Курка по-корейськи в гострому соусі Яннем

Курка по-корейськи в гострому соусі Яннем

Якщо у вас з’явилося бажання приготувати що-небудь гостреньке з курочки, то раджу посмажити на закуску корейські гомілки, крила або філе з соусом яннем. Це досить популярне в кореї частування, і воно дуже схоже на хрусткі крильця з KFC. Але є одна важлива відмінність від фастфуду, наша домашня страва вийде набагато хрусткішою і смачнішою. І звичайно важливо це соус, який йде до м’яса

Інгредієнти

  • Курячі крила, гомілки – 700 г
  • Крохмаль – 3 ст. Ложки
  • Пшеничне борошно – 7 ст. Ложок
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Кетчуп – 5 столових л
  • Перець гострий чилі – 0,7 чайної л
  • Мед – 1 столова л
  • Оцет 9% – 1 ст. Ложка
  • Рослинна олія – 700 мл
  • Сіль – за смаком
  • Насіння кунжуту

Рецепт курки по-корейськи

зрізаємо кінчики

Видаляємо кінчик крила він нам не знадобиться, саме крило і плечову частину перерізаємо навпіл

Маленькі гомілки теж виходять дуже смачними

ріжемо по суглобу

солимо крила

Перемішуємо із сіллю

додаємо крохмаль

Кляр можна зробити окремо але я роблю відразу. Кладемо три столові ложки крохмалю

вбиваємо яйце

Додаємо 7 столових ложок борошна та одне яйце

обвалюємо крила

Добре перемішуємо поки вся ця маса рівномірно не прилипне до курки

нагріваємо олію

Наливаємо чверть сковороди рослинної олії

завантажуємо курку

Як тільки воно добре нагріється відвантажуємо курку

готуємо у фритюрі

Смажимо 7-8 хвилин періодично помішуючи та перевертаючи шматки

відкидаємо на друшляк

Готове м’ясо відкидаємо на сито або друшляк даємо відпочити 2-3 хв. Плиту не вимикаємо

завантажуємо вдруге

У принципі курка вже готова до вживання, але ж ми зарікалися зробити її більш хрусткою, ніж у KFC, тому через 2 хвилини завантажуємо її назад

знімаємо з плити

Смажимо помішуючи ще 5 хв. Відкидаємо на друшляк

готуємо соус

Тепер необхідно приготувати той самий соус яннем

Очищаємо пательню пасеруємо роздавлений часник пару хвилин

додаємо кетчуп

Додаємо 5 столових ложок кетчупу злегка обсмажуємо

вводимо мед

Додаємо ложку меду і гострий червоний перець

вливаємо оцет

Наприкінці вливаємо оцет даємо протушкуватися під 2-4 хв. Поки яннем не набуде яскраво червоного глянцевого вигляду

перекладаємо в сковороду

Викладаємо всю курочку в сковорідку й енергійно мішаємо

посипаємо кунжутом

Перед подачею посипаємо кунжутним насінням і виставляємо на стіл

Рецепт був трохи адаптований під російські продукти

Куряче філе в корейському соусі

корейське філе

Інгредієнти

  • Грудка – 500 г
  • Соєвий соус – 3 столових л
  • Крохмаль – 3 столова л з гіркою
  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Часник – 3 зубці
  • Сіль, перець чорний – по 0,5 чайн л
  • Томатна паста, крохмаль, оцет – по 2 ст. Л. Ложечки
  • Соєвий соус, цукор – по 3 ст. Л. Л
  • Рослинна олія – 1 ст. Ложка
  • Паприка – 1 чайна л
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 0,5 чайн лож
  • Перець червоний чилі – 1 чайн лож

Приготування покроково

миємо грудку

Ріжемо курку невеликими шматочками на один укус

ріжемо на шматки

додаємо соус

Вливаємо соус із сої

вливаємо яєчний білок

Кладемо роздавлений часник, вливаємо білок від трьох яєць, підсолюємо і перчимо

присипаємо крохмалем

Додаємо крохмаль, ретельно перемішуємо

маринуємо 1 годину

Прикриваємо плівкою залишаємо маринуватися на столі 1 годину

замішуємо соус

З’єднуємо томатну пасту, крохмаль, соєвий соус, цукор, паприку

заливаємо водою

Вливаємо воду, ложку рослинної олії, солимо, перчимо, перемішуємо, пробуємо на солоність

додаємо олію

кладемо томатну пасту

Наприкінці вливаємо оцет, соусець по-корейськи готовий

обсмажуємо курку

Обсмажуємо курку на пательні з двох боків до золотистих кірочок. У мене це вийшло в два заходи

вливаємо розсіл

Закидаємо всю грудку в каструльку заливаємо томатним соусом

тушкуємо 5 хвилин

Тушкуємо на середньому вогні, регулярно помішуючи, п’ять-сім хвилин, у підсумку частина рідини має ввібратися в м’ясо, а інша прилипнути зовні

обвалюємо в кунжуті

Посипаємо кунжутом приправляємо зеленню і подаємо на стіл

Гострі курячі стегна по-корейськи

стегна по корейськи

Оцініть рецепт від корінного корейця

Інгредієнти

  • Філе стегна – 500 г
  • Імбир сушений – 1 ч. Лож
  • Сіль, перець чорний – по 0,5 чайн лож
  • Крохмаль, борошно – по 3 стол лож
  • Вода – 1 ст. Лож
  • Кетчуп, соєвий соус – по 3 ст. Ложки – по 3 ст. Ложки. Ложки
  • Цукор, мед – по 1 ст. Лож
  • Часник – 3 зуб
  • Перець гострий – 1 чайн л
  • Вода – 100 мл

Опис рецепта

подрібнюємо м'ясо

Подрібнюємо курку, перемішуємо з імбиром, сіллю і чорним перцем, залишаємо на 30 хв.

обвалюємо в крохмалі

Змішуємо крохмаль із водою, обвалюємо стегенця

змішуємо з борошном

Насипаємо в пакет борошно, кладемо туди курку й енергійно трясемо

відправляємо у фритюр

Нагріваємо олію обсмажуємо курочку по-корейськи у фритюрі 7 хв. Прибираємо з каструлі

смажимо вдруге

У кореї чікен зазвичай обсмажують два рази, щоб був більш хрустким, закладаємо шматочки назад, смажимо ще 2-3 хвилини

медовий соус

Змішуємо в каструльці мед, цукор, соєвий, кетчуп, гострий порошок чилі, тонко нарізаний часник і воду

доводимо до кипіння

Доводимо на плиті до кипіння варимо на повільному вогні 3-5 хв.

подаємо з рисом

Змішуємо з соусом подаємо з відвареним рисом

Корейський рецепт із курячих гомілок

Курка по-корейськи в гострому соусі Яннем

Інгредієнти

  • Крила, гомілки, стегна – 1,5 кг
  • Кукурудзяний крохмаль – 5 столових ложок.
  • Рисове борошно – 2 ст. Ложк.
  • Пшеничне борошно – 4 ст. Ложк.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. Л. Ложечки
  • Перець – 1 ч. Ложк
  • Арахіс – 200 г
  • Кунжут
  • Томатна паста або кетчуп – 5 стол ложок
  • Корейська перцева паста кочудян – 3 стіл ло
  • Часник – 6 зубців
  • Імбир – 20 г
  • Кукурудзяний сироп або мед – 5 столових ложок
  • Рисовий оцет – 2 столові ложки
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування

обробляємо м'ясо

Обробляємо крильця на три частини кінчики прибираємо для бульйону, гомілки залишаємо як є

перчимо і солимо

Присолюємо, приперчуємо, натираємо, залишаємо маринуватися на 20 хвилинок

нагріваємо олію

Ставимо нагріватися на плиту чавунний вок з олією

змішуємо з крохмалем

Додаємо кукурудзяний крохмаль, звичайне і рисове борошно, вбиваємо яйце, ретельно перемішуємо руками

Потрібно щоб кожен шматочок обвалявся в клярі з усіх боків

обсмажуємо курку

Першими обсмажуємо гомілки 10 хвилин, на початку стежимо щоб не злиплися

Виймаємо або на серветку, або на друшляк, щоб скло зайве

смажимо крила

Крила смажимо 4 хвилини

повторне обсмажування

Закладаємо ніжки на друге обсмажування 5 хв.

кипляча олія

2 хвилини у фритюрі

Повторному обсмажуванню піддаємо крила 2 хвилини

підсушуємо орахіс

У цій же олії за бажанням обсмажуємо арахіс

часник з імбиром

На очищеній сковороді обсмажуємо дрібно порізаний часник з імбиром

додаємо кетчуп

Додаємо кетчуп присмажуємо кілька хвилин

заливаємо водою

Додаємо корейську пасту кочудян, воду, розмішуємо до однорідної консистенції

ложка сиропу

Додаємо сироп з оцтом, тушкуємо кілька хв. До карамельно дзеркального кольору

перемішуємо з горішками

Завантажуємо в соус усю курку з горішками, добре перемішуємо двома лопатками

посипаємо кунжутом

Присипаємо кунжутом знімаємо пробу

хрустке крильце

Вийшло хрустке зовні і соковите всередині куряче м’ясо, і в міру гостре. Вживаючи.N з рисовим гарніром, картоплею або гречкою, але добре йде і як окрема закуска без жодних гарнірів