Якщо у вас з’явилося бажання приготувати що-небудь гостреньке з курочки, то раджу посмажити на закуску корейські гомілки, крила або філе з соусом яннем. Це досить популярне в кореї частування, і воно дуже схоже на хрусткі крильця з KFC. Але є одна важлива відмінність від фастфуду, наша домашня страва вийде набагато хрусткішою і смачнішою. І звичайно важливо це соус, який йде до м’яса
Інгредієнти
- Курячі крила, гомілки – 700 г
- Крохмаль – 3 ст. Ложки
- Пшеничне борошно – 7 ст. Ложок
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Кетчуп – 5 столових л
- Перець гострий чилі – 0,7 чайної л
- Мед – 1 столова л
- Оцет 9% – 1 ст. Ложка
- Рослинна олія – 700 мл
- Сіль – за смаком
- Насіння кунжуту
Рецепт курки по-корейськи
Видаляємо кінчик крила він нам не знадобиться, саме крило і плечову частину перерізаємо навпіл
Маленькі гомілки теж виходять дуже смачними
Перемішуємо із сіллю
Кляр можна зробити окремо але я роблю відразу. Кладемо три столові ложки крохмалю
Додаємо 7 столових ложок борошна та одне яйце
Добре перемішуємо поки вся ця маса рівномірно не прилипне до курки
Наливаємо чверть сковороди рослинної олії
Як тільки воно добре нагріється відвантажуємо курку
Смажимо 7-8 хвилин періодично помішуючи та перевертаючи шматки
Готове м’ясо відкидаємо на сито або друшляк даємо відпочити 2-3 хв. Плиту не вимикаємо
У принципі курка вже готова до вживання, але ж ми зарікалися зробити її більш хрусткою, ніж у KFC, тому через 2 хвилини завантажуємо її назад
Смажимо помішуючи ще 5 хв. Відкидаємо на друшляк
Тепер необхідно приготувати той самий соус яннем
Очищаємо пательню пасеруємо роздавлений часник пару хвилин
Додаємо 5 столових ложок кетчупу злегка обсмажуємо
Додаємо ложку меду і гострий червоний перець
Наприкінці вливаємо оцет даємо протушкуватися під 2-4 хв. Поки яннем не набуде яскраво червоного глянцевого вигляду
Викладаємо всю курочку в сковорідку й енергійно мішаємо
Перед подачею посипаємо кунжутним насінням і виставляємо на стіл
Рецепт був трохи адаптований під російські продукти
Куряче філе в корейському соусі
Інгредієнти
- Грудка – 500 г
- Соєвий соус – 3 столових л
- Крохмаль – 3 столова л з гіркою
- Яєчні білки – 3 шт.
- Часник – 3 зубці
- Сіль, перець чорний – по 0,5 чайн л
- Томатна паста, крохмаль, оцет – по 2 ст. Л. Ложечки
- Соєвий соус, цукор – по 3 ст. Л. Л
- Рослинна олія – 1 ст. Ложка
- Паприка – 1 чайна л
- Вода – 150 мл
- Сіль – 0,5 чайн лож
- Перець червоний чилі – 1 чайн лож
Приготування покроково
Ріжемо курку невеликими шматочками на один укус
Вливаємо соус із сої
Кладемо роздавлений часник, вливаємо білок від трьох яєць, підсолюємо і перчимо
Додаємо крохмаль, ретельно перемішуємо
Прикриваємо плівкою залишаємо маринуватися на столі 1 годину
З’єднуємо томатну пасту, крохмаль, соєвий соус, цукор, паприку
Вливаємо воду, ложку рослинної олії, солимо, перчимо, перемішуємо, пробуємо на солоність
Наприкінці вливаємо оцет, соусець по-корейськи готовий
Обсмажуємо курку на пательні з двох боків до золотистих кірочок. У мене це вийшло в два заходи
Закидаємо всю грудку в каструльку заливаємо томатним соусом
Тушкуємо на середньому вогні, регулярно помішуючи, п’ять-сім хвилин, у підсумку частина рідини має ввібратися в м’ясо, а інша прилипнути зовні
Посипаємо кунжутом приправляємо зеленню і подаємо на стіл
Гострі курячі стегна по-корейськи
Оцініть рецепт від корінного корейця
Інгредієнти
- Філе стегна – 500 г
- Імбир сушений – 1 ч. Лож
- Сіль, перець чорний – по 0,5 чайн лож
- Крохмаль, борошно – по 3 стол лож
- Вода – 1 ст. Лож
- Кетчуп, соєвий соус – по 3 ст. Ложки – по 3 ст. Ложки. Ложки
- Цукор, мед – по 1 ст. Лож
- Часник – 3 зуб
- Перець гострий – 1 чайн л
- Вода – 100 мл
Опис рецепта
Подрібнюємо курку, перемішуємо з імбиром, сіллю і чорним перцем, залишаємо на 30 хв.
Змішуємо крохмаль із водою, обвалюємо стегенця
Насипаємо в пакет борошно, кладемо туди курку й енергійно трясемо
Нагріваємо олію обсмажуємо курочку по-корейськи у фритюрі 7 хв. Прибираємо з каструлі
У кореї чікен зазвичай обсмажують два рази, щоб був більш хрустким, закладаємо шматочки назад, смажимо ще 2-3 хвилини
Змішуємо в каструльці мед, цукор, соєвий, кетчуп, гострий порошок чилі, тонко нарізаний часник і воду
Доводимо на плиті до кипіння варимо на повільному вогні 3-5 хв.
Змішуємо з соусом подаємо з відвареним рисом
Корейський рецепт із курячих гомілок
Інгредієнти
- Крила, гомілки, стегна – 1,5 кг
- Кукурудзяний крохмаль – 5 столових ложок.
- Рисове борошно – 2 ст. Ложк.
- Пшеничне борошно – 4 ст. Ложк.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1,5 ч. Л. Ложечки
- Перець – 1 ч. Ложк
- Арахіс – 200 г
- Кунжут
- Томатна паста або кетчуп – 5 стол ложок
- Корейська перцева паста кочудян – 3 стіл ло
- Часник – 6 зубців
- Імбир – 20 г
- Кукурудзяний сироп або мед – 5 столових ложок
- Рисовий оцет – 2 столові ложки
- Вода – 50 мл
Спосіб приготування
Обробляємо крильця на три частини кінчики прибираємо для бульйону, гомілки залишаємо як є
Присолюємо, приперчуємо, натираємо, залишаємо маринуватися на 20 хвилинок
Ставимо нагріватися на плиту чавунний вок з олією
Додаємо кукурудзяний крохмаль, звичайне і рисове борошно, вбиваємо яйце, ретельно перемішуємо руками
Потрібно щоб кожен шматочок обвалявся в клярі з усіх боків
Першими обсмажуємо гомілки 10 хвилин, на початку стежимо щоб не злиплися
Виймаємо або на серветку, або на друшляк, щоб скло зайве
Крила смажимо 4 хвилини
Закладаємо ніжки на друге обсмажування 5 хв.
Повторному обсмажуванню піддаємо крила 2 хвилини
У цій же олії за бажанням обсмажуємо арахіс
На очищеній сковороді обсмажуємо дрібно порізаний часник з імбиром
Додаємо кетчуп присмажуємо кілька хвилин
Додаємо корейську пасту кочудян, воду, розмішуємо до однорідної консистенції
Додаємо сироп з оцтом, тушкуємо кілька хв. До карамельно дзеркального кольору
Завантажуємо в соус усю курку з горішками, добре перемішуємо двома лопатками
Присипаємо кунжутом знімаємо пробу
Вийшло хрустке зовні і соковите всередині куряче м’ясо, і в міру гостре. Вживаючи.N з рисовим гарніром, картоплею або гречкою, але добре йде і як окрема закуска без жодних гарнірів