Азіатські ресторани ростуть як гриби після дощу, і це не дивно, адже саме попит на смачні страви породжує пропозицію.
Що ж такого особливого в стравах з Китаю, чому вони так подобаються нам – на ці питання пролити світло зможе хіба що, приготована в домашніх умовах, курка по-китайськи. Це кращий варіант традиційної страви з Піднебесної, який з легкістю можна освоїти будинку самостійно, а заодно пригостити домочадців чимось новеньким.
Що ми знаємо про китайську кухню
- Китайці дуже люблять рис, як і всі інші азіати, так що з вибором гарніру для наших сьогоднішніх курячих страв проблем вже точно не буде. Як правильно варити рис, ви дізнаєтеся в нашій статті.
- Як варити рис в пакетиках
- Як варити рис в мультиварці
- Як зварити червоний рис
- Як готувати рис в каструлі
- Приготування чорного рису
- Китайці не можуть готувати без спецій, причому, чим їх більше, тим блюдо смачніше. Саме тому списки інгредієнтів китайських страв виглядають об’ємно (спасибі спецій), але сам процес готування забирає мінімум часу.
Дрібні шматочки – це сама краща нарізка продуктів для стир-Фрая, адже саме експрес-обсмажування на сильному вогні в сковороді вок і є класичним методом готування страв в Китаї.
- Сміливі смакові рішення – це ще одна особливість кухні Піднебесної. Чули про кисло-солодкого курці? Якщо немає, тоді прийшов час закрити пролом в ваших кулінарних знаннях.
Курка в духовці по-китайськи
Якщо ви хоч раз бачили на власні очі або на відео, як готується китайська їжа, то могли переконатися, що всі інгредієнти смажаться в олії на великому вогні за дуже короткий проміжок часу.
Ми ж сьогодні хочемо зруйнувати деякі стереотипи, що стосуються китайської кухні, і запропонувати рецепт дуже смачного, запеченого в печі, філе курки по-китайськи.
Складові
- Соєвий соус – ¼ ст .;
- Вода столова – ¼ ст .;
- Нерафінований тростинний цукор – 1,5 ст.л .;
- Китайський соус хойсін – 15 мл;
- Перцеві червоні гострі пластівці – ¼ ч.л .;
- Зірочка бадьяна – 1 шт .;
- Китайська приправа з п’яти спецій – ½ ч.л .;
- Часникові часточки – 2 зубки;
- Цедра апельсинова – 1 ч.л .;
- Свіжий імбирний корінь (перетертий) – 1 ч.л .;
- Цибулева зелень – 20 г;
- Куряча грудка – 1 кг;
- Крохмаль кукурудзяний – 10 м
Як приготувати філе курки по-китайськи
Вся суть китайської кухні – в традиційних спеціях. Саме оригінальний маринад для курки додасть страві в цілому особливе смакове звучання, що і відрізняє його від сотень інших рецептів.
- Отже, для приготування маринаду нам потрібно змішати в глибокій чашці апельсинову цедру і пластівці чилі з потовченим часником і перетертим імбиром.
- Заливаємо суміш соусами (соєвим і хойсін) упереміш з водою, засипаємо цукор і суміш спецій, кидаємо анісову зірочку і дрібно рубаний зелений лук. Все гарненько розмішуємо до розчинення цукру – маринад готовий.
- Філе курячих грудок (на 1 кілограм виходить приблизно 2 цілих грудки) відокремлюємо від кісточок і хрящів. В результаті виходить 4 великих філе, які слід укласти рядком у вогнетривку форму.
- Заливаємо курку маринадом і, герметично накривши форму фольгою, прибираємо в холодильник на 1,5 години, щоб м’ясо ввібрало в себе всі аромати і смаки спецій.
Через зазначений термін, не знімаючи фольги, відправляємо форму з куркою в духовку, потім тільки включаємо піч на прогрівання до 170 градусів, щоб ємність після холодильника нагрівалася поступово і не лопнула (якщо мова йде про склі або кераміці).
- Запікати курку по-китайськи слід в два етапи. Спочатку виставляємо таймер на 40 хвилин.
- Після закінчення встановленого часу виймаємо форму з печі, знімаємо з неї фольгу і знову прибираємо курку, для запікання до рум’яної скоринки, на 20-30 хвилин. При цьому температуру в духовій шафі слід підвищити до 200-210 градусів.
Кожні 5-7 хвилин курку необхідно поливати маринадом з дна форми, щоб куряче м’ясо набуло красиві червоний колір і соковитість.
- Тим часом в маленькій чаші розводимо крохмаль з 2 ст.л. води і вливаємо його в форму, гарненько розмішуємо з маринадом, поливаємо їм курку і прибираємо ємність знову в піч до кінця встановленого часу.
Ця ароматна курка по-китайськи, як ви самі переконалися, в приготуванні дуже проста, але не така швидка. Однак витраченого часу буде нітрохи не шкода, особливо тоді, коли ви зможете покуштувати це чудове частування родом з Азії.
Як приготувати курку по-китайськи: покроковий рецепт
Китайська кухня Гарячі закуски з м’ясом Курка Як приготувати … (секрети страв)
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Філе курячої грудки – 2 половинки + –
- Борошно пшеничне в / с – 1,5 ст. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Гранульований часник – 1 ч.л. + –
- Чорний перець (порошок) – 1/4 ч.л. + –
- Вода прохолодна – 1,25 ст. + –
- Соєвий соус – 1 ст.л. + –
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головки + –
- Болгарський перець (зелений і червоний) – по 0,5 шт. + –
- Ананас консервований – 1 кільце + –
- Соняшникова олія – 1,5 ст. + –
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г + –
- Коричневий цукор – 1/3 ст. + –
- Оцет яблучний – 1/4 ст. + –
- Ананасовий сік – 1/4 ст. + –
- Гострий кетчуп – 40 г + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Готуємо курку.
Нарізаємо філе великими кубиками і відкладаємо вбік.
Тепер приготуємо кляр. Змішуємо 1 ст. борошна з 1 ст. води, після чого заважаємо інгредієнти до отримання однорідної рідкого тесту.
Приправляємо його сіллю (1/2 ч.л.), гранулами часнику, чорним перцем і соєвим соусом.
Знову все перемішуємо.
Вивалюємо в тісто курячі кубики, Гарненько їх в ньому перемішуємо, щоб все м’ясні шматочки вкрилися тестом, потім залишаємо їх на час так постояти.
Займемося овочами. Лук і болгарські перці потрібно нарізати середніми квадратами, як показано на фото. Ананас ж подрібнюємо невеликими кубиками.
Ставимо на сильний вогонь вок і вливаємо в нього 2 ст.л. масла, а опісля 1 хвилину висипаємо в нього всі овочі разом з ананасом.
Смажимо нарізку швидко, постійно перемішуючи, приблизно 2 хвилини. Готові овочі перекладаємо в тарілку.
Тепер в спорожнілу сковороду вок потрібно влити все масло, що залишилося і гарненько його прожарити.
А поки масло гріється, ми курку виймаємо з клярі і обвалюють у залишилася борошні (0,5 ст.), Після чого, струснувши надлишки борошна, відправляємо філе готуватися в маслі до рум’яної щільної кірки, приблизно 7-8 хвилин.
Підсмажену курку викладаємо на паперову серветку, а масло зливаємо.
Готуємо соус. У чашці змішуємо крохмаль з ¼ ст. води. Тепер ставимо на повільний вогонь порожній сотейник і всипаємо в нього ½ ч.л. солі, цукор, вливаємо оцет, кетчуп і ананасовий сік.
Всі інгредієнти соусу перемішуємо лопаткою і варимо суміш до закипання, після чого тонкою цівкою вливаємо до складу крохмальний розчин.
Доводимо соус до кипіння і варимо ще 1 хвилину до згущення, при цьому його потрібно постійно помішувати.
Знову ставимо на вогонь вок без масла, викладаємо в сковороду курку, обсмажену в клярі, і нагріваємо, поливаючи при цьому кисло-солодким соусом.
Також всипаємо в ємність овочі, все перемішуємо і вимикаємо.
Подавати курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі слід з рисом, який потрібно відварити заздалегідь.