Курка в духовці з гречкою вельми просте в приготуванні і дуже смачне в поїданні блюдо. Готуємо відразу м’ясне блюдо і гарнір. Зізнаюся чесно, це був експеримент. Виникало багато сумнівів щодо того провариться чи гречана каша, прожарітся чи курка. Результат був відмінний. Дуже сподобалася і смачна ароматна гречана каша і курочка. Експеримент вдався.
Для приготування курки в духовці з гречкою нам знадобиться:
- курка, вагою приблизно 1,5 кг,
- 2 склянки гречки,
- 4 склянки води,
- 150 грам печериць (за бажанням),
- 1 цибулина,
- сіль,
- мелений імбир і прованські трави (за бажанням).
Рецепт приготування курки в духовці з гречкою.
Відміряємо потрібне нам кількість гречки. Ретельно її промиваємо. Викладаємо миту гречку в ємність, обрану нами для запікання цього блюда. Заливаємо гречку чотирма склянками води і залишаємо так. Я заливала холодною водою, але для прискорення процесу приготування можна спробувати залити і гарячою водою.
Поки наша гречка набухає, займемося куркою. Добре її вимиємо всередині і зовні. Приберемо залишки пір’їнок і волоски, якщо вони є. Витріть курку паперовими рушниками, потім натерти сіллю і приправами. Я використовувала імбир і прованські трави.
Лук почистити і порізати середніми шматочками.
Гриби добре вимиємо й наріжемо тонкими пластинками.
Викладемо на гречку (а точніше в воду, яка покриває її) цибулю, потім гриби. Зверху покладемо курку на спинку. Не забуваємо гречку посолити.
Відправляємо форму для запікання в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 90-100 хвилин. За весь час приготування я двічі перевернула курку.
Дістаємо готову курку з гречкою з духовки і негайно, горяченькой, подаємо до столу.
Смачного.