Якщо мультиварки, аерогрилі і інші новомодні гаджети є не у всіх господинь, то вже звичайна сковорідка знайдеться в кожному будинку. Курка в соєвому соусі на сковороді, рецепти якої ми вам пропонуємо, вразить вас не тільки своїм яскравим і насиченим смаком, але і красивим зовнішнім виглядом. Апетитні і соковиті м’ясні шматочки з неповторним ароматом – хіба може бути щось більш підходяще для вечері в сімейному колі і святкового застілля?
Рецепт смаженої курки в соєвому соусі на сковороді
Якщо ви шукайте класичний рецепт без екзотичних приправ і спеціальних добавок, даний варіант – це те, що вам потрібно. М’ясо птиці виходить дуже ніжним, але при цьому на ньому присутня характерна для цього способу приготування апетитна скоринка золотистого кольору.
Складові
- Будь-які частини курки – 600-700 г;
- Соєвий соус – 4 ст.л .;
- Часник – 4 зубки;
- Гірчиця – 1 ст.л .;
- Кетчуп або томатна паста – 2 ст.л .;
- Рослинна олія – 2 ст.л.
Як посмажити курку в соєвому соусі покроково
Деякі кулінари вважають за краще заздалегідь маринувати м’ясо в соусі, інші ж додають його вже під час смаження. Ми розповімо вам про другий варіант, але ви самостійно можете поекспериментувати іншим разом, щоб вирішити, що ж вийшло смачніше.
- Шматочки курки промиваємо, позбавляємо від зайвої вологи паперовим рушником.
- У розігріту сковороду наливаємо рослинне масло, викладаємо в нього мяско і обсмажуємо близько 10 хвилин, періодично перевертаючи, щоб курочка підрум’янилася з обох сторін.
- Поки курочка шкворчит на сковорідці, готуємо соус: в мисці або глибокій тарілці змішуємо соєвий соус, кетчуп (томатну пасту) і гірчицю, видавлюємо в суміш часничок і ретельно заважаємо.
- Підрум’яниться курочку прямо на сковороді ретельно змащуємо половиною соусу з одного боку і перевертаємо її обмазаним боком до сковороди. Тушкуємо близько 5 хвилин.
- Коли нижня сторона птиці підрум’яниться, соусом змащуємо верхню сторону курочки, перевертаємо її і тушкуємо близько 15-20 хвилин. Під час гасіння курячі шматочки перевертаємо ще пару раз. Блюдо готове!
Така красива і ароматна курочка відмінно підходить до рису, макаронів, тушкованим і свіжим овочам.
Смажена курка в соєвому соусі з часником і гострим перцем
Складові
- Куряче філе – 400 г + –
- Соєвий соус – 100 мл + –
- Рослинна олія – 2-3 ст.л. + –
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. + –
- Каррі – 1 ч.л. + –
- Часник сушений – 1 ч.л. + –
- Перець чилі свіжий – 1 шт. + –
Покроковий рецепт приготування гострої курки в соєвому соусі
- Нарізаємо попередньо промите і висушене куряче філе на середні шматочки. Краще, якщо їх розмір буде не більше, ніж 2х2 сантиметри.
- Готуємо маринад: змішуємо в глибокій ємності соєвий соус, сушений часник і приправу каррі. Перемішуємо суміш до однорідності, а потім додаємо туди «секретний інгредієнт» – кукурудзяний крохмаль, і знову заважаємо так, щоб не залишалося грудочок.
- Шматочки філе заливаємо маринадом і відправляємо його просочитися в холодильник на півгодинки.
- Коли курочка замаринується, розігріваємо на сковороді рослинне масло і кидаємо туди перчик чилі. Розрізати перчик не потрібно, так як він може дати гіркоту, а обсмажування в такому вигляді лише додасть м’ясу острінкой і характерний аромат. Перчик смажимо 2-3 хвилини, після чого витягуємо його.
- На сковороду, де смажився чилі, викладаємо філе разом з маринадом і смажимо його до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи. Зазвичай це займає близько 15-20 хвилин. Після цього блюдо можна подавати на стіл.
Тушкована курка в соєвому соусі на сковороді
Якщо ви не любите жирне смажене м’ясо, ви можете спробувати «полегшений» варіант рецепта. Таке блюдо виходить неймовірно ніжним через додавання вершків. А їсти його можна навіть худнуть, тому що ми використовуємо не цільну курочку, а філе, і замість соняшникової олії беремо оливкова.
Складові
- Куряче філе – 500 г;
- Оливкова олія – 1 ст.л .;
- Соєвий соус – 50-70 мл;
- Вершки 10-15% – 200 мл;
- Мелений чорний перець – за смаком.
Як готувати шматочки курки в соєвому соусі на сковороді
- Філе моєму, просушуємо серветками або паперовим рушником і ріжемо на невеликі квадратні шматочки приблизно 2х2 см.
- У сковороді розігріваємо оливкове масло, викладаємо туди курочку і підсмажуємо до легкого «рум’янцю» близько трьох хвилин. Якщо ви хочете додати мелений перець, це потрібно зробити в процесі смаження.
- Вливаємо в сковороду соєвий соус, перемішуємо курочку і тушкуємо її до того моменту, поки весь соус не википить.
- Коли соус випарувався, заливаємо в сковороду вершки, накриваємо її кришкою і тушкуємо наші апетитні шматочки близько 10 хвилин.
Курка в соєвому соусі на сковороді, рецепт приготування якої ми тільки що описали, найкраще поєднується саме з рисом. Якщо після викладання курочки на блюдо у вас в сковорідці залишився вершковий соус – полийте їм гарнір, вийде неймовірно смачно!