Курка в своєму соку (експрес-метод)

Курка в своєму соку (експрес-метод)

Скільки способів приготування курки існує – хоч греблю гати. Цей я б віднесла до чергових. Готується вона всього 20 хвилин, та й посуду бруднить мінімум. Якщо необхідно збільшити кількість курки, то пропорційно додавайте час і частіше перемішуйте.

необхідно:

(В цьому рецепті вага курки пов’язаний з часом приготування)

  • Курка – 500-600 г
  • Цибуля – 1 шт (за бажанням)
  • Спеції – за смаком (у мене чебрець, сухий часник і паприка для кольору)
  • Сіль за смаком

приготування:

Курку помити і порізати на частини.

Мені більше подобаються частини, з яких легше видалити шкірку. Все-таки без обсмажування шкірка не така апетитна, я її знімаю після приготування.

А ось смак самого м’яса просто відмінний.

Сьогодні у мене 3 стегенця без хребта. Складаємо їх в посуд для СВЧ. Масло не додаємо.

Я розрізала кожне ще на дві частини.

Курка в своєму соку (експрес-метод)

Посипати курку спеціями і посолити. Перемішати. Додати нарізану цибулину.

Курка в своєму соку (експрес-метод)

Поставити в мікрохвильовку із закритою кришкою на 10 хвилин при потужності 600 W.

Перемішати шматки, перевернути їх і полити соком, що виділився.

Поставити в мікрохвильовку на 10 хв при потужності 400 W.

Зменшити потужність важливо, щоб курка не пересохла. Дуже мало що готується на повній потужності.

Курка в своєму соку (експрес-метод)

Подати з будь-яким підходящим гарніром.

Курка в своєму соку (експрес-метод)

Ця курка відмінно підійде для білкової дієти, так як готується без олії, а виділився сік і жир можна злити. І не потрібно багато часу, щоб її приготувати.

Смачного!