рецепт курки в духовці на солі лежить у мене в кулінарній книзі досить давно. Процес приготування був заманливо простий і відгуки просто чудові. Але приготувати таку курку я не наважувалася досить довго, бентежило кількість солі і відсутність будь-яких приправ, маринадів і т.п. І ось настав момент, коли я наважилася. Виявилося, що якщо діяти строго за рекомендаціями, то курка виходить смачною, соковитою, що не пересоленої. Загалом, рецепт хороший і не клопіткий.
До того ж курка, приготована таким способом, на мій погляд, є досить дієтичним блюдом, оскільки ми не використовуємо майонез і взагалі будь-які добавки крім солі. Це її ще один плюс.
Для приготування курки в духовці на солі нам знадобиться:
- 1 курка, вагою приблизно 2 кг,
- 1 кг солі, підійде звичайна кам’яна.
Рецепт приготування курки в духовці на солі.
Курку ретельно промиваємо всередині і зовні. Дуже ретельно обтирає її паперовими рушниками всередині і зовні. Це важливий момент, якщо шкіра курки буде суха, то сіль не прилипне на неї і відповідно спинка курка не буде пересоленої.
На деко або в форму для запікання висипаємо сіль, розрівнюємо її по поверхні форми, при бажанні можна помалювати на солі :).
Кладемо курку на сіль спинкою вниз. З фольги робимо тоненьку смужку і пов’язуємо у курки ніжки, а потім, знову ж з фольги, робимо курочку рукавиці і чобітки :).
Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо в неї курку і запікаємо її приблизно 1 годину 15 хвилин. Час запікання сильно залежить від особливостей духовки, тому після закінчення часу перевіряємо курку на готовність, проколовши її ножем в районі ніжок, якщо сік прозорий, то курка готова. Готову курку акуратно перенесемо на блюдо, прибираємо фольгу і подаємо з гарніром і овочами, попередньо розрізавши на шматочки. Усередині курки зберігається досить велика кількість соку.
Я до курочку традиційно приготувала картопляне пюре, а також салат з редиски з огірком. Дуже смачно.
Смачного.