Як тільки ми не готуємо нашу улюблену курку. Цей варіант дуже простий у приготуванні, соковитий за рахунок маринаду і абсолютно безпечний для вашої фігури, особливо, якщо використовувати нежирний кефір.
необхідно:
- Курка (будь курячі частини) – 1-1,5 кг
- Кефір будь-якої жирності – ок. 0,5-0,7 л
- Сіль, часник, спеції – за смаком
приготування:
Курку обробити на шматочки, я просто взяла курячі гомілки.
Посипати сіллю і спеціями. Можна взяти готову суміш для курки або використовувати те, що вам подобається. За бажанням додати нарізаний або сухий часник.
Перемішати.
Я роблю відразу в формі для запікання, але можна маринувати в мисочці, а потім перекласти в форму.
Залити присолену кефіром приблизно на 2/3.
Накрити і поставити в холодильник для маринування.
Можна і на дві години, і на добу – буде смачно.
У процесі можна перемішати шматочки.
Форму з куркою ставимо в розігріту до 180 град. духовку.
Час – близько 1 години. Якщо курка занадто рум’яниться зверху – накрийте її фольгою.
Подавати з вашим улюбленим гарніром.
Смачного!