Курка в томатному соусі на сковороді

Курка в томатному соусі на сковородіКурку в томатному в соусі на сковороді сьогодні готуємо не на основі кетчупу або консервованих помідорів, а в оточенні пюре з натуральних свіжих плодів. Для насиченості додамо до заливання лише одну ложку концентрованої томатної пасти і то за бажанням цей крок можна пропустити, особливо якщо помідори спочатку смачні, повністю дозрілі і «м’ясисті». Принцип рецепта простий – спочатку швидко обсмажуємо курячі шматки з усіх боків до легкого рум’янцю, потім заливаємо підготовленим соусом і тушкуємо під кришкою до готовності. В результаті курячі волокна грунтовно пропарюють, стають м’якими, ніжними, з приємною томатної кислинкою. Соус гусне, обволікає курку і просочує її апетитним ароматом.

Курячі гомілки, обрані в якості головного компонента в представленому рецепті, можна замінити стегнами, крилами або цілою тушкою, обробленої на шматки. Довести птицю до готовності можна не тільки на верхньому вогні, а й під фольгою в духовці. Вибираємо кращий варіант і приступаємо до процесу!

Складові:Курка в томатному соусі на сковороді

  • курячі гомілки (ніжки) – 800 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • помідори свіжі – 500 г;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • часник – 2-3 зубці;
  • борошно – 2-3 ст. ложки;
  • рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки;
  • сіль, спеції – за смаком.

Курка в томатному соусі на сковороді рецепт з фото

  1. Готуємо томатний соус. На помідорах залишаємо хрестоподібні надрізи, потім опускаємо плоди в окріп на 5-10 хвилин.Курка в томатному соусі на сковороді
  2. Розпалені томати промиваємо холодною водою, очищаємо від жорсткої шкірки. Розрізавши на четвертинки, закладаємо очищені помідори в чашу блендера, подрібнюємо до рідкого пюре. Стежимо, щоб в загальній масі не залишилося великих шматків. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.Курка в томатному соусі на сковороді
  3. Курячі гомілки моєму, а потім прибираємо зайву вологу, промокнув заготовки паперовими серветками або розклавши на дошці і дочекавшись обсихання. При необхідності видаляємо залишки пір’я, зрізаємо надлишки жирових прошарків. Прогріваємо толстодонную сковороду або сотейник з рафінованою олією. Курячі шматки обвалюють в борошні з усіх боків і викладаємо на розпечену поверхню.Курка в томатному соусі на сковороді
  4. Тримаємо на сильному вогні до золотистої скоринки знизу, потім перевертаємо. Як тільки зарум’яниться друга сторона, відкладаємо курку в окремий посуд.Курка в томатному соусі на сковороді
  5. На звільнену поверхню сковороди висипаємо порубаний дрібними кубиками цибулю, при необхідності підливати трохи олії. Помішуючи, обсмажуємо 3-5 хвилин на помірному вогні.Курка в томатному соусі на сковороді
  6. Як тільки цибуля зазолотиться, повертаємо на сковороду обсмажену курку.Курка в томатному соусі на сковороді
  7. Заливаємо томатним пюре і додаємо воду з чайника (приблизно 1/2 склянки) – курка повинна бути занурена в томатний соус не менше ніж наполовину. Солимо, перчимо. За бажанням додаємо улюблені приправи, сушені трави або прянощі (куркуму, паприку, орегано і т.д.). Доводимо заливку до кипіння, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо курку на повільному вогні близько 40 хвилин.Курка в томатному соусі на сковороді
  8. Через деякий час знімаємо кришку, видавлюємо до тушкованої курки зубці часнику. Томатний соус можна розбавити водою до бажаної консистенції. Пробуємо заливку, при необхідності додаємо сіль або перець. Тушкуємо ще хвилин 7-10.Курка в томатному соусі на сковороді
  9. Готові курячі ніжки з ароматом томатів і часнику подаємо до столу гарячими, доповнивши зеленню / соліннями і будь-яким гарніром.Курка в томатному соусі на сковороді

Курка в томатному соусі на сковороді готова! Смачного!