Курка в кефірі

Курка в кефірі

Як тільки ми не готуємо нашу улюблену курку. Цей варіант дуже простий у приготуванні, соковитий за рахунок маринаду і абсолютно безпечний для вашої фігури, особливо, якщо використовувати нежирний кефір.

необхідно:

  • Курка (будь курячі частини) – 1-1,5 кг
  • Кефір будь-якої жирності – ок. 0,5-0,7 л
  • Сіль, часник, спеції – за смаком

приготування:

Курку обробити на шматочки, я просто взяла курячі гомілки.

Посипати сіллю і спеціями. Можна взяти готову суміш для курки або використовувати те, що вам подобається. За бажанням додати нарізаний або сухий часник.

Перемішати.

Я роблю відразу в формі для запікання, але можна маринувати в мисочці, а потім перекласти в форму.

Курка в кефірі

Залити присолену кефіром приблизно на 2/3.

Накрити і поставити в холодильник для маринування.

Можна і на дві години, і на добу – буде смачно.

У процесі можна перемішати шматочки.

Курка в кефірі

Форму з куркою ставимо в розігріту до 180 град. духовку.

Час – близько 1 години. Якщо курка занадто рум’яниться зверху – накрийте її фольгою.

Курка в кефірі

Подавати з вашим улюбленим гарніром.

Смачного!

Курка в кефірі