Курка, запечена в сметані: рецепт для духовки

Курка запечена в сметані рецепт для духовки
Куряче м’ясо легко засвоюється організмом і не забороняється при дотриманні більшості дієт, особливо білкової, тому що вважається дієтичним.

Його готують всілякими способами, але для нашого організму краще курка, запечена в сметані або приготована іншим щадним способом. Даний метод обробки не робить м’ясо плохоусвояемим, як при смаженні, тому поїдання такої курочки не приводить до підвищення рівня холестерину і ожиріння.

Запечена курка зі сметаною і часником

Складові

  • Куряче м’ясо – 1-1,2 кг + –
  • Кріп – 1/2 пучка + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Часник – 4 часточки + –
  • Сметана середньої жирності – 200 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Спеції – за смаком + –

Як запекти в духовці курку під пікантним сметанно- часниковим соусом

Дане блюдо сподобається всім, хто обожнює куряче м’ясо і пряно-гострий часниковий аромат, який привносить в нього пікантні нотки. Сир прикрашає курку золотистої хрусткою скоринкою.

Кріп можна замінити будь-який інший зеленню, а курку брати у вигляді філе, стегенець, гомілок і інших частин. Приготуємо соковите блюдо з ніжним пряним смаком за наступним рецептом:

  1. Нарізаємо тушку на порційні шматки, промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Обсипаємо м’ясо сіллю і будь-якими спеціями, підібраними на свій смак: комусь до душі хмелі-сунелі, хтось вважає за краще прованські трави, а для кого-то достатньо звичайного перцю.
  3. Змішуємо в глибокій мисці роздавлений часник зі сметаною до отримання однорідної маси.
  4. Обмащуємо курочку отриманою сумішшю і прибираємо в холодне місце для маринування на 2-3 години, в ідеалі залишаючи її там на ніч.
  5. Включаємо духовку на 200 ° С і чекаємо, поки розігріється.
  6. Викладаємо замариноване куряче м’ясо в форму, виливаємо поверх нього маринад і обсипаємо рубаним кропом.
  7. Готуємо запечену курку зі сметаною протягом години. За 10 хвилин до закінчення готування посипаємо її дрібно натертим сиром – він покриє м’ясо рум’яної хрусткою скоринкою.

kurica-zapechennaya-v-smetane-recept-dlya-duxovki

Подаємо соковите ароматне блюдо гарячим з овочевим салатом (нарізкою) або будь-яким гарніром: картоплею, рисом, пастою і т. П. Ця страва – справжня знахідка для сімейних трапез і застіль з друзями і родичами.

Рецепт запікання курки зі сметаною і картоплею

Якщо не хочеться розтягувати підготовку вечері або обіду на кілька годин, можна запекти курочку зі сметаною і картоплею, отримавши на виході блюдо «2 в 1» – і м’ясо, і гарнір.

Курка і картопля створюють апетитний «ансамбль», однаково радує і гурманів, і діточок-малоежек, яких складно нагодувати. Як м’ясо використовуємо філе, крила, гомілки – що захочеться.

Сметану краще брати 15-20% жирності, так як дуже жирне блюдо гірше засвоюється.

Складові

  • Куряче м’ясо в будь-якому вигляді – 1 кг;
  • Картопля – 1 кг;
  • Часникові часточки – 5 шт .;
  • Сметана середньої жирності – 200 г;
  • Будь-яка приправа до м’яса – 1 ст. л .;
  • Чорний перець в порошку – 0,5 ч. Л .;
  • Сіль – 0,5 ч. Л.

Як приготувати м’ясо птиці з картоплею в сметанному соусі в духовій шафі

  1. Промиваємо м’ясо, обсушуємо і кладемо в глибоку каструльку.
  2. Змішуємо курку зі сметаною, приправами, перцем, роздавлений часник і сіллю – суміш повинна покривати м’ясо. Закриваємо ємність і залишаємо на кухні на 1,5-2 години.
  3. По закінченню маринування очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками або тонкими кружечками – як більше подобається.
  4. Розкладаємо на деку пергаментний папір, що охороняє його від пригорання.
  5. Рівномірно викладаємо картоплю і накриваємо його маринованої куркою прямо з маринадом.
  6. Розігріваємо духовку до 220 ° С.
  7. Закупорюємо блюдо фольгою – вона не дозволить курці підгоріти, а картоплі – залишитися глевким.
  8. Ставимо деко в середину духовки і готуємо страву 35-40 хвилин.
  9. Перемикаємо прилад на 200 ° С, знімаємо фольгу і запікаємо курку ще 20-30 хвилин, не допускаючи пригорання. На страву повинна утворитися рум’яна кірочка.

kurica-zapechennaya-v-smetane-recept-dlya-duxovki2

Курка, запечена в сметані з картопляними скибочками, готова для подачі до столу. Подаємо її, поки не охолола. На додаток ставимо на стіл блюдо з овочевою нарізкою або салатник з салатом з помідорів, редиски та (або) інших овочів.