Скільки способів приготування курки існує – хоч греблю гати. Цей я б віднесла до чергових. Готується вона всього 20 хвилин, та й посуду бруднить мінімум. Якщо необхідно збільшити кількість курки, то пропорційно додавайте час і частіше перемішуйте.
необхідно:
(В цьому рецепті вага курки пов’язаний з часом приготування)
- Курка – 500-600 г
- Цибуля – 1 шт (за бажанням)
- Спеції – за смаком (у мене чебрець, сухий часник і паприка для кольору)
- Сіль за смаком
приготування:
Курку помити і порізати на частини.
Мені більше подобаються частини, з яких легше видалити шкірку. Все-таки без обсмажування шкірка не така апетитна, я її знімаю після приготування.
А ось смак самого м’яса просто відмінний.
Сьогодні у мене 3 стегенця без хребта. Складаємо їх в посуд для СВЧ. Масло не додаємо.
Я розрізала кожне ще на дві частини.
Посипати курку спеціями і посолити. Перемішати. Додати нарізану цибулину.
Поставити в мікрохвильовку із закритою кришкою на 10 хвилин при потужності 600 W.
Перемішати шматки, перевернути їх і полити соком, що виділився.
Поставити в мікрохвильовку на 10 хв при потужності 400 W.
Зменшити потужність важливо, щоб курка не пересохла. Дуже мало що готується на повній потужності.
Подати з будь-яким підходящим гарніром.
Ця курка відмінно підійде для білкової дієти, так як готується без олії, а виділився сік і жир можна злити. І не потрібно багато часу, щоб її приготувати.
Смачного!