Один з класичних рецептів приготування курячого філе. Із серії швидко, смачно, оригінально. Поєднання кисло-солодкого ананаса і солонуватою сирної скоринки! Дуже смачно!
необхідно:
- Куряче філе – у мене 2 грудки (від однієї курки)
- Ананаси – 2-4 скибочки (залежить від вашого бажання) у мене 2 шт.
- Майонез – 1 ст.л. з гіркою
- Сир – ок.100 г
- Сметана – 1 ст. л. з великою гіркою
- Сіль, спеції – за смаком
приготування:
Куряче філе необхідно відбити.
Найзручніше це зробити через поліетиленовий пакет. Я прямо в пакет кладу і відбиваю.
Потім розрізати, якщо хочете, щоб ананас повністю покривав філе.
Можна не розрізати, якщо хочете великі шматки.
Покласти в деко.
Я застелила фольгою, яку злегка змастила олією.
Посипати сіллю і спеціями. Дуже добре, щоб в складі спецій був часник.
Мої шайби ананаса були дуже товстими, тому я розрізала їх уздовж на 2 частини. Можна класти і цілими.
Укласти ананаси на філе.
Для верхнього шару змішати сир, сметану, майонез. Підсолити, якщо потрібно.
Укладаємо сирний шар на ананаси зверху.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. запікаємо 30 хвилин до рум’яного верху (в режимі верх низ).
Коли готувала в газовій духовці, в якій не було верхнього нагріву, пішло майже в два рази більше часу і філе вийшло сухіше. Тому в газовій духовці потрібно ставити деко вище і температуру теж вище робити, адже філе готується дуже швидко, як верх зарум’яниться – готово.
Смачного!