Куряче м’ясо легко засвоюється організмом і не забороняється при дотриманні більшості дієт, особливо білкової, тому що вважається дієтичним.
Його готують всілякими способами, але для нашого організму краще курка, запечена в сметані або приготована іншим щадним способом. Даний метод обробки не робить м’ясо плохоусвояемим, як при смаженні, тому поїдання такої курочки не приводить до підвищення рівня холестерину і ожиріння.
Запечена курка зі сметаною і часником
Складові
- Куряче м’ясо – 1-1,2 кг + –
- Кріп – 1/2 пучка + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Часник – 4 часточки + –
- Сметана середньої жирності – 200 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – за смаком + –
Як запекти в духовці курку під пікантним сметанно- часниковим соусом
Дане блюдо сподобається всім, хто обожнює куряче м’ясо і пряно-гострий часниковий аромат, який привносить в нього пікантні нотки. Сир прикрашає курку золотистої хрусткою скоринкою.
Кріп можна замінити будь-який інший зеленню, а курку брати у вигляді філе, стегенець, гомілок і інших частин. Приготуємо соковите блюдо з ніжним пряним смаком за наступним рецептом:
- Нарізаємо тушку на порційні шматки, промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками.
- Обсипаємо м’ясо сіллю і будь-якими спеціями, підібраними на свій смак: комусь до душі хмелі-сунелі, хтось вважає за краще прованські трави, а для кого-то достатньо звичайного перцю.
- Змішуємо в глибокій мисці роздавлений часник зі сметаною до отримання однорідної маси.
- Обмащуємо курочку отриманою сумішшю і прибираємо в холодне місце для маринування на 2-3 години, в ідеалі залишаючи її там на ніч.
- Включаємо духовку на 200 ° С і чекаємо, поки розігріється.
- Викладаємо замариноване куряче м’ясо в форму, виливаємо поверх нього маринад і обсипаємо рубаним кропом.
- Готуємо запечену курку зі сметаною протягом години. За 10 хвилин до закінчення готування посипаємо її дрібно натертим сиром – він покриє м’ясо рум’яної хрусткою скоринкою.
Подаємо соковите ароматне блюдо гарячим з овочевим салатом (нарізкою) або будь-яким гарніром: картоплею, рисом, пастою і т. П. Ця страва – справжня знахідка для сімейних трапез і застіль з друзями і родичами.
Рецепт запікання курки зі сметаною і картоплею
Якщо не хочеться розтягувати підготовку вечері або обіду на кілька годин, можна запекти курочку зі сметаною і картоплею, отримавши на виході блюдо «2 в 1» – і м’ясо, і гарнір.
Курка і картопля створюють апетитний «ансамбль», однаково радує і гурманів, і діточок-малоежек, яких складно нагодувати. Як м’ясо використовуємо філе, крила, гомілки – що захочеться.
Сметану краще брати 15-20% жирності, так як дуже жирне блюдо гірше засвоюється.
Складові
- Куряче м’ясо в будь-якому вигляді – 1 кг;
- Картопля – 1 кг;
- Часникові часточки – 5 шт .;
- Сметана середньої жирності – 200 г;
- Будь-яка приправа до м’яса – 1 ст. л .;
- Чорний перець в порошку – 0,5 ч. Л .;
- Сіль – 0,5 ч. Л.
Як приготувати м’ясо птиці з картоплею в сметанному соусі в духовій шафі
- Промиваємо м’ясо, обсушуємо і кладемо в глибоку каструльку.
- Змішуємо курку зі сметаною, приправами, перцем, роздавлений часник і сіллю – суміш повинна покривати м’ясо. Закриваємо ємність і залишаємо на кухні на 1,5-2 години.
- По закінченню маринування очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками або тонкими кружечками – як більше подобається.
- Розкладаємо на деку пергаментний папір, що охороняє його від пригорання.
- Рівномірно викладаємо картоплю і накриваємо його маринованої куркою прямо з маринадом.
- Розігріваємо духовку до 220 ° С.
- Закупорюємо блюдо фольгою – вона не дозволить курці підгоріти, а картоплі – залишитися глевким.
- Ставимо деко в середину духовки і готуємо страву 35-40 хвилин.
- Перемикаємо прилад на 200 ° С, знімаємо фольгу і запікаємо курку ще 20-30 хвилин, не допускаючи пригорання. На страву повинна утворитися рум’яна кірочка.
Курка, запечена в сметані з картопляними скибочками, готова для подачі до столу. Подаємо її, поки не охолола. На додаток ставимо на стіл блюдо з овочевою нарізкою або салатник з салатом з помідорів, редиски та (або) інших овочів.