Курку в томатному в соусі на сковороді сьогодні готуємо не на основі кетчупу або консервованих помідорів, а в оточенні пюре з натуральних свіжих плодів. Для насиченості додамо до заливання лише одну ложку концентрованої томатної пасти і то за бажанням цей крок можна пропустити, особливо якщо помідори спочатку смачні, повністю дозрілі і «м’ясисті». Принцип рецепта простий – спочатку швидко обсмажуємо курячі шматки з усіх боків до легкого рум’янцю, потім заливаємо підготовленим соусом і тушкуємо під кришкою до готовності. В результаті курячі волокна грунтовно пропарюють, стають м’якими, ніжними, з приємною томатної кислинкою. Соус гусне, обволікає курку і просочує її апетитним ароматом.
Курячі гомілки, обрані в якості головного компонента в представленому рецепті, можна замінити стегнами, крилами або цілою тушкою, обробленої на шматки. Довести птицю до готовності можна не тільки на верхньому вогні, а й під фольгою в духовці. Вибираємо кращий варіант і приступаємо до процесу!
Складові:
- курячі гомілки (ніжки) – 800 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- помідори свіжі – 500 г;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- часник – 2-3 зубці;
- борошно – 2-3 ст. ложки;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки;
- сіль, спеції – за смаком.
Курка в томатному соусі на сковороді рецепт з фото
- Готуємо томатний соус. На помідорах залишаємо хрестоподібні надрізи, потім опускаємо плоди в окріп на 5-10 хвилин.
- Розпалені томати промиваємо холодною водою, очищаємо від жорсткої шкірки. Розрізавши на четвертинки, закладаємо очищені помідори в чашу блендера, подрібнюємо до рідкого пюре. Стежимо, щоб в загальній масі не залишилося великих шматків. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.
- Курячі гомілки моєму, а потім прибираємо зайву вологу, промокнув заготовки паперовими серветками або розклавши на дошці і дочекавшись обсихання. При необхідності видаляємо залишки пір’я, зрізаємо надлишки жирових прошарків. Прогріваємо толстодонную сковороду або сотейник з рафінованою олією. Курячі шматки обвалюють в борошні з усіх боків і викладаємо на розпечену поверхню.
- Тримаємо на сильному вогні до золотистої скоринки знизу, потім перевертаємо. Як тільки зарум’яниться друга сторона, відкладаємо курку в окремий посуд.
- На звільнену поверхню сковороди висипаємо порубаний дрібними кубиками цибулю, при необхідності підливати трохи олії. Помішуючи, обсмажуємо 3-5 хвилин на помірному вогні.
- Як тільки цибуля зазолотиться, повертаємо на сковороду обсмажену курку.
- Заливаємо томатним пюре і додаємо воду з чайника (приблизно 1/2 склянки) – курка повинна бути занурена в томатний соус не менше ніж наполовину. Солимо, перчимо. За бажанням додаємо улюблені приправи, сушені трави або прянощі (куркуму, паприку, орегано і т.д.). Доводимо заливку до кипіння, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо курку на повільному вогні близько 40 хвилин.
- Через деякий час знімаємо кришку, видавлюємо до тушкованої курки зубці часнику. Томатний соус можна розбавити водою до бажаної консистенції. Пробуємо заливку, при необхідності додаємо сіль або перець. Тушкуємо ще хвилин 7-10.
- Готові курячі ніжки з ароматом томатів і часнику подаємо до столу гарячими, доповнивши зеленню / соліннями і будь-яким гарніром.
Курка в томатному соусі на сковороді готова! Смачного!