в каструлю, змащуємо маслом.
- Сир розминаємо виделкою, (на свій смак можна додати цукор), перекладаємо до макаронів.
- Заливаємо сметаною, перемішуємо.
Все ж, якщо ви вирішили категорично виключити яйця з раціону, то можна підібрати макарони, до складу яких не входять яйця.
Грибні ліниві вареники
Грибні ліниві вареники або як їх в Італії називають ньокки. Вони хоч і ледачі, але часу на них доведеться витратити не мало!
Складові
- Картопля – 3 шт;
- Гриби сушені – 1 стакан;
- Сир – 200 г;
- Борошно – 2 склянки;
- Масло вершкове – 1 ст.л .;
- Шавлія – за смаком.
Як приготувати ліниві вареники з грибами
- Замочуємо гриби в гарячій воді.
- Картопля моєму. Відварюємо його в мундирі.
- З картоплі знімаємо шкірку, подрібнюємо в блендері, перекладаємо в глибоку миску.
- Гриби виловлюємо, злегка віджимаємо. Настій грибний поки не виливаємо, він може стати нам у пригоді.
- Перемелюємо в пюре тим же блендером, додаємо до картоплі.
- Засипаємо борошно.
- Сир натираємо на дрібній тертці. Тертий сир ми будемо вимірювати склянками. Нам знадобиться всього 1 стакан.
- У загальну масу додаємо спочатку ½ склянки тертого сиру.
- За своїм смаком перчимо, солимо, все ретельно перемішуємо. Для розведення сильно тугого тіста користуємося грибним настоєм.
- З тіста катаємо джгути. Нарізаємо на шматочки. Краї шматочків притискаємо виделкою.
- Кип’ятимо воду.
- Запускаємо ньокки, варимо після спливання 2 хвилини.
- Поки вареники киплять, підготуємо соус. У сотейнику розтоплюємо масло, додаємо нарізані листя шавлії (їх відсутність може заповнити суха приправа), 0,5 склянки бульйону з-під лінивців, перемішуємо.
- Готові ньоккі викладаємо відразу в соус. Перемішуємо, посипаємо тертим сиром.
Після важкого робочого дня так приємно сісти на м’який затишний диван з тарілочкою свіжих грибних вареників зі сметаною!